Top 10 videoblogů současnosti

Videoblogy se stále množí a množí. Proto jsme si pro vás připravili naši videoblogovou top 10, kterou byste neměli minout!

Videblogy. Dnes ve světě freeskiingu velmi oblíbená to věc. Takový videoblogem se můžou pyšnit nejen zabijáci z elitní společnosti, ale i partička támhle někde z konce světa, kde sníh napadne maximálně dvakrát třikrát do roka. No a protože tento fenomén je poslední dobou opravdu hodně oblíbený, tak jsme si pro vás nachystali žebříček podle nás momentálně nejlepších deseti videoblogů, které se momentálně vyskytují na webu. Dalších slov netřeba, jdeme na to!

10. The Expansion

Náš přehled začneme za oceánem a to s videoblogem nazvaným The Expansion. Ty, co vědí už tuší, že je řeč o Vital Films a hlavně riderech jako je Torin Yater-​Wallace, Matt WalkerAidan Sheahan, které čas od času doplní další známé jméno. Klasický parkový videoblog se zatím sedmi díly, profi natočený, profi jezdci. Nic víc nic míň.

Další díly zde.

9. Shred´n Breakfast

Nyní se přesuneme do Skandinávie, která je evropským rájem freeskiingu a to konkrétně do Norska. Tady se to jen freeskiery hemží. A právě odsud přichází Shred´n Breakfast, za kterým stojí hlavně tojce Lasse Nyhaugen, Kim BobergLars Haakon Hafsal. Ti nám společně s dalšímu norskými kumpány jako Steffen Hamre, Oystein Braten, Aleks Aurdal, Ole Mustad, Elvis Harsheim naservírují jak si užívají freeski life na severu! Zatím se na netu poflakuje 13 epizod…

Další díly zde.

8. Follow Us TV

Jediný ryze halfpipový blog, který si proklestil cestu do našeho žebříčku má na svědomí dvojce žabožroutů, které snad ani nemusíme představovat. Je jím Xavier Bertoni a hlavně zabiják Kevin Rolland. Jejich rampové příhody nám přináší již tři sezóny a taky se můžou pyšnit asi nejzdařilejší intrem mezi freeski videblogy vůbec.

Web zde.

7. ARcast & ARtrip

Pod numerem sedm se skrývá pochoutka od Armada týmu, kteří poctivě na net sází svoje ARcasty a ARtripy. Ono když máte v týmu takovou freeski smetánku jako Tanner Hall, Phil Casabon, Henrik Harlaut, Mike Hornbeck, Ben Moxham, Gus Kenworthy a další to se to pak tvoří.

Další díly zde.

6. Salomon Freeski TV

Jedním z nejlegendárnějších a nejstarších videologů se může pyšnit Salomon tým. Salomon Freeski TV má za sebou už celkem pět sezón, kdy v každé vždy mapuje předchozí sezónu. Blog je hodně pestrej takže dostane jak prašanové díly, parkovky a nebo i zcela netradiční díly týkající se sitskiinhu a dalších. Zcela zaslouženě tak nemohl v našem výběru chybět.

Web zde.

5. Real Skifi

No a druhou část našeho žebříčku načneme lehce originálně. Protože právě slovo originalita tuhle mladou bandu Fiňáků nejlépe vystihuje! Čistá nálož street urban lyžby, kde si kluci vybírají takový spoty, o který by vás nenapadlo si opřít kolo natož je seshredit na lyžcíh. Mezi hlavní protagonisty patří mladá finská krev jako Verneri Hannula, Ilkka Hannula, Juho Kilkki