Kam za sněhem v létě?

Léto běsní v plné síle a ještě dlouho bude, proto jsme pro vás připravili seznam lyžařských areálů, kde si můžete užívat sněhu i přes léto, ikdyž ve značně omezené míře. Vybrali jsme ty relativně dostupné z Rakouska, Švýcarska, Francie nebo Itálie.

Rakousko:

Dachstein:

V Rakousku najdeme přes léto několi oblíbených lokalit. Pravděpodobně nejvíce freestyle chtivých lyžařů míří na ledovec Dachstein, který se nachází "kousek" od českých hranic a nabízí možnost freeski radovánek až do konce července. V provozu momentálně najdete 33 překážek, což je slušná porcička. Třídenní permice vyjde na 100,50 EUR. Více informací o parku naleznete zde.

Hintertux:

Itálie:

Val Senales

Mezi Čechama velmi oblíbený resort díky snowboardovému kempu Rookie Camp. Na dovádění máte velké množství překážek v parku, ale i dole v údolí po ježdění nuda nebude. Své brány Val Senales otevře 23.6. a closing parku je v plánu 29.7.2012.Třídenní ticket vás vyjde na nějakých 86 EUR. Více informací ZDE.

Švýcarsko:

Saas Fee

Vysoko položený ledovec ve švýcarských Alpách v nadmořské výšce 3 600 metrů nad mořem. Těšit se můžete na set up 18-​ti skoků a railů. Park má otvíračku od půlky července. Permice na tři dny vás vyjde na 204 CHF. Více informací o středisku naleznete zde.

Zermatt

Vzhledem k pověsti jednoho, ne-​li nejdražšího střediska v Alpách asi nebude mezi českými freeskiery Zermatt příliš oblíben, nicméně nabízí také možnost letního svezení na sněhu ve snowparku. Zdejší Gravity Snowpark Zermatt má letos opening 7. července. Třídenní skipas vás vyjde na 177 CHF. Více informací zde. Videjko z lonska:

Francie:

Les 2 Alpes

Největší evropský letní snowpark se nachází ve francouzském resortu Les 2 Alpes. Nevýhodou je značná vzdálenost z České republiky a výhodou je vše ostatní. Snowpark nabízí bezpočet skoků všech velikostí a railů, jejichž množství a tvary si nedokážeme představit ani v těch nejdivočejších snech. Park funguje od 16. června. Pro více infa klikni ZDE.

Tignes:

Další francouzské středisko se pyšní zajímavým snowparkem. V Tignes si můžete také užít pěkné řádky skoků a railů. Opening je naplánován na 22. června a v parku se objeví i překážky, které byly použity na euro X Games, které se v Tignes jede. Nevýhodou je určitě velká vzdálenost. Permice na tři dny vyjde na 85 EUR. Více informací ZDE.

Pro inspiraci tu máme dvě videjka od české crew 59th. První je z roku 2008 a ten druhý z loňského léta 2011.A kam se chystáte vy?

2008

2011

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...