Flow Nugget freestyle battle - Čihalka

O víkendu 23. ledna proběhl první Flow Nugget freestyle battle a hostícím střediskem se stala Číhalka v Orlických Horách.

Počasí vyšlo luxusně, slunko hřálo celý den a tak vznikala jedna pěkná fotka za druhou. Shapeři ze snowpunx Číhalka se opravdu předvedli v nejlepším světle. Jednotlivé překážky a skoky byly jak podle pravítka a tak se banda riderů parádně bavila. Park obsahoval tři platformy, kdy na první byla možnost výběru z duhy, lámačky a street railu, následovala platforma s mini kickerem, 5m jeklem a funboxem. Na poslední platformě stály dva skoky do mírného stepupu, vetší 15m a menší 8m table a celý park byl završen nejvíc zábavnou překážkou a sice 4m vysokou spinou.

Sobotní kontest se jel formou jamu jak kvalifikace tak i finále. Z kvalifikace díky nízkému počtu riderů postoupili všichni. To znamená 3 junioři, 5 mužů a 3 ženy. Bohužel v kvalifikaci se jedna z dam zranila a nemohla pokračovat do finále. Ve finále se nejvíce odvázal z juniorů Fanda Jetmar, který točil 270 out na boxu a 540 na Big Airu. Druhý skončil dvanáctiletý Renda Horáček se svou 360 a mute grabem na Big Airu. Na třetím místě skončil David Volf, který točil 360 na malém airu.

V ženském finále bezkonkurenčně vyhrála Andrea Krýzlová před Barčou Spáčilovou. Andrejka byla evidentně dobře naladěná a točila 360 na Big Airu.

V mužském finále bylo na co se dívat. Vítěz Dan Hanka, který jezdil na Big Air téměř jenom na switch, předváděl stylové triky jak na jibbech tak na Airu. Vítězství si zasloužil triky jako switch cork 5 double japan, switch 7 far mute a pokusem o switch 10. Druhé místo vybojoval Honza Prokeš svými corky 7 a 450 out z jeklu. Na třetím místě skončil José Kysučan, který zabíjel na railech a na Airu předvedl stylově 540 far mute.

První bitva FLOW NUGGET FREESTYLE BATTLE byla úspěšně dobojována a my se můžeme těšit na druhou 6. 2. 2010 v Peci Pod Sněžkou. Poděkování patří riderům snowpunx Číhalka a všem sponzorům (Flow,Nugget,Česká pojišťovna,Bern,4Frnt,Snowboard Zezula, Freeski,Board,Freeride.cz,Freeskiing.cz,Infantia,Novaskolalyzovani.cz)

Další zajímavé články

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...