N1shop Public Gallery - 4. vyhlášení vítězů

Znovu se omlouváme za menší spoždění. Tentokrát ale máme komentáře od všech porotců a myslíme si, že se všichni shodli na tom, že poslední kolo bylo opravdu ze všech nejzdařilejší.

Tak hurá na vyhlášení kola které probíhalo od 25.8. - 24.9.2012.Výherci mohou očekávat vouchery do týdne na svém e-​mailu proto si prosím zkontrolujte ve svých profilech jestli máte zadané správné údaje. Přesto, že soutěž už je pro tuto sezonu u konce tak můžete dál posílat své záběry a ukazovat vaší tvorbu ostatním.

FOTO - 1.místo (Voucher v hodnotě 3000,- Kč do www.n1shop.cz) - Jara „Jara-​Sijka“ Sijka

David Blažek - Pro mě bezesporu nejlepší fotka v soutěži. Mám rád fotky s příběhem a tahle to prostě splňuje. Líbí se mi postprodukce i kompozice. Jedinou věc, co bych možná měnil, je ten crop na detail. Nechal bych asi původní formát 2:3 a jel to jako dvě stejný velikosti.

Jakub Vlček - Krásná atmosféra, super barvy a skvělá lokalita, hlavně sídlák v pozadí tomu dodává tu pravou autenticitu,
za mě jedna z nej fotek, co jsem v letošní PG viděl!

Robin Trnka - Příliš přefiltrováno. Hraní s barvičkama bych nechal grafikům. Ale je fakt, že proti gustu žádnej dišputát. K fotce jako takový - ani jedna mi moc neříká. Na jedný je zamyšlenej jezdec a na druhý jede v lomu u města. Ve svý podstatě je tam všechno dobře, ale pro mě "jako by tam nebylo co fotit". Jsem si jistej, že by se tam dala vyfotit fotka - jen si pohrát si trochu s prostorem a perspektivou. 

Yan Renelt - Z rozdělení scény sem uplně vodvařenej. Ty paneláky v mlze jsou uplně bomba. Tim, že si z toho udělal diptych si mi dal nenápadně prostor k X příběhům co to ve mě vyvolává.

FOTO - 2.místo (Voucher v hodnotě 2000,- Kč do www.n1shop.cz) - Dominik „Dodo/​“ Šlambora

David Blažek - Krásná B&W fotka se super světlem. Určitě bych se ale nebál většího přiblížení na detail. Taky jak už jsem za sebe několikrát podotýkal, hodilo by se nahrávat fotky ve větším rozlišení, případně přihodit odkaz na vaší stránku.

Jakub Vlček - Dobrý moment, ale chtělo by to ještě trochu víc vidět co je okolo jezdce, moc se mi nelíbí ty zapečené stíny, ale jezdec jako takový je nasvětlený pěkně...

Robin Trnka - Špatně. Bez dynamiky, Bez nápadu. Strnulý. Zasekávací. Nekoukat si na zadní kolo. Pokračovat. Jako by se fotilo rozprskávání hliněný hromádky místo agresivity jezdce v terénu. Lepší by bylo, kdyby ten rozprsk byl důsledek a né výsledek. Chytni jezdce a donuť ho, aby mu v tý točce šlo o kejhák. Pak se přestane předstírat a vše půjde jak má. Běž trochu před něj, řekni mu jak chceš, aby měl lokty, jestli tam chceš nohu nebo nechceš a jestli si tam má na zadním kole dovést trochu prachu nebo to nechat bejt a pak zásadní. Chceš vidět granát a chceš ho mít na fotce? Tak mu dupni na krk. Jo a základ - pokračuje v jízdě. Fotka by měla mít pokračování. Oči i řeč těla pak napoví jestli se zasek do nuly nebo jsi fotil jízdu. Ale to zas odbouráš, když ho necháš jet 2x rychleji než si myslí, že zvládne. Ono se to poddá. 

Yan Renelt - Trošku mi chybí dynamika ve výkonu jezdce. Přijde mi jako by to tam zahamtnul jenom na fotku. Neni to pro mě dost autentický. Máš na něm ale hezký světlo. Otázka je jestli by výstřik nebvypadal líp kdyby jsi popošel tak aby jsi byl k jezdci víc čelem tím pádem by pak byla vidět šíře toho rozprsku.

