5 nejvostřejších triků sezóny

Letošní sezóna přinesla několik masivních progres triků na kickerech. My jsme vybrali těch pět nejvostřejších a teď se na ně pěkně společně podíváme!

Zimní měsíce jsou nenávratně ta tam a my tu zas tak máme slušnej prostor pro hodnocení, drbání a bilancování. Letos hlavně, co se týče big airu byl progres častým společníkem lyžníků. Rotovalo se jak v mixéru na fúzní pohon, takže padlo hned několik našláplejch novej triků, který určitě utkvěly v paměti. My jsme vybrali podle nás těch pět nejzásadnějších a ty si teď hezky zopakujeme. Takže tohle je pět nejvostřejších triků právě končící zimy! 

5. Mathilde Gremaud (SUI) – switch double cork 1080

Náš žebříček začneme u něžného pohlaví, který se konečně letos poprví ukázalo na X Games na big airu a hned to stálo za to! První soutěžní double už maj holky za sebou, ale letos to zase trochu posunuli díky switch dablu! Ten jako první zvládla Kaya Turski z Kanady a Němka Lisa Zimmermann. My jsme ale vybrali mladou sedmnáctiletou Švýcarku Mathilde Gremaud a to z jednoho lehkýho důvodu. V norským Hafjellu totiž dala oku nejvíce lahodící switch dub!

4. Eirik Sateroy (NOR) – switch double cork 1260 pre grab nose

Doublům, že u chlapů už dávno odzvonilo?! Ani náhodou! Stačí jen vymyslet něco malinko originálního a prdele nakopávajícího.Přesně to ukuchtil jeden z objevů letošní sezóny mladej norskej střelec Eirik Sateroy. Ten totiž díky pre grabu drží svůj nose už při rozjezdu,následně vyšvihle switch dub 1260, nose furt drží jak s prstem v nosíku a následuje čistej dopad. I díky tomu urval nejedno pódiový umístění. V našem výběru tahle čunárnička tak nemůže chybět.

3.Alex Hall (USA) - switch triple cork 1800

Teď se vrátíme na samej začátek sezóny do podzimních měsíců a to k našim protinožcům do Austrálie. Klokany necháme klokanama a radši si připomene big airovou prasárnu One Hit Wonder Down Under. Tu totiž letos ovládl právě tenhle mladej Američan, kterej jako první freeskier v galaxie odjel switch triple cork 1800. Strašná to motaci, při který budete potřebovat kalkulátor i úhloměr, abyste se dobabrali k počtu rotací…

2. Jackson Wells (NZL) – switch quad cork 1620

Čekalo se kdo první prolomí ledy, tabu, kdo to jako první odpaní, odšpuntuje. Prostě kdo bude první mentál, které vyšvihne quad rotaci nebo-​li česky čtveráka. Možná trochu překvapivě si tenhle titul na věky k sobě přikoval novozélanskej štylař Jackson Wells alias Wacko, kterej v září urval switch quad cork 1620 na skoku v domácí Cardroně. Nutno podotknout, že i přes strašnou motaninu to vůbec nevypadalo zle.

1. Andri Ragettli (SUI) – quad cork 1800

Našim králem pak nemůže bejt nikdo jiný než švýcarskej závoďák Andri Ragettli. Ten má u svýho jména od letošního roku, taky jedno nesmazatelný prvenství. V italským Watles na letošních premiérových Nine Royals, totiž jako první lidská bytost na lyžích stompnul quad cork 1800 a záhy se dostal do většiny světových medií včetně na náš Seznam . Víc dodávat snad netřeba. Prostě potěš pánbůh…

Byl to letos prostě zase hukot a my se můžeme těšit, co nám připraví za šílenosti a magořiny následující sezón a zima. A pokud náhodou máte nějakou parádu, která nám tady chybí, tak ven s ní!!

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...