Metr prašanu na Big Snow Jam Entrée (11-20.12. 2015)

Informace o Big Snow Jam Entrée ve francouzském středisku Flaine.

Už pátou zimu startuje parta Big Snow Jam riders a ride girl sezónu ve francouzských Alpách. V předešlých letech proběhl předvánoční opening, neboli Entrée, v oblíbených střediscích Jižních Alp, jako je třeba Risoul nebo Les Orres. Letos organizátoři posunuli destinaci BigSnowJam Entrée víc na sever do oblasti Flaine a Grand Massif v okolí Mt. Blanc.

Tento tah vyšel parádně, protože právě v cílové destinaci Flaine napadlo tento víkend půl metru sněhu a dalších 40cm má nasněžit mezi 25. a 28.11. 2015. Velmi pravděpodobně tak bude otevřeno všech 150km sjezdovek a dalších 20km svahů mimo sjezdovku. Když budeš chtít můžeš si na BigSnowJam Entrée užít solidní předvánoční freeride. Odjezd do Flaine je 11.12.2015, takže máš čas ještě sehnat pár kámošů a získat skupinovou slevu. V partě 8 nebo víc lidí pojedeš místo standardních 6990Kč/279eur jet ještě o pár set výhodněji. Uvedená cena zahrnuje skipas, ubytování se saunou a bazénem a dopravu z Prahy, Brna a Bratislavy. Ubytování má dobré zazemí pro relax a výhodnou polohu hned u sjezdovek. Apartmány jsou nově vybavené a WiFi je na recepci zdarma.

Skiareál Flaine je největší v oblasti Grand Massif. Nabízí 2 snowparky, měřený slalomový svah, 10 lanovek, 2 gondoly a 10 vleků. Ve skiarálu Flaine je celkem 64 sjezdovek všech obtížností, středisko tak patří ke středně velkým skiareálům severních francouzských Alp. Obstojí ve srovnání s již zmiňovaným Risoulem a Varsem velmi dobře. Flaine je zajímavé i z hlediska architektury a umění, nachází se zde několik soch od Pabla Picassa. Geograficky je resort blíž Česku než naprostá většina středisek ve Francii. Nejbližší letiště je 70km vzdálená Ženeva a vzdálenost z Prahy je 1040km. Tady je mapa pro vlastní dopravu a schéma snowparku:

Big Snow Jam pořádá festivalové zájezdy do Alp od roku 2011 a každou sezónu můžeš vyrazit na několik turnusů. Mezi nejoblíbenější patří únorový Valentine, březnový Spring Swing nebo velikonoční Original. Na některý jam jede jen 50 lidí, na jiný 500. Pro představu můžeš mrknout na videoreport z velikonočního Big Snow Jam Original, kde kromě solidních výkonů ve snowparku nechybí ani live koncerty, párty, vířivka nebo Bikini Ride.

Předvánoční Entrée patří k menším akcím, i tak si ale užiješ aprés ski párty nebo freeride workshop s instruktory. Každoročně na Entrée probíhá školení instruktorů Big Snow Teamu. Jestli se chceš pořádně vyjezdit na začátku sezóny, určitě bude s kým, i když vyrazíš jako sólo rider.

Předpověď počasí pro celý týden můžeš zkontrolovat o pár řádků níž a pokud potřebuješ další informace o Big Snow Jamu tady je kontakt.

Na závěr článku přidávám malou selekci fotek z Big Snow Jam akcí v letech 2011 až 2015.

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...