Pospecův overshoot by Prouzič

Dlouho jsme tu neměli nějakou peprnou fotku v rubrice One Shot! Napravujeme to touhle story, která se vztahuje k následující fotce! V hlavní roli Pospec a Prouzič.

Po rubrice One Shot, která nám představí nějakou zajímavou fotku se tu celkem slehla zem. Dnes to tedy napravíme. Do týhle kategorie patřej nejen fotky, který se zkrátka povedly a sou kaviár pro oči, ale taky fotky, který zaznamenaly něco hodně neobvyklého a vymykajícího se! Přesně do tý druhý kategorie patří tenhle kousek. Každej kdo kdy byl na Buton Špindl Spring Session, tak určitě ví, že každej rok se tady jezdci pokouší přeletět místní corner. No a letos to Lukáš Pospíchal aka Pospec lehce přepískl a celý to stačil zaznamenat Michal Prouza aka Prouzič. Každej má na fotku svůj názor a teď už jen bude záležet komu uvěříte vy!

Prouzič:Tuhle fotku jsem měl v plánu udělat už hodně dlouho. Zavolal jsem Motorovi, jestli by nám ve Špindlu nepostavil obří corner, který ale půjde přeletět až na zem. Poté jsem se spojil s Lukášem a vysvětlil mu myšlenku overshootu. Tomu se nápad líbil s tím, že by si ještě těsně před dopadem mohl vypnout lyži. Prý to teď dělá každý... Fotka se povedla asi až na 5. pokus, protože Lukáš pořád padal na nohy.

Pospec: Tahle fotka asi bude nadosmrti zapsána v mém freeski i životním deníčku... Den, kdy vznikla, si budu pamatovat do konce svého života!! Na jedné straně sem si splnil svůj životní sen, když sem odjel svůj první double na lyžích a na straně druhé sem byl po zásluze potrestán v podobě největšího a nejstrašidelnějšího pádu své dosavadní freeski kariery... Ten moment, kdy v kompresi corneru předjíždí obě lyže moje tělo, a dostávám se tak do záklonu a sem katapultován jak Vladimír Remek nekontrolovatelně na oběžnou dráhu Audi baru, si dokáže jen těžko někdo představit.... Všechno nakonec dobře dopadlo a stálo mě to pouze pár dnů v nemocnici s natrženou plicí a bohužel sem přišel o kemp ve Francii, ale to nejdůležitější je, že sem v pohodě a budu v plné síle připraven na příští sezonu. Jednu zásadní změnu to ale přeci jen vyvolá. Už mě nejspíš nikdy přes ten corner letět neuvidíte... Myslím, že sem se o zábavu staral dost let, a je to tak na někom mladším, kdo přebere otěže, užije si slávu a ten skvělý pocit, když se to povede. Jen to prosím jezděte s úctou a respektem, protože to je překážka, co dokáže tvrdě potrestat a ne jeden jsme se o tom přesvědčili!!! Díky za one shot, ale teď už bych prosil jen odjeté triky :D …

Rider: Lukáš „Pospec“ Pospíchal

Trik: Overshoot corneru

Lokalita: Špindlerův Mlýn

Fotograf: Michal „Prouzič“ Pouza

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...