FOTO - 3.místo (Voucher v hodnotě 1000,- Kč do www.n1shop.cz) - Kuba „kubas.“ Povolný

David Blažek - Hloubětínský panorama. Super spot, kolem kterýho jsem několikrát jel a vždycky si říkal, jak dobrá fotka by tam šla udělat. Komponoval bych ale větší záběr nebo šel hodně blízko s širokoúhlym sklem. To by nabralo určitě víc na drámu!)

Jakub Vlček - Pěkný záběr, ale barvy na mě působí trochu moc uměle a formát je možná až trochu moc panoramatický, ale jinak super moment i světlo!

Robin Trnka - Taky. Hezký panorama. Když už se to tam topí takhle natěsno, tak zkus popojít, abys ho na snímku oddělil od hrany.

Yan Renelt - Popošel bych asi trochu vejš a blíž k hraně dropu. Tím by jsi tam dostal víc toho panorama vzadu a zároveň by jsi odpíchnul víc jezdce od tý skály. Jinak to vypadá na super spot. Tam chci...

V kategorii VIDEO si své ceny zasloužila následující tři videa.

VIDEO - 1.místo (Voucher v hodnotě 3000,- Kč do www.n1shop.cz) - Dominik „Dodo/​“ Šlambora

Bob (LIP Production) - Povedené videjko. Cenim kameru, hudbu a kladenský skatepark:)) Ne teď vážně. Dobrá kamera, líbí se mi nájezdy do zatáček a celky. Videu prospíva i zvuková stránka. Nevim jestli si ruchoval či to máš takhle rovnou z kamery či foťáku ale hodně to tomu pomáha celkově prostě pecka i délka videa chválim:)

Cvachi (4elements) - Radost pohledět na všechny tři videa, ale tohle je přeci je asi nejlepší. krásný, ale vopravdu krásný záběry, jezdec dává, ruchy jsou používány decentně, muzika sedí jak prdel na hrnec. Fakt super. Já bych akorát ten krásnej les nemíchal s kladenským skateparkem, je to najednou takový moc prázdný a betonový. Ten les je prostě nejvíc a krásný jsou ty širokoúhlý záběry. Co dodat? Užij si hlavní cenu a toč a jezdi co to jde!

Mike Straka (zrcadlovkou.cz) - Bomba. Video je až učebnicově dobrý (snad mě za to v komentářích nezlynčují), kdyby takhle vypadaly všechny, nevím k čemu bychom tu měli porotu. Pro vysvětlení - dobrá práce se zvukem (jsou tam ruchy) i zajímavá hudba. Dále pestrá skladba záběrů (detaily, celky) i pohyb kamery (statická, followcam, švenky, aj.), pěkný barvy, střihová skladba a v neposlední řadě i koukatelný ježdění. Jedinná věc co bych vytknul je ta parková sekce, ale to už je spíš otázka osobního vkusu. Každopádně poklona!

Štěpán Romanov (Fullface production) - Jasnej vítěz! I když byla v tomto měsíci konkurence velká, tohle video přesahovalo ostatní o třídu. Parádní jezdecký výkony a výborný záběry. Příště by
to ale chtělo méně statických záběrů, když jich je už několik za sebou, video začíná nudit. Chce to více dynamiky! Dojem taky kazí posledních pár hodně tmavých záběrů.

VIDEO - 2.místo (Voucher v hodnotě 2000,- Kč do www.n1shop.cz) -  Adam „Halba“ Halbich

Bob (LIP Production) - Pro mě osobně asi nejlepší video co tu v bike sekci bylo. Něčim málo mi to jde do life cycles:)
Hudba supr, záběry taky ruchy též. Jediný co bych trochu vytknul je dát tam víc detailu. Pár jich tam je ale bejt jich tam víc tak to bude o hodně lepší každopádně dobrá práce:)

Cvachi (4elements) - V podstatě podobné video jako to vítězné, ale přeci jen o něco méně kvalitní. Spíš ale jde o vnitřní pocit, nebo možná komprese je méně kvalitní, nebo barvy. Ale určitě jde o správnou cestu a držím palce autorovi v dalších projektech.

