Představení: Ghost Riot LT 2015

Začátkem týdne jsme se zúčastnili prezentace modelové řady 2015 kol Ghost. Celá prezentace se odehrávala přímo ve fabrice Ghostu v německém Waldsassenu, který se nachází asi 20km od Chebu.

Během úvodní prezentace kol určené pro nadcházející sezonu nám bylo představeno několik novinek. Tou hlavní je určitě model Ghost Riot LT. Ten vychází z modelu Ghost Riot, který byl oceněn několika designovými cenami po celém světě. 

Jak se Riot LT liší od "obyčejného" Riotu? Zásadně jen ve zvihu konkrétně ve výměně vidlice, kde byl navýšen zdvih ze 130mm na 150mm. Konstruktéři Riotu prostě věří a tímto činem ho posunuli do závodnějšího levelu.

Nový Riot LT 8 LC je klasicky vyroben z karbonových vláken. Zadní část byla svěřena novému tlumiči Cane Creek INLINE se 130mm zdvihu. Přední část bude svěřena Foxu Talas 34 se zdvihem 120/​150mm. Nejvyšší model tedy Riot 10 LT bude mít nastarosti Rock Shox Pike se 150mm. Osmička bude osazena Shimanem SLX (XT) a desítka Sramem XX1 a klikama Next SL od Race Face. 

K vidění byla i verze Riotu pro rok 2016, která byla kompletně na 150mm zdvihu. Jedná se zatím o hliníkovou verzi, kvůli testování namáhání rámu atd. Jezdci Ghostu ho testují i na endurových závodech. Výsledná verze bude samozřejmě v karbonové verzi. 

Kompletní galerii a představení zbývajících novinek přineseme po víkendu.

Další zajímavé články