N1shop Public Gallery - 2. vyhlášení vítězů

Omlouváme se za menší spoždění ale většina porotců je hodně zaneprázdněna, nebo mimo ČR bez internetu. To je také jeden z důvodů proč se v tomto kole musíme obejít bez názorů Mika Straky.

Tak hurá na vyhlášení kola které probíhalo od 25.7. - 24.8.2012. Výherci mohou ořčekávat vouchery do týdne na svém e-​mailu proto si prosím zkontrolujte ve svých profilech jestli máte zadané správné údaje. Jinak dál posílejte své záběry! Právě probíhá 3.kolo od 25.8. - 24.9.2012.

FOTO - 1.místo (Voucher v hodnotě 3000,- Kč do www.n1shop.cz) - David „daweb“ Buček

David Blažek - Super akční fotka s dokonalou expozicí i postprodukcí. Pro mě osobně by líp fungovala uzavřenější kompozice, ale to je pouze osobní názor.)

Jakub Vlček - Tohle je jednoznačně první místo, trochu jsem si říkal jestli tam ten létající prach není dodělaný v post produkci, ale
myslím že ne a pokud ano, je to i tak dobrá práce a zaslouží si respekt!

Robin Trnka - Adam-​už starší fotka. Není jí pořádně co vytknout. Možná mraky do kopce, ale jinak je tam všechno. Potvrzuje jak důležitý je mít před foťákem dobrýho jezdce. Párada.

Yan Renelt - Letos jsem poprvé fotil český pohár ve sjezdu na Monínci a přesně takovýhle záběry jsem měl před tim v hlavě. Hmmm. Bohužel to tak nedopadlo... Jediný co mi na této fotografii vadí je padající horizont. Jinak paráda a u mě jasný první místo.

FOTO - 2.místo (Voucher v hodnotě 2000,- Kč do www.n1shop.cz) - Zdeněk „Zdeněk-​Rolc“ Rolc

David Blažek -  U mě dobrý. Možná bych komponoval trochu ze strany, ale chápu záměr s budovou v pozadí. Například noční bleskaná fotka s využitím "light paintingu" by byla pecka.

Jakub Vlček - Zajímavé prostředí, pěkné světlo a super kompozice, nádhera

Robin Trnka - Drop před barákem. Tentokrátmáme tři místa hodně vyrovnaný. Na všech třech se hledají chyby ve stylu "bejt rejpal."
Trochu mi jezdec splívá s barákem, ale neznám prostředí, abych tvrdil, že překomponování by to zachránilo. Třeba k tomu nebyl prostor. Až na tohle rejpnutí - dobrá práce!

Yan Renelt -Předpokládám, že barák si tam staví ten rider a za zády fotografa je ještě dlouhatánská lajna která vede k moři:) Trošku mi vadí, že jedzec hodně zaniká ale na druhou stranu se mi líbí kompozice s tim barákem. Zkusil bych asi i jiný varianty kompozice ale to jenom spekuluju protože bych musel bejt na místě a je dost dobře možný, že tam opravdu prostě lepší úhel neni.

FOTO - 3.místo (Voucher v hodnotě 1000,-Kč do www.n1shop.cz) - Jaromír „goodfella“ Uxa

David Blažek - Líbí se mi lokalita se spoustou stromů. Dalo by se použít delší ohnisko a "zahustit" je ještě trochu víc. Jeden až dva blesky by určitě přidaly na dokonalosti.

Jakub Vlček - I když je to nejspíš focené bez blesku a na hodně vyskoké iso, tak to vylezlo krásně, dobrá je hlavně pozice fotografa který byl ve stejné výšce jako rider, což často funguje mnohem líp než focení z podhledu.

Robin Trnka - Skok v lese- to se mi líbí. Pokud nenastavujem na foťáku nepřirozený ISO jak kráva a držíme se toho co kdysi umožňoval film, tak je to pokaždý slušnej trénink na hlavičku i ručičky. Hezky zkomponovaný, šťastně vybraná doba na focení, stylovej jezdec. Obstálo by to i na A3 v časáku bez grafikovo probdělý noci nebo je to řemeslně odfláklý? To je otázka, kterou z náhledu nevytuším. Tady je to moc pěkný.

Yan Renelt - Tato fotografie skončila na 3.místě o pouhý bod. Na 4 místě se umístil vítěz minulého kola s touto fotografií. Jistě všichni uznáte, že záběry jsou si celkem podobné. U goodfellovi fotografie jsem si zprvu řikal, že by zasloužila blesknout a možná ještě trochu postprodukce ale potom jsem si uvědomil, že mě hlavně baví svojí přirozeností. Působí tak na mě dojmem, že dva kámoši jdou pojezdit při cestě to cvaknou, zabere jim to pár minut a frčej dál. Žádný štelování hormady pokusů atd. Tenhle pocit by mi precizně nasvícená a upravená fotka nepřinesla.