Mike Straka (zrcadlovkou.cz) - Tohle video je super, určitě nadprůměr, chválím! Přesto využiju té možnosti a použiju srovnání s vítězným kouskem (snad autor promine). Od první vteřiny je totiž cítit, že tomu něco málo chybí. Atmosféru nerozčísne obraz a muzika, ale jen muzika. Pak si uvědomím, že tenhle song už jsem bohužel párkrát slyšel (ikdyž je dobrej). Chvíli sleduju záběry a moje oči trošku ruší jak za sebou následují podobný záběry (rozuměj ohniskem) a všechny se švenkem (místo aby se střídaly např. s detaily, velkými celky nebo statickými záběry). Najednou proletí několik evidentně podexponovaných záběrů (což se zopakuje ještě několikrát). A podobných postřehů bych měl ještě více... Vůbec nechci kritizovat autora, ale spíš poukázat na dvou videjích výše, jak hodně rozdílů může být mezi "dobrým" a "hodně dobrým" videem. Abych nezapomněl - chválím využití dvou "herců" to se mi hodně líbí a videu to určitě pomáhá!

Štěpán Romanov (Fullface production) - Oproti vítězovy tady nenajdete skoro vůbec statický záběry, všechno se hejbe. A to je správně. Mínus ale je, že všechny záběry jsou skoro Stejné, chtělo by to doplnit o nějaký detail nebo opravdu velký celek. U střihu by neuškodilo zvolit trochu svižnější tempo.

VIDEO - 3.místo (Voucher v hodnotě 1000,- Kč do www.n1shop.cz) - Ladislav „Ladislav Tomáš“ Tomáš

Bob (LIP Production) - Záběrově hezký video, lokace je krásná a měl si i dobrý světlo. To je vše ok ale ta střihová stránka je už horší. Jsem velký fanda Muse ale sem bych je fakt nedával. Celkově bych to zkratil tak na 2 min a víc to prostříhal a nebo tam dal pomalejší hudbu kdyz už teda ale jinak obrazově hezký.

Cvachi (4elements) - Vím, jak je nesmírně obtížné točit kvalitní freeride a proto se hluboce skláním před kameramanem a před jezdci, kteří si museli každej záběr připravit. Nedokážu si představit, jak dlouho vám ta štreka trvala :-) Dle dalších videí na vašem vimeu ale soudím, že o úplné amatéry se asi jednat nebude, že? Tak proto až třetí místo..... no a taky proto, že ten trial z kopce už byl trochu moc. Prostě na tom kole se to musí občas taky pustit dolů a pořádně se projet.

Závěrem bych rád vypíchnul listopadové kolo. Dorazilo opravdu hodně povedených kousků a bylo velmi těýké vybrat finalisty. Některá videa bych se nebál označit za profi a myslím, že leckterý z porotců by rád býval stál za nějakým videjkem jako autor. Je vidět, že točení klipových videjí, je opravdu věc spíš o pocitu, použité technice a jezdcích, se kterými pracujete. A proto jezděte, točte, ono to samo přijde. Díky všem.

Mike Straka (zrcadlovkou.cz) - Velkým plusem tohohle videa je krásný počasí a krásná lokalita - je vidět, že se vyplatilo si přivstat. Určitě by ale podle mě šlo video zkrátit a zvolit příhodnější muziku - kluci z Muse až moc tlačí na pilu a ke stylu jízdy to nesedí. Zapracovat by šlo i na střihu, oceňuju snahu udělat různý záběry, ale když se to pak skládá dohromady je třeba myslet na diváka, aby v tom neměl úplnej zmatek když jdou záběry za sebou (je to složitější téma - pro zájemce doporučuju hledat "pravidlo osy"). Prostě k celýmu videu bych řekl, že méně by mohlo být v tomhle případě více. Přesto chválím, bylo to nadupaný kolo a medailová pozice je určitě úspěch.

Štěpán Romanov (Fullface production) - Opravdový hory, záběry během východu slunce! Super, že se konečně někdo vydal dál než do lesa hned za městem! To dokážu ocenit! Po tom co se ale dostaneme k ježdění, začíná video nudit. Věřím, že sjet to nebude vůbec zadarmo. Koukat ale dvě minuty na někoho, kdo jede rychlostí chůze, není žádnej vodvaz.

Další zajímavé články