Powder Hunters

Každý lyžař o něm sní, každý by ho chtěl zažít, vyskakuje na něj z každé stránky lyžařského časopisu z každého freeridového webu. Není vůbec lehké ho najít, nejde o štěstí ani o náhodu, je to nekompromisní boj s časem se sluncem s větrem a s ostatními lovci. Musíš vyrazit ještě dřív než vůbec příjde, můsíš přemluvit své kamarárády, svého šéfa, najít ubytování a věřit svému úsudku, že jsi ve správný čas na správném místě. To mrazení jestli skutečně příjde, je možná ještě lepší než Powder day samotný. Stačí jeden podařený oblouk v tom bezedném prašanu a všechny starostí tvého všedního bítí jsou rázem pryč, jsi rázem stejně lehkej, jak ten sníh co máš pod nohama.

Již 8 let hledám ty top podmínky po celé Evropě. Mám objeto se svými kamarády víc jak 50 středisek. Vím, jak je těžké si vybudovat partu kamarádů, kteří se seberou a ze dne na den jedou za prašanem. Nebaví mě trávit zimu ve velkoměstě. Již nějaký pátek si držím v hlavě nápad, který letos přivádím na svět. 

Je to jednoduchý, sebereš se a přijedeš, kdy budeš chtít. Sám, nebo se svíma kámošema. Ja budu vždy tam, kde budou nejlepší sněhové podmínky ve střední Evropě. Budeš si moct vyzkoušet freeridové lyže od Armada skis, stoupací pási od G3 a komplet kavinovou výbavu od Piepsu. Prostě kromě přeskáčů oblečení a hůlek, nebudeš potřebovat vubec nic! Ubytuju tě ve svém obytňáku. Ubytko není pro žádné slečinky, ale je zde vše, co k životu potřebuješ. Nepřijedeš do hotelu, ale za prachem.

Letos je zkušební rok, kdy ladím hlavně auto ve spolupráci s Caravan Plus, aby fungovalo za každého počasí. Byl odjet zkušební trip do Norska, kde jsme zjistili, že auto vyjede doslova každý kopec. A topení funguje i př -20°C. Dále jsme odjeli pilotní trip do střediska Zauchensee, kde jsou naprosto parádní lesy a vyplatí se sem jet při sněžení a špatném počasí. Při tomto tripu se ukázala nejvědší výhoda ježdění na hory obytňákem. Přišla nečekáná obleva a tak jsme se jen sebrali a přejeli do nedalekého středi Weissee, kde jsou prozměnu parádní pláně a spousta severních svahů, takže zde prašan vydrží mnohem déle.

Jak už bylo řečeno, letošní sezona je ve znamení ladění k dokonalosti, tak na příští sezonu se, už nikdo nebude moct vymlouvat, že nestihnul Powder Day.

Díky za přečtení a třeba se příští rok uvídíme v prachu
Ondřej Pekárek
Freerideguides.cz

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!