Frontflip drop Tomáše Vrbického by Chochy

Máme tady další fotky se svým příběhem. Tentokrát se nám představí duo Tomáš Vrbický a fotograf Martin Chocholouš a jejich front frop!

Kdyby mi někdo před rokem vyprávěl, že v Krušnejch, nějaký 3 kilometry od nejbližsí vesnice stojí, jako pozůstatek po důlní činosti, parádní osmi-​metrovej dropík s luxusnim dopadem... A navíc, že v zimě pod tim dropem bejvá nafoukáno víc jak metr prachu... A že celej tenhle spot je vlastně asi 15 minut cesty z Neklidu... Asi bych tomu uplně nevěřil. Vždyť tady sem se narodil, tady sem vyrost a všechno tu znam. O takovym místě bych přece musel vědět... Nebo ne? A kdyby mi tenhle vypravěč navrch přihodil, že z týhletý osmičkový skály jde poslat fróňo alá Seth Morisson a co víc - že ho tam v zimě pošlu já, nejspíš bych myslel, že se uplně zbláznil.

Jenže když jsme koncem záží vyrazily do hor hledat spoty, doopravdy jsme kromě jiných narazili i na tuhletu skálu. Leží 3 kilomentry severně od městečka Abertamy. Osum metrů vysoká rovná stěna, dobrej rozjezd, dobrej dopad, žádný šutry, žádný stromy. Koukám na to jak blázen... Drop, kterej, jako by někdo postavil přesně pro mě. Sice jsem nikdy nic takhle velkýho neskákal, ale tohle je fakt dobrý. To tu jen tak nenecham.

Jen co kydnul první sníh, vyrážíme nahoru. Pokořim tenhle nesmysl, oddvezem si luxusní fotku a bude... Jedinou nevýhodou tohodle spotu je fakt, že díky v zimě permanentně zavátejm cestám se na místo nedá dostat autem, atkže se dobrou půlhodinu brodíme prašanem směrem ke skále. Ale vyplácí se! Sníh je parádní, na dopadu je ho přes půl metru a tak neváham a posílám tam rovňáka. Pak ještě další dva a spokojeně odjíždím zpět k domovu z pocitem osobního výtězství a parádní fotky. 

Zhruba po měsíci ale padá znova a mě to nedá. Furt dokola přemejšlim, jestli by doopravdy nešlo poslat ze skály frontflip, jakožto trik kterej dávam na litry a u kterýho bych se snad, pokud neudělam nejakou hovadinu, neměl rozjebat... A tak spolu s fotografem Chochym opět vyrážíme do Abertam, opět se po pás brodíme sněhem a za půl hodinky opět stojim na skále. Vysílam tam zase jednoho rovňáka – pohodička. Škrábu se znova nahoru. Rychle, ať si to nerozmyslim... 3, 2, 1 drop in a jedu. Na hraně to zbalim... točim... a dopadam... K mojí velký úlevě uplně čistě na nohy. Na dopadu se sice trošku kopnu kolenem do brady, což později způsobuje pěknejch 5 stehů, ale co.. Je to tam! Frontflip z 8m dropu!

Tomáš Vrbický a jeho frontflip drop by Chochy:

Rider: Tomáš Vrbický

Lokalita: Krušné Hory

Trik: Fróňooo drop

Fotograf: Martin Chocholouš

Fotoaparát: Canon 40D

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...