Letní evropské snowparky

Každej freeskier musí v létě vyrazit za sněhem! A kam? My tady máme šest evropských tipů, kam tohle léto můžete vyrazit za sněhem, abyste ukonejšili absťák!

V létě se každej těší jak si kecne k vodě, navštíví fesťák nebo prostě jen tak bude zevlovat. Jenže mi jsme freeskieři a bez toho bílýho sajrajtu prostě a jednoduše nepřežijeme. Letní ježdění navíc nabízí plno výhod jako shredění v tričku a hlavně top slunný počasí a pohodu. Kolikrát nás to baví víc jak v zimě. My jsme proto dali dokupy krátkej přehled šesti evropských resortů, kam během letních dnů můžete zavítat. Takže není, na co čekat. Stačí zabalit a alou za sněhem!

Dachstein - Rakousko

Rakouský ledovec Dachstein je pro českýho freeskeira nejlepší možná letní volba a to hlavně díky vzdálenosti něco málo přes 400 kiláčků. Místní Superpark by měl být v provozu cca do půlky července, ale určitě je lepší sledovat webovky a facebook kůli přesnýmu datu. Místní panoramatická gondola vás pak vyveze do ráje, kde si na svoje přijdou hlavně jibeři a taky letci na kickerech, kteří můžou uspokojit svoje choutky až na dvacet metrů velký potvoře. Jednodenní permice vás vyjde na 44,50 Euro. a po ježdění nezapomeňte pochylovat ve Freizeitzentrumu v Ramsau.

Dachstein web, Facebook.

Les 2 Alpes - Francie

Jednen z nejznámějších a nejkvalitnějších letních parků pak najdete v Savojských Alpách u žabožroutů. Po úmorný cestě více jak 1100 kilometrů na vás ale čeká parádní moster setup, kde nechybí ani superpipe nebo velke big air a railová zona pro všechno jibuchtiví a plno dalších lahůdek. Za jeden den řádění vypláznete 40,10 Euro. Čeká pak na vás plno dalších sportovních aktivit jako hlavně třeba horský kola, který jsou tady hodně populární a místní kopce nabízí parádní trasy. Celá tahle sranda, kde probíhají DaCampy je pak v provozu od minulýho víkendu až do začátku září.

Les 2 Alpes web.

Tignes - Francie

Druhou francouzskou alternativou je resort Tignes se svým snowparkem nacházející se téměř v 3500 metrů nad mořem. Za levnější cenu 25 Euráčů za den tady dostanete samozřejmě chudší setup s několiak raily a skoky. V létě se tady pořádá GFS Camp a park startuje cca čtrnáct dní po spuštění letního provozu ostatních vleků (cca začátek července) a funguje do začátku srpna.

Tignes web.

Saas Fee - Švýcarsko

Známý švýcarský resort Saas Fee má letošní otvíračku parku naplánovanou na 15. července. Těšit se můžete hlavně na plno skoků a taky rampu v pro, medium a easy lajně. Železa pak chybět samozřejmě taky nebudou, ale místní park je spíše pro letce. Plácnout se ale budete muset přes kapsu, co se týče permice. Jeden den vás bude koštovat 72 CHF a z ekologických důvodů platí do resortu zákaz vjezdu automobilů. Ve švýcarském kantonu Wallis se pak bude vesele jezdit až někde do půlky října.

Saas Fee web, Facebook.

Zermatt - Švýcarsko

Jen o údolí vedle najdete další mastnej letní ráj s parádními výhledy na provařenou horu Matterhorn. Zermattskej letní park si užijou hlavně všichni shreďáci, díky množství kreativních jibových překážek, kterých by mělo být až čtyřicet pět, ale jumpy samozřejmě chybět nebudou. Z Prahy vás čeká cesta nějakých 850 kiláků, ale asi vás vomeje u kasy. Jeden den tady vyjde na závratných 84 CHF. Brány by se měly pak otevřít na začátku července.

Zermatt web, Facebook.

Folgefonna - Norsko

Posledním naším letním tipem je malebná Skandinávie a třetí největší ledovec Norska Folgefonna. Je jasný, že cesta bude delší než King Kongovo přirození to jest více než 1600 kilometrů. Park již je v provozu pod vedením Mushroom crew a do konce července tady bude stát v plný palbě. K dispozici by měla být jib line a menší a střední skoky. Omezenější povoz pak pojede i během srpna. denní tiket vás pak vyjde na slušných 390 NOK.

Folgefonna web.

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...