ENDURO RACE ZADOV

Po prázdninové přestávce je tu pokračování Specialized Enduro Serie 2014 v podobě druhého ročníku závodu Enduro Race Zadov. Ten je třetí zastávkou letošní série a jak je z názvu patrné, ze severních hor se přesunul do jižní Čech na Šumavu. Zázemí závodu je opět situováno v lyžařském areálu Zadov, kde bude start i cíl závodu.

Protože nastavený závodní trend velí "delší a těžší", pro závodníky bude připravena zhruba 30km dlouhá trať s 5 rychlostními zkouškami, oproti loňsku tak bude závod o 1 RZ delší a začínat se bude cca 50 vteřinovým Prologem na stadionu s umělými překážkami.

Trasy rychlostních zkoušek Enduro Race na Zadově lze označit jako středně těžké. Většina tras využívá přírodních terénů, kterých šumavské kopce nabízejí dost a dost. Technickou zručnost závodníků prověří především kořenité a kamenité pasáže a další nástrahy v podobě prudkých sjezdů, odkolněných zatáček a teréních vln. Část jedné z RZ kopíruje úsek sjezdové XC trati pro český pohár, kde využívá zejména nově vybudovanou BMX sekci. Ale i další lesní pasáže připraví pro závodníky nejedno bikové překvapení. 

Jedničku na startovním čísle si na Ještědu poprvé vyjel Přemek Tejchman, stejně tak premiéra s "dvojkou" čeká Jirku Fikejze. Minimálně o jednoho vážného soupeře méně budou mít v osobě Michala Prokopa, ten rehabilituje po operaci páteře a na startu bude určitě chybět. S otazníkem je i start v celkovém pořadí třetího Toma Kutina, který se také zotavuje ze zranění.

Pokud si někdo chce poprvé na vlastní kůži vyzkoušet atmosféru enduro závodu, tak Zadov je ideální příležitost. Svojí obtížností bude i přes přidanou RZ a další technické a sjezdovější pasáže patřit určitě k těm jednodušším, nicméně každý enduro závod je jiný a dobrý, takže na start!

Značení tratí bude probíhat v pátek 1.8. a v sobotu 2.8. odpoledne budou doznačeny úseky jedné z RZ, která se kříží se sobotním maratonem. Kvůli možné kolizi bude najíždění této RZ možné až v sobotu kolem 16 hodiny, ostatní úseky budou přístupné v sobotu pro najíždění bez omezení. Trasy a parametry jednotlivých RZ zveřejníme v pátek před závodem.

Pro Prologu přímo na stadionu závodu Zadov - Churáňov (10:00) bude následovat start rovnou do první měřené RZ. Oficiální cíl závodu bude opět na lyžařském stadionu Zadov - Churáňov, závodníci se tak budou muset v časovém limitu transportovat z cíli poslední 5 RZ zpět na stadion. Závodní limit na trať s 5 RZ a přejezdy mezi nimi je celkově stanoven na 3 hod.
Registrace na závod je možná online na www.enduroserie.cz do půlnoci 28.7. (za zvýhodněnou cenu) , na místě pak spolu s prezencí na stánku Specialized a to v sobotu od 15:00 do 17:00 a v neděli od 8:00 do 9:45.

Více informací na www.enduroserie.cz

Další zajímavé články