10 + 2 nejočekávanější filmy podzimu

Filmová sezóna je nezadržitelně tady! Pojďme juknout na deset a dva babský filmy, od kterejch čekat největší pekla!!

Podzim je jasně tady a to znamená jedno. Probudila se sezóna freeski filmů! Nuda nemá šanci na nás vyzrát, protože tolik snímku kolik se letos chystá na nás zaútočit je až trestný! Všechno se to asi prostě stihnout nedá! My se teďka jukneme na deset a dva kousky, který by vám určitě neměli uniknout a pokud chcete zažít tu pravou filmovou náladu nezapomeňte vyrazit na iF3 (Innsbruck) nebo High Five Festival (Annecy). Jdeme teda na to!!

Days of My Youth – Matchstick Productions (USA)

Letos nemůžeme začít nikde jinde než u legendárních MSP! Loni kluci zůstali naprázdo z jednoho prostýho důvodu! Rozhodli se, že nám naservírujou dvouroční projekt! A víte jak to dopadlo s posledníma dvouročníma projektama třeba od Sherpas Cinema?! Tohle bude zkrátka velký! Macataj freeride a polety na mega kopnách! MSP jsou zpět!

Jezdci: Richard Permin, Michelle Parker, Mark Abma, Bobby Brown, James Heim, Cody Townsend, Markus Eder, Ingrid Backstrom, Banks Gilberti, Sam Anthamatten, Chris Davenport, Bobbie Burns a další.

less – Level 1 Productions (USA)

Co si budem povídat. Tlupa kolem Joshe Bermana je asi nejoblíbenější freeski produkce. Z jejich filmů prostě vyzařuje radost z ježdění a hlavně parádní souhra prašanu, parku a streetu. A už podle názvu doufáme, že se dodrží heslo: „Méně je někdy více!“ Naše jasná redakční srdcovka! 

Jezdci: Magnus Granér, LSM. Will Berman, Duncan Adams, Sig Tveit, Adam Delorme, Tim McChesney, Wiley Miller, Khai Krepela, Will Wesson, Sandy Boville, Shay Lee, Tanner Rainville, LJ Strenio, Banks Gilberti, Ahmet Dadali, Logan Imlach, Tatum Monod, Superunknown XI

Twenty – Poor Boyz Productions (USA)

Dvacet let! Přesně tak dlouho Johnny DeCesare a spol pro vás běhaj po bílejch pláních a natáčej ty nejlepší filmy! A takový výročí se tutově musí oslavit nějakým epickým kouskem! Navíc jejich poslední film „Tracing Skylines“ se zrovna dvakrát nepoved, takže kluci maj co napravovat! A my jim věříme, navíc když se mezi jezdce vrátila legenda Tanner Hall!!

Jezdci: Tanner Hall, Pep Fujas, Dane Tudor, Vincent Gagnier, Matt Walker, Andy Mahre, Lexi DuPont, Max Morello, Karl Fostvedt, Sammy Carlson, JP Auclair, Julien regneir, KC Deane, McRae Williams, Lucas Wachs

Ten and Two – Stept Productions (USA)

Probděný noci na ulici, pokuty od policajtů, nadávky od majitelů. To není žádná gangsterka, ale street skiing v podání Stept Productions. Už pár let nejlepší party na urban ježdění. Po dvanácti letech hlásají, že uzavírají jednu kapitolu! My doufáme, že se samozřejmě za rok Nick Martini, Cam Riley a spol vrátí! Letos je film věnovanej Tomu Warnickovi, kterej bohužel už jibuje na nebeskejch streetech… 

Jezdci: Cam Riley, Shea Flynn, Sean Jordan, Charlie Owens, Nick Martini, Noah Albaladejo, ABM, Alex Martini

Almost Ablaze – Teton Gravity Research (USA)

TGR! Další velká ryba ve vodách freeski filmů. Možná zůstávají trošku v pozadí produkcí jako MSP nebo PBP, ale to nic nemění na tom, že jejich hlavně prašanový kousky jsou prostě top kvalita a letos to určitě zase potvrdí! Za rok je pak čeká kulatý výročí dvaceti let…

