Jarní prázdniny ve snowparku ve Val di Sole

Jarní prázdniny se kvapem blíží a co může být lepšího, než je strávit v parádním snowparku!

Itálie v posledních dnech dostala parádní příděly nového sněhu a v nejednom editu na facebooku teď můžeme obdivovat ježdění v prašánku. To je ideální základ pro strávení jarních prázdnin na horách, které slibují dostatek sněhu. Podíváme se na zoubek jednomu ze středisek oblíbené oblasti Val di Sole – Marilleva/​Folgarida. V Marilleva/​Folgarida najdete kolem 53km sjezdových tratí a menší snowpark, který pro začátečníky a mírně pokročilé nabízí vcelku slušné možnosti na nějakou tu zábavu na skoku a železu. Příjemné sjezdovky a řídké nebo žádné lesíky ve vyšších polohách zase skýtají možnosti jízdy v neupraveném terénu. Celkem je toto středisko vhodné spíše pro začátečníky a mírně pokročilé.

Velký zlom ale nastane při návštěvě známého resortu Madonna di Campiglio (nutno rozšířit základní skipas), který je lanovkami spojen s Marilleva/​Folgarida. Díky tomu se vám již otvírá přístup na 150km perfektních sjezdovek. Madonna je sportovněji hozené středisko, takže zde najdete i ostřejší sjezdovky pro svižnou jízdu dolů. Krásné scenérie Dolomit v kombinaci s kvanty sněhu zde poskytují možnosti na parádní freeride. Hlavním lákadlem pro vyznavače freeskiingu v Madonna di Campiglio je ale velký Ursus Snowpark.

Slunná strana resortu poskytuje dokonalé útočiště pro milovníky freestyle lyžování. V současné chvíli se zde vyskytuje přes 40 překážek. Je rozdělen na 3 sekce dle úrovně ježdění – S, M, L z čehož jasně poznáme, že je určen většinovému spektru Freestyle chtivých nadšenců. Chybí zde pouze velikost XL, takže 20-​ti metrové big airy nečekejte. Je to spíše hozeno do megapohody pro partu kámošů, kteří si chtějí užít prázdniny na spoustě překážek. Mrkněte na stránky Ursus Snowparku.

Díky spolupráci s cestovkou PUXtravel.cz vám můžeme v termínu 11.3.-18.3.2017 nabídnout slevu 500Kč ( 7 400Kč- 500Kč = 6 900Kč) do neděle 12.2.2017 na zájezd po napsání hesla freeride.cz/ski. Více informací čekujte zde nebo napište na info@pux.cz. Peace!

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...