FFT Slopestyle 2016 je minulostí

Osmý ročník největšího slopestyle závodu v ČR - FFT Slopestyle 2016 je za námi a nám nezbývá nic jiného než hodnotit a kalkulovat. Pojďme pěkně po pořadě.

Během pátečního dne, kdy do FFT Bike Parku začali najíždět první bikeři, probíhaly poslední úpravy tratí a přípravy na sobotní vrchol akce. Na plánu byl na šestou hodinu večerní Pumptrack contest, který musel být pro nepřízeň počasí zrušen. Trať nám zalil déšť, který byl celkem vytrvalý, ale slabý, takže ku prospěchu sobotního dne. Aspoň se tolik neprášilo! Což platilo jen pro dopolední sobotní hodiny, protože po poledni to začal být opět pekelný divoký západ plný prachu a vyprahlých prérií.

Kluci trénovali od 9 do 13 hodin a během toho se registrovali do kvalifikace. Nakonec se přihlásilo 30 bikerů včetně těch pozvaných. Z kvalifikace bojovalo o finále 24 zabijáků, postoupit však mohlo jen 8 nejlepších! Ti si to následně rozdali o prize money 80.000Kč s osmičkou pozvaných. Kvaldu ovládl Pawel Stachak z Polska. Do finálové osmičky se probojoval díky divoké kartě Kuba Hejl, který to v tréninku nadiktoval nejvíc a nakonec se umístil na skvělém třetím místě! Druhý na bedně skončil polský bojovník z kvalifikace Kuba Sidzina a absolutní vítězství si vystřílel těmi nejlepšími kombinacemi triků a stylově odjetou první jízdou Szymon Godziek také z Polska. Z místních bikerů se tentokrát do finále probojoval svoji životní jízdou Aleš Dryml z Ústí nad Orlicí. Pojďme se tedy podívat na nejlepší desítku letošního finále.

Výsledky finále FFT Slopestyle 2016:
1. Szymon Godziek – PL
2. Kuba Sidzina – PL
3. Kuba Hejl – CZ
4. Teodor Kováč – CZ
5. Pawel Stachak – PL
6. – 7. Tomáš Zejda – CZ
6. – 7. Bernd Winkler – AT
8. Gergó Tisza – HU
9. – 10. Oszkar Nagy – HU
9. – 10. Markus Saurer – AT

Best Trick + Best Trick v závodě – Pawel Stachak - PL (back flip triple barspin /​ 360 triple barspin)

Po finálových jízdách následoval best trick contest, který absolvovalo bohužel jen kvarteto bikerů a nejlepším trikem se blýskl Pawel Stachak s Polska, který nakonec vyhrál kombinací backflip triple barspin. Stejný kovboj vyhrál i best trick v závodě, kde si trojitý barspin švihl společně s 360. Pak už následovalo předávání cen a hromadný úprk na after párty do klubu Popráč, kde místo bikerů zabíjeli nejlepší český beat boxer Tiny Beat a DJ LU2.

Celkově to byl nejsilnější ročník ze všech, přišlo se podívat přes 800 diváků, triky bikerů byly posunuty na další level. Za pořadatele bych chtěl poděkovat všem partnerům za velkou podporu, divákům za neuvěřitelné fandění a hecování, bikerům z krásný adrenalinový zážitek a všem organizátorům za skvěle dotaženou akci. Na devátý ročník nás čeká velká výzva v podobě kompletně nové trati a posunutí akce opět o krok dál. Držte nám palce a doufám, že se vidíme zase za rok při FFT Slopestyle 2017!

Kompletní výsledky, fotky a videa na www.fftbikepark.com nebo na FB události www.facebook.com/events/830929157041503/

See ya next year! Za pořadatele,

Michal Moravec
737 450 937
m.moravec@centrum.cz
http://www.fftbikepark.com

Další zajímavé články