Jezdci: Angel Collinson, Chris Laker, Colter Hinchliffe, Dana Flahr, Dane Tudor, Dash Longe, Dylan Hood, Griffin Post, Ian McIntosh, Jonny Collinson, Joss Christensen, Karl Fostvedt, Mark Carter, Max Hammer, Nick Mcnutt, Sage Cattabriga-​Alosa, Tim Durtschi, Todd Ligare

The Recruitment – Super Proof (CAN)

Jestli jsme na něco fakt hodně zvědavý tak je to tohle! Jeden z největších magorů Sean Pettit si založil svou novou vlastní produkci, která bude tímhle movie letos debutovat! Už podle prvních ukázek a seznamu jezdců je jasný, že tohle bude ten nejlepší matroš! Tak trochu náš černej kůň.

Jezdci: Sean Pettit, Max Hill, Joe Schuster, Josh Stack, Callum Pettit, Mike Hnitiuk, Leigh Powis, Corey Vanular

Burn – 4bi9 Media (USA)

Tuhle bandičku taky nemusíme dvakrát představovat. Hodně oblíbený Amíci, kteří se zaměřujou hlavně na prznění ulice a prašanu. Víc k nim asi netřeba dodávat. ..

Jezdci: Tim McChesney, Dale Talkington, Karl Fostvedt, Chris Laker, Steve Stepp, Andy Partridge, Lucas Wachs, Jake Doan, Niklas Eriksson, Luka Melloni, Cody Perin, Nicky Keefer, Will Berman, Khai Krepela, John Ware, Ben Moxham

Oil and Water – Armada (USA)

Armada Skis patří k nejoblíbenějším freeski znáčkám už jen pro fakt našlapanej tým! Letos se rozhodli, že vydají svoje půlhodinový movie, který se zaměří na pětice Mike Hornbeck, Henrik Harlaut, Phil Casabon, Riley Leboe a Kim Boberg! Tohle přece nemůže dopadnout špatně!! 

Jezdci: Mike Hornbeck, Henrik Harlaut, Phil Casabon, riley Leboe, Kim Boberg

The Bunch – Finess (SWE)

Konečně tu máme v americký záplavě taky jednu vlaštovku ze starý dobrý Evropy, která je letos mimochodem Amerikou ve filmech celkem válcovaná. Parta shreďáku The Bunch loni vydali film „Far Out“, kterej sklidil slušný ovace! Tenhle tak trošku odlišnej styl jezdění se prostě chytil a proto jsme hodně zvědaví jak zabijou kluci letos!

HOO-​DOO – GPSY Feelin (FRA)

Letos jsme mezi nejvíc očekávaný kousky nedali francouzský PVS Company, ale jinou žabožroutí grupu. Jsou jím GPSY Feelin, kteří už maj z iF3 festivalu doma trofej za nejlepší amatérskej snímek a protože „Hoodoo“ zase vypadá libově, tak jsou právem tady. Čistě prašanovo streetová věc, která se určitě bude líbit!!

Jezdci: Laurent De Martin, Jules Bonnaire, P.A. Chedal, Flo Bastien, Leo Taillefer, Julien Lange 

Holky:

A letos určitě nesmíme opomenout něžný pohlaví! Holky do toho zvostra šláply a letos se chystaj hned dva čistě babský filmy! Aspoň si můžou holky trošku zabattlovat mezi sebou! Ve hře jsou Unicorn Picnic a jejich „Pretty Faces“ a Shades of Winter a jejich „Pure“. Navíc díky Nine Queens se v nich předvede i Zuzička Stromková! Holky rulez!

Pretty Faces – Unicorn Picnic Productions (USA)

Shades of Winter – Pure (Evropa)

Samozřejmě letošní filmovej útok je jak když se spojí Godzilla a Vetřelec a King Kong po ročním celibátu... Nelze přežít! Takže tady je ještě pár kousků, který určitě taky budou stát za to, každopádně do naší top 10 se neprobojovali…

Hang Out – PVS Company
Tribute – Freeski Crew
Up 2 Five – Life Steeze Media
The Doorstep Project – Inflik media
Video Entertainment – The Trashparty
Road To Zion – Henrik Harlaut (Inspired media)
Keynote Skier – Phil Casabon (Inspired Media)
No Turning Back – Warren Miller Entertainment…

Podzim bude zkrátka vostrej…!!

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...