Město na kole - Speed and style

Trochu se zpožděním ale přeci, přinášíme report z akce, která se konala 12.4. na Rašínově nábřeží v Praze...

Druhý dubnový víkend, byl pro Prahu ve znamení cyklistiky, protože se zde konala akce Město na Kole. Tahle akce není ani veletrh ani závod, je to prostě akce pro lidi, která má cyklistiku co nejvíce přiblížit lidem a ukázat jim její pestrost, nebo je prostě jen donutit vytáhnout po zimě své stroje a vyrazit do ulic.
CELÁ FOTOGALERIE OD KUČISE

Na Rašínově nábřeží toho bylo k vidění opravdu hodně a každý si zde určitě přišel na své. Stánky značek jako třeba Author/​aGang, Rubena, Atex, Agogs a spoustu dalších kde jste si mohli prohlédnout novinky z produkce, exhibice na jednokolkách, flyboardech, zápasy v kolové, soutěže o hodnotné ceny a spoustu dalšího.. Nás ale nejvíc zajímal závod Speed and style organizovaný Richardem Gasperottim a jeho Simpleride crew.

O co v tomhle závodě šlo? Na náplavce vyrostlo něco jako dual slopestyle trať, která se skládala z dropu, dirtu, menšího transferu a na konci pumptrack, to vše dvakrát naprosto stejné vedle sebe. Na tuto trať se vrhli vždy dva jezdci na ráz a šlo o to zajet rychleji než váš soupeř a ještě k tomu předvést stylovější triky, lepší vždy postoupil dál.

Do závodu se přihlásilo asi třicet jezdců a tak bylo ze začátku potřeba trochu vytřídit zrno od plév ale postupem času už to byla parádní podívaná, nejen že se všichni snažili jet co možná nejrychleji, ale ještě do jízd zasazovali triky od condorů, no footů a supermanů až po tailwhipy, backflipy a třistašedesátky. Do posledního boje o první místo se na konce probojoval Krtek a Klauzik. O tom jak moc vyrovnaný souboj to byl, svědčí i to, že kluci museli jet nakonec čtyři jízdy, aby porota byla schopná rozhodnout, kdo je vlastně lepší. Tentokrát to byl Krtek a tak si zasloužil první flek. Druhé místo zbylo pro Klauze a třetí obsadil Kačer Špika.

Po samotném závodě následovala menší pauza na občerstvení a jakmile se trochu setmělo, tak se rozjela večerní Maxim pohotosession, kde kluci vydali poslední zbytky sil, co jim ještě zbyly a na trati tak nechali opravdu maximum, co mohli.
CELÁ FOTOGALERIE OD KUČISE

Další zajímavé články