O'Neill Xtreme by Poverade 2007

Tour zahrnující 3 lyžnicko-snowboardové freeridové závody - Leden v Rakousku, Únor ve Francii a Březen ve Švýcarsku. Finální závod ve Švýcarsku nese název Verbier Xtreme, jeho první ročník proběhl v roce 1996 a dnes je považován za nejprestižnější freeridový contest na světě...  

Contest:

Rok za rokem se Verbier Xtreme vyvíjí v čím dál větší a větší manifest freeridingu ve světě. Až doposud byli pozváni vždy jen ti opravdu nejlepší lyžaři a snowboardisté  k předvedení svého umění na hoře Bec des Rosses. Letos se organizátoři s Nicolasem Hale-Woodsem v čele rozhodli pro velké změny. Letošního, v pořadí již dvanáctého ročníku, se může poprvé v historii závodu zúčastnit každý amatér či zkušený rider (věk nad 18 let je jedinou podmínkou). Každý může zkusit své štěstí během dvou qualifikačních závodů v Rakousku a ve Francii a qualifikovat se na finální závod O'Neill Extreme by Powerade, který začne 24. března 2007 ve Verbier.

vlevo: Finální severní stěna Bec des Rosses ve švýcarském Verbier
uprostřed: Freeridový závod není zdaleka jen o ježdění
vpravo: Vítěz 2006 Kaj Zacrisson
copyright Freeride Association (2006)

Neobvyklý postupový systém

Organizátoři Xtreme Verbier zvolili pro tento rok velmi zajímavý postupový systém. Nyní vám tento systém představíme v praxi na prvním qualifikačním kole ve Schruns.
Ráno v 7.30 za východu slunce vyrazili vsichni jezdci na svah rozděleni do skupin. Na každou skupinu dohlíželi judges (někteří z nich jsou Pro riders, kteří jsou pozváni organizátory přímo do finále) a během společného ježdění vybírali ty nejlepší. Ještě dopoledne judges zveřejnili 34 jmen, která by podle nich měla postoupit do odpoledního contestu.
Okolo jedné odpoledne, po krátké přestávce začal závod. Na konci dne byla známa jména 8 pánů a 3 dam z obou kategorií (ski/snb), která postupují do Flaine, kde již budou soutěžit s pozvanými pro ridery.

copyright Freeride Association (2007)

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...