Zajímavé snowparky v Rakousku

Rakousko je prakticky za rohem a pro většinu českých freeskierů není problém se tam nějakým způsobem dopravit. Ať už vlastním autem, s kámošema nebo na klasickou rodinou dovolenou. Připravili jsme si pro vás tipy na 3 snowparky, kam můžete v pohodě vyrazit s kámošema nebo rodinou a nuda nikomu z vás hrozit nebude.

Kreischberg
Příjemné středisko kousek z ČR (450km z Prahy), kde najdete kolem 40km sjezdovek, moderní lanovky, vleky a kdo není líný si trochu šlápnout, projede se i v prašanu. Najdete zde příjemný parčík pro začátečníky a mírně pokročilé. Horní pasáž obsahuje skoky s tablem kolem 9-​ti metrů, dolní pasáž se skoky pro začátečníky. Vcelku pěkná nabídka želez na hoblování – boxy, lámačky, plynovky, dvojity lámačky nebo příjemná beginner halfpipe na pohoupání. Ideální středisko na prodloužený víkend. Tady se dá poštelovat ubytko s bazénem a permice pro dospělého na 3 dny stojí 123,50 EUR. Mrkněte i na facebook na Snowpark Kreischberg.

Zell am See
Tuhle lyžařskou oblast zná snad každý. Je to i velmi strategicky výhodný bod na objevování snopwarků v okolí. V pohodě dostupné jsou parky v Saalbach-​Hinteglemm, Kitzbuehelu, Hochkoenigu nebo funny snowpark na Schmittenhoehe. My ale budeme mířit o trochu výše a podíváme se na ledovec Kitzsteinhorn. Zde stojí na podzim velmi příjemný shred park se spoustou překážek, skoky i big airem na ledovci v nejvyšším partiích. Jak postupně zima pokračuje, přesouváme se pak níže, kde během zimy není taková kosa. Najdete zde Easy park se super pipe a mega Central park. 

Prakticky je tak celá jedna sjezdovka od shora dolů vyplněna překážkami všech tvarů a velikostí. Najdete zde malé skoky ale i pořádné macky na doublecorky, takže si zde užije opravdu každý. Velkou výhodou je, že park zde za dobrých podmínek funguje do pozdního jara, my jsme si zde byli zajezdit začátkem května a bylo to TOP. Třídenní permice pro dospělé vyjde na 144 EUR. Komplet info najdeš na facebook na Snowpark Kitzsteinhorn a tady najdeš ubytko u Zell am See.

Nassfeld
Pohodové středisko v Korutanech, kde najdete kolem 110km sjezdovek. Panuje zde zajímavé klima – břehy Středozemního moře jsou vzdušnou čarou vzdáleny pod 100km, takže zde sněží vydatně, ale mnohem kratší dobu. Nassfeld se tak pyšní mnohem větší délkou slunečního svitu, než je v Alpách bežné. To je pak ideální kombinace pro skvělé freeride tripy. Najdete zde super terény v lese i nad jeho hranicí. Zdejší snowpark je určen pro začátečníky a pokročilé freeskiery. Pyšní se titulem "best kickers" v Korutanech. V jeho setupu naleznete skoky pro menší i macka s tablem 14 metrů, wallride, conner a pevné překážky na jibovačku mnoha různých tvarů. Nassfeld se tak řadí mezi velmi zajímavé lokality pro freestyle hrátky. Ubytko doporučujeme v příjemném penzionu u Nassfeldu.

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...