FFT Slopestyle 2015

FFT slopestyle je akce kterou už asi není potřeba představovat, největší slopestyle závod, který se na území naší zemičky v současnosti jezdí. Pojďme se podívat jak vypadal ročník 2015..

Už loni se organizátoři rozhodli celý závod posadit do prostředí divokého západu a jelikož to mělo veliký úspěch, rozhodli se to letos zopakovat. Park vyladili do ještě větších detailů, připravili bohatý doprovodný program jako třeba jízdu na koních, střelbu z luku a podobně, mezi překážkami se pohybovali jen jezdci nebo organizátoři oděni do stylových oblečků. Změny proběhly i na překážkách, tou největší asi bylo, že se startovalo dropem ze střechy fungl nového kostelíku.

VELKÁ FOTOGALERIE by Kučis !!!

Počasí závodu také přálo, vlastně bylo taky takové westernové aneb jak s oblibou říkám, hycák, že by vycák. To však neodradilo asi třicítku jezdců od toho, aby se od rána vrhli do trénování, a už za to jim paří velký respekt, protože překážky byly opravdu macaté a vedro úmorné. Do kvalifikace se nakonec přihlásilo 23 jezdců, kteří se svými triky chtěli prostřílet mezi desítku postupující do finále k pěti pozvaným jezdcům.

Kolem jedné hodiny odpoledne už byl podél trati celkem slušnej dav zvědavců a další rychle přibývali. Jejich boky rozhejbával DJ Lucky boy a oni na oplátku rozhýbávali jezdce svým fanděním, sexy tanečnice zamotali hlavu nejednomu kovbojovi svým cancanem, prostě zábava na všech frontách.

A kdo že to teda letos vyhrál? Nejvíc to zabil a oprátku za první místo si vysloužil už po čtvrté v řadě náš nejlepší jezdec Tomáš Zejda, který dával barspin z kostela, 360 tailwhip na dirtu, baro na Jail 360 table ven, baro na salón 360 x up dolů a nakonec signature protažený tailwhip. Jen o jeden jediný bod za ním zaostal Teodor Kováč který dal baro na banku tailwhip ven, 360 na gapu, beko barspin na dirtu a na posledním skoku beko condor. Poslední flek na bedně nakonec trochu překvapivě urval taky krajan a to Vilibald Vítek se svojí jízdou beko na dirtu, superman seatgrab z Jailu, 360 na salon 360 dolů a nakonec frontflip condor na skoku. Čtvrtý skončil Rakušák Bern Winkler (backflip barspin na dirtu, seatgrab do lávky, backflip ven, backflip na salon, z něj 360 a na posledním dirtu backflip superman), pátej flek urval Rus Petr Andrees (backflip barspin na dirtu, 360 z lávky, condor na salon, 360 ven a flipwhip na posledním dirtu což byl i best trick závodu) a posledním kdo se prorval do superfinále byl Damjan Siriški(z banky 360 table, tailwhip na gapu, backflip condor na dirtu a na poslednim dritu backflip celkovy best trick frontflip condor na nejvetsim dirtu).

Tak a na divokém západě je opět dobojováno, nezbývá než poděkovat organizátorům a všem sponzorům za tak skvělou akci jakou FFT slopestyle bezpochyby je! Velký dík patří i divákům za skvělou kulisu. No a na úplný závěr.. naviděnou na FFT slopestylu 2016!

Další zajímavé články