Pepého transfer by Joey

Co vznikne spojením Pepého Kalenského a Joeyho Kasla?....no přece další parádní One Shot!

Dvojka Pepé KalenskýJoey Kasl je záruka kvalitní prácičky. A právě tahle dvojka se spojila letos v oblíbeném Kaltenbachu a připravila si pro vás tuto šmakující sekačku. Jak to celý vzniklo se dozvíte s dech beroucího vyprávění obou protagonistů.

Pepé: Sedíme takhle na Kaltenbachu pod snowparkem v křeslech a užíváme si sunshinu. Při pohledu na skok a dopad ze zdola mě tak napadne: „Hele ono by to šlo možná transferovat z velkýho na malej?“ Nelením a jdu se zeptat shaperů jestli už to někdo zkoušel přede mnou. Odpovědí mi je, že pár lidí nad tím už přemýšlelo, ale zatím to nikdo nehecnul. Jedu se podívat nahoru na rozjezd, zda-​li to vypadá tak jednoduše jako ze spodu. Nahoře se mi rozklepou kolena, pohled ze shora je mnohem děsivější, ale i tak mě to láká a prozatím to nevzdávám. Jedu nazpátek za shaperama, zda by bylo možné sundat vlajku, která mi stojí v cestě. S vlajkou není problém a já zkouším svůj první speed check, který končí brzdou na prvním skoku. Tak nějak mi připadá, že rychlost by byla akorát a nezbývá mi nic jiného než to „bohužel“ hecnout. Teď už jen sebrat koule a jít na to. V hlavě se mi honí: „Jdu zkusit něco, co přede mnou ještě nikdo nezkusil“. Adrenalinometr hlásí maximum, srdce mi buší o život . Rozjezd, odraz… ve vzduchu si uvědomím, že jsem to s tou rychlostí možná trochu jen přepálil. Dopadám sice o trochu dál než by bylo ideální, ale více méně se strefuji. Dám pár rovných speed checků a vychytávám rychlost. Když už mám rychlost v oku vysílám první trojku, kterou solidně odhajluju. Hlavně kvůli tomu, že na skoku dělám šílenou zatáčku do leva, abych se strefil na dopad malého skoku. Další 360 už vypadá k světu a já odcházím spokojený s fotkou 360 nose. Když v tom na mě Joey řve „Pepku, hele dobrý, ale chce to ňákou super dardu, vyšleš tam flat spina?“ Moje první reakce je: „A neposral ses úplně náhodou?“ Ale potom nad tím začnu uvažovat, že by z toho mohla být vážně dobrá fotka. Jedu znova nahoru. Přemýšlím jak na to, protože musím dělat tu debilní zatáčku do leva a to se mi k tomu flatspinu úplně nehodí. No nic, jdem to zkusit, amíci přes tyhle transfery dělají i horší věci. Srdce mi buší snad ještě víc, než při prvním rovňáku. Naštěstí vše probíhá v pořádku, ale první flatspin nevypadá zrovna fotogenicky. Je to spíš takovej boj o život. Vysílám další dva flatspiny a při posledním se nám povede udělat tahle „super darda“.

Joey: Bylo nebylo a já byl s celou českou scénou na vrcholu na turistickém zájezdě na Kaltenbachu. Setup místní pro line vypadal z mého pohledu krapet stroze ve stylu „Ein gewaltiger Schritt!“, který jsem během prvních pár minut nafotil ze všech uhlů jak nadfocených tak podstivě podfocených a nastal čas vymýšlet blbosti.. No a tohle je asi ta největsi z nich!!

Pepého transfer by Joey Kasl

Rider: Pepé Kalenský

Foto: Jan Kasl

Lokalita: Kaltenbach /​ Rakousko

Foto data:

Model: Nikon D700
Shutter Speed: 1/​2000sec
Aperture Value: f/​8
ISO Speed Ratings: 200
Lens: fisheye 16mm f/2.8
Focal Length: 16mm

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...