V kategorii VIDEO si své ceny zasloužila následující tři videa.

VIDEO - 1.místo (Voucher v hodnotě 3000,- Kč do www.n1shop.cz) - Tomáš „Los Tomanos“ 

Martin Vrbický (Fullface Productions) - Pro tenhle měsíc naprosto jasnej a oprávněnej vítěz! Video má úvod, samotný ježdění i závěr, nenudí, kvalita kamery je super, sřih taky odsejpá! Nemám co bych vytknul. Víc takovejch vidí!

Bob (LIP Production) - Toto video není záběrově špatný, ani výběr hudby je to celkem pozitivka:) ale pro příště ho trochu skrať a zkus střihnout jízdy až po rozjetí tracku beatu ať se ti tam drží gradace. Jinak pěkně hezký barvy i záběry příjemné videjko.

Cvachi (4elements) - Pěkně a ve stylu zachycený ježdění. Zajímavý ůvodní záběry, skoro jsme myslel, že jsi tam měl mini jízdu, než se to rozklepalo :-))) Je vidět, že sis s tím dam spoustu práce a přemýšlel u toho. V záplavě došlých gopro editů je tohlo bez diskuze první místo. Možná bych zauvažoval o koupi goPro Hero 2, aby ses vyhnul šoatné světelnosti záběrů točených v lese. Pohodovej edit, já osobně bych zkrátil závěrečnou pasáž, ale chápu, že tam zas ejde o to ježdění. Takže pakec nahoru... Můžeš třeba zkusit dát kolem celýho videjka lehkou vignette, pohrát si s kontrastem a saturací a bude to ještě lepší. I Like.

VIDEO - 2.místo (Voucher v hodnotě 2000,- Kč do www.n1shop.cz) - Aleš „Aleš-​Kocner“ Kocner

Martin Vrbický (Fullface Productions) - Jediný co mě na tomhle videu doopravdy štve je fakt, že vy si sjíždíte evropský bikeparky, točíte video a ještě za to dostanete cenu, zatimco já sedim u počítače, píšu hodnocení a tiše závidim... I když proti místu prvnímu je vidět docela znatelnej rozdíl hlavně co se kamery týká, hodnotil bych tohle video, jako celkem podařenej kousek! Chápu, že na takovymto tripu jde primárně o ježdění a na velký umění už nezbejvá čas, ale když už se něco točí, tak by se o tom mělo trochu
přemejšlet. Pro příště se nebojte udělat pár detailů! Ty tam rozhodně
chybí... Pár lifestyle záběrů, nebo pohledů do údolí by taky nemuselo uškodit. Každopádně, jestli je tohle jenom trailer, ta se moc těšim na celkový video!

Bob (LIP Production) - Podobně jako u vítězného videa supr obraz, kompozice, hodně se mi libi grafika i výběr hudby. Ale tentýž problém. Hudba vygraduje a video nic. Kor jestli to má být trailer tak by jsi to zasloužilo více šťávy. Jsem zvědav na full video.

Cvachi (4elements) - No, jsem zvědavej na závěrečné dílo, kterému předchází takovej trailer :-))) Doufám, že sis do něj nevystřílel ty nejlepší záběry a zbytek nebude gopro :-))) Ale jak říkám, pěkně sestříhaný, zajímavá a chytlavá hudba... se zatmívačkama mám osobně problém, ale v tom traileru mě to zas tak za oči netrhalo. Nějak jsme nepobral ty hlášky toho anglicky mluvícího týpka a proč je to zrovna v traileru, ale asi to bylo něco zásadního a vtipnýho.

VIDEO - 3.místo (Voucher v hodnotě 1000,-Kč do www.n1shop.cz) - „Loda“

Martin Vrbický (Fullface Productions) - Udělat kvalitní video jenom z helmet camery zkrátka nejde! A tohle video je toho jasnym důkazem. Pro příště na chvilku sundejte kameru z helmy a
pokuste se udělat aspoň pár záběrů okolo sebe. Udělat celý video z jednoho úhlu pohledu je aspoň pro mě zkrátka příliš jednotvárný...

Bob (LIP Production) - Nemůžu si pomoct ale tohle video na mě působí ve zkratce DIY a PUNX NOT DEAD :))) nevim co víc dodat. Pěkný ježdění.

Cvachi (4elements) - Tak tady se o nějakým kameramanským umění asi mluvit nedá, že :-)) natož střihačským .-)) Ale dávám třetí místo za krutopřísný ježdění v super lokalitě a za výbornou muziku, která není dub step. na tohle prastarý gopročko toho kluci už o moc lepšího nenatočíte.. pošlete ho do světa a za devítku pořiďte full hd GoPro Hero 2 a hned budete mít ze svejch záběrů lepší pocit. Peace.

Další zajímavé články