SevenStore Dualcup 2014 zná své vítěze

Na vědomost se dává, že 7 Store Dual Cup 2014 zná svého vítěze, ale napřed pár slov o posledním závodu.

Tuto sobotu 27.09.2014 se na Zličíně jel poslední závod ze série 7 Store Dual Cup. Celý seriál by nemohl probíhat bez partnerů jako Seven Store, Meatfly, Represent, Dartmoor, ale pro tento závod byly dva nový partneři a tím byl Dakine a hlavně Autotrak, který pomohl vybudovat trať .

Od brzkého rána jsme se všichni modlili za krásné počasí a v devět hodin a deset minut jsme již mohli zakřičet "Haleluja", mraky se rozestoupily a na dráhu nám začaly dopadat první ranní paprsky.

Postupně se začali scházet jezdci, kteří se rozdělovali do tří teda čtyř kategorii a to příchozí, hobby, Open a "elmíci", ale poslední zmiňovaná kategorie měla svůj vlastní závod. Po zapsání začal první zátěžový test této úplně nové, ale překážkami plné dráhy, kterou stavěl místní závodník a jeden z tvůrců seriálu Dual Cup 2014 Matěj Mareček. Trať měří 260 metrů a je zde vystavěno pár hliněných dropů, klopenek, obrubníček od „Globusu“ a klády které daly spoustě jezdcům zabrat a i sám tvůrce trati na ně doplatil. Zličínská dualka byla vyhlášená jako trať z nejvíce překážkami v celém seriálu.

Říká se, že kdo nepadá, tak jede pod své možnosti a já mohu odpřisáhnout, že zde skoro všichni jeli nad své možnosti, jelikož se padalo pořád a všude.

Tato závodní sobota nebyla jen ve znamení Dualu, ale byla prokládaná XC Eliminátorem, který se jel jako před závod pro nedělní 7. ročník Zličínských okruhu. Trať pro Eliminátora obsahovala pár klopenek, průjezd lesem, sprinterský kopeček a malý skok přímo do cíle. Pár jezdců a tím myslím opravdu jen dva jezdce, jeli oba dva závody a bylo na nich vidět, že to, co dokážou nabrat na "překážkách" na které jsou zvyklí, ztratí během prvních 4-​5 metrů sprinterského kopečku.

Ale zpět k Dualu, teď rychleji proletíme prvních pár hodin, klasicky se nejdřív jely tréninky, poté kvalifikace a pak už jsme se projezdili k prvním závodním kolům. Zhruba hodinu po poledni se nahrnuly k trati davy diváku a o to víc se kluci a dívky museli snažit. Předjíždělo se na každém centimetru tratě, div si z toho závodníci neroztrhali gumy. 

Všichni jeli na hranicích svých možností až nám zůstali ti nejlepší jezdci v každé kategorii a nastala ta největší řežba o to, kdo si odnese hlavní ceny. 

Nejdříve koukneme na výsledku závodu XC Eliminátor:
1. Martin Hynek Sport Club Calabrone
2. Martin Jarouš Sport Club Calabrone
3. Sebastián Hlůže Krabcycles

Příchozí jako vždy byly skvělí až bláznivý a svými časy skoro předjeli profi jezdce vítězem se stal Milan Malý. 

I když by si každý mohl myslet, že „hobíci“ by si přijeli zajezdit a jeli na pohodu, tak by se šeredně mýlil. A zde máte 4 nejlepší:
1. Karel Štantejský #69 Lomnice nad Popelkou
2. Dan Bronec #48 Bronec Sport
3. Jan Schuster #8 Freesgang Enduro team
4. Štěpán Neuman #42 MBC Team

Teď přijdou na scénu ty nejšílenější jezdci ze všech, profi riders, zde se jelo na ostří nože. Komentátor křičel jedno jméno přes druhé, a i když byli všichni dobře naladěni tak byla vidět nevraživost mezi jezdci, přece jenom 1.místo je jen jedno. Kdo s kým vlastně závodil? To je zde:

1. Jaroslav Faistaver #505 mx moto.cz
2. Adam Semerák #214 Freeride.cz racing team
3. Štěpán Novotný #33 Hollywood café
4. Tomáš Brožík #55 4X Team Dobřany

Tádydadydadydadydadádá To je vše přátelé ze závodu 7 Store Dual Cup – Zličín. 

Celá série 7 Store Dual Cup obsahovala 5 závodů v různých částech republiky, první závod se jel v Dobřanech u Plzně, v místním areálu je jak duálová dráha tak i fourcrossová, o které se nám stará Tomáš Brožík společně s 4X team Dobřany. Druhý závod nás zavedl o 170km na východ do bývalého motokrosového areálu v Kosmonosech u Mladé Boleslavi, který MBC team přestavil na bikepark s dualovou, fourcrossovou dráhou a slope style překážkamy. V pořadí třetí závod v obci Mladé Buky se jel v místním bikeparku pod taktovkou všestranného (Fourcross, Downhill a Enduro) jezdce Přemka Tejchmana. Na čtvrtý závod pořád zůstáváme v severních Čechách, přesněji řečeno v Litoměřicích kde nám trať s bohatou minulostí, mezi lety 2000-​2003 zde byla Dualová trať, poté do roku 2010 tu byla Fourcrossová trať a teď nám zde Ondra Šembera s LTM crew opět postavili Dualovou trať. Na velkolepé finále nás Matěj Mareček vzal do matičky Prahy, kde na zelené louce poblíž Zličína, postavil společně s firmou Autotrak, areál Zličínských Okruhů s dualovou, XCE a XCO tratí která tu už pár let je. A tím se blížíme k závěru celého článku a vracíme se k první větě tohoto článku.

Fanfáry prosím…

První 4 jezdci v kategorii Hobby po 5 měsících snažení jsou:

1. Štěpán Neuman #42 MBC Team
2. Dan Bronec #48 Bronec Sport
3. Karel Štantejský #69 Lomnice nad Popelkou
4. Jan Schuster #8 Freesgang Enduro team

A teď 4 nejlepší Dualisté z kategorie Open

1. Jaroslav Faistaver #505 mx moto.cz
2. Štěpán Novotný #33 Hollywood café
3. Adam Semerák #214 Freeride.cz racing team
4. Přemek Tejchman #69 COMMENCAL FDF team

Vyhlášení nejlepších a předání cen se uskuteční co nevidět v nějakém příjemném podniku a spojíme to hezky pěkně s písničkou...
info co nevidět na Facebooku Dual Cupu

Další zajímavé články