10 let Fullface Productions skrze 10 jejich lyžařskejch kousků

Partička Fullface Productions letos oslavila kulatých deset let existence a kluci nám jako dárek nadělují svých 10 vybraných videí s freeski tématikou! Díky a přejeme další úspěšnou minimálně desítku let natáčení!

Videoprodukce Fullface Productions, nebo zkrátka partička filmařů kolem Martina Vrbického Štěpána Romanova letos oslavila desáté narozeniny. Oslavila je tak jak se patří – rekapitulací, bilancí a veselicí. Dneska se kluci věnují hlavně video tvorbě související s koly, cestopisnými dokumenty a reklamou. Vzhledem k Vrbičovo lyžařskému backgroundu ale najdeme v jejich archivu také celou řadu freeski kousků, které určitě stojí za připomenutí! A tady jsou!

1. Díky krušnohorskému původu Fullface se kluci odmala potkávali s Robinem Holubem. Z května 2008 tak pochází tenhle zajímavej jibovací edit. Je to vlastně jedno z prvních lyžařských videí natočených pod značkou Fullface.

2. Meatfly freeski team - jmenovitě Míra Kalenský, Jarda PekařMichal Novosad se v zimě 2009 vydali na Zillertal. Vznikla z toho tahle pohodová pětiminutovka.

3.V těchhle letech se dalo ještě poměrně pohodlně zaprášit taky na domácích horách. Důkazem toho je tenhle freeride edit, který vznikl v roce 2009 na svazích Klínovce.

4. Underground v té nejčistčí formě! To je freeski film s poetickým názvem Bataflí Lakaflaj z roku 2010.

5. Čistě holčičí film SugarBeat z roku 2011 přináší pohled na action sporty z perspektivy něžného pohlaví a freeskiing nemůže chybět.

6. Z roku 2011 pochází také film That´s Alaska, man... Dokument o tom, že ani vyhlášená Aljaška neznamená 100% jistotu dobrého ježdění. 

7. Jméno Fullface Productions je také spojené s pořádáním série mejdanů s názvem Freeski Night. Uskutečnily se celkem čtyři a tohle je originální teaser na poslední Freeski Night z roku 2014

8. Formou riders for riders (rozuměj: kdo nejezdil – točil) vznikla v průběhu let 2013 a 2014 freeski kompilace vydaná pod názvem Rabadab Brigade. Nesourodá sebranka lyžníků všech možných i nemožných stylů se 2 sezony lámala, aby vznikla tahle třináctiminutovka. A světe div se – ono to nějak funguje.

9.V roce 2016 Fullface vydávají zajímavou multisportovní kompilaci pod názvem Czech and Slovaks are Aweome. A freeskiing pochopitelně nechybí.

10.A jeden bonus závěrem. RobHol byl pochopitelně v hledáčku kluků už dávno předtím, než značka Fullface Productions vůbec vznikla. Z té doby pochází kultovka, na kterou by bylo rozhodně škoda zapomenout :) Nepříliš vydařený rozhovor s Robinem někdy z roku 2006.

Prvních 10 let je tedy úspěšně za námi – uvidíme co si pro nás kluci připraví v těch následujících deseti! Zajímavou zákulisní informací je, že Fullface letos na stálo přibrali do svého teamu Martina Bernarda, který má pochopitelně k lyžování hodně blízko. Uvidíme, jestli z této spolupráce v budoucnu vyplynou i nějaké zajímavé freeski projekty. 

Fullface Productions web najdeš zde, Facebook pak tady.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...