Jolly Roger

Pirate Movie Production neboli Piráti jsou už po spoustu let známi jako jedna z největších Evropských snowboardových produkcí. Díky dlouhodobé spolupráci s časopisem Free Magazine se taky několikrát odehrála jejich premiérová tour i u nás. Letos jejich počin poprvé uvidí město Olomouc a vy si teď můžete jako malou ochutnávku přečíst tuto recenzi.

Jolly Roger je synonymem strachu, nemilosrdnosti, ale také neutuchající svobody. Snad ani neexistuje výstižnější název jak pojmenovat snímek těchto mořských psů než jejich samotným patronem. Koráb letos vyplul na moře ve dvou tuctech námořníků, aby stihl navštívit tři kontinenty světa. Hned první námořní bitva se odehrává za přítomnosti ruských krvežíznivců Osy a Dimiho Fesenka. Ti to nasází několika wallridy a handplanty v podání Dimitriho, Osa zavdá parádní backcountry skoky, které je radost sledovat. Na úvodní píseň z intra od Alex Gopher - The Game single se do boje za nimi pouští Juuso Laivisto, jakožto západní to soused ruské posádky. Množství rumu, který tito pánové spolu v kajutě propijí, by naplnilo vanu, a když za nimi přijde na návštěvu norský král temnot Danny Larsen, je vždy o zábavu postaráno. Zábavu ale dokáže zkazit Mike Casanova, který se nalodil na pirátskou jachtu při jedné z návštěv Nového Světa. Ten totiž tráví čas narozdíl od chlapců “více na pevnině”. 

Posila z alpských kopců se vždy do posádky hodí a volba Marco Feichnera nebyla od věci. Obdobně jako starého vikingského psa Hanse Ahlunda. Ti se do boje pouští krvelačně a nenechají nikoho na pochybách, že posádku tvoří jen nejodvážnější. To už ale míříme na Kamčatku společně s Emericem Frontem, vrchním to kormidelníkem. Ten ve spolupráci z nezastupitelným pomocníkem Markusem Kellerem udělá krátký výsadek a předá informaci o neprozkoumané zemi kapitánovi lodi. Z jejich popisu se dozvíme, že země je to divoká a plná neznámých jevů a zvyklostí. Není ale čas zde zůstávat déle, a proto se vrací koráb zcestovalých mořských psů opět na starý kontinent. V přístavu je má čekat Gigi Ruf se Stephanem Mauerem a italskou spojkou Filippo Kratterem. Jelikož už panuje tuhá zima, cesta do přístavu z hor je krácena stříkáním sněhové hmoty, kam se jen podívají. Dost podivná je i ta věc, kterou mají celou dobu připevněnou na nohou. Kroutí se s ní všemi směry div se jim hlava netočí. Nejspíš ji přivezli od domorodců z Havajských ostrovů, kteří na podobných brázdí vlny. 

Překupník Tyler Chorlton se svými kumpány Marko Grilcem a Sani Alibabicem pro ně připravili půdu, aby všechny úlovky z loupeží mohli z přehledem přeměnit v potřebný střelný prach, pití a hlavně zlato. To se zdárně povede, a tak nezbývá než požádat kapitána lodi, který se celou dobu nehnul z podpalubí, aby vystoupil na pevninu a rozpoutal pravý nefalšovaný pirátský večírek. Lidé stojící okolo v přístavu se jen klepou strachy, když spatří muže s Jolly Rogerem v ruce a neodmyslitelnou páskou přes oči. Německy mluvící Elias Elhardt je ten, který má právo narazit sud z vínem a okusit jako první chuť přístavních markytánek. Loď je zakotvena a čeká na další nespoutanou výpravu nekompromisních lovců pokladů. Na zdraví v Belmondu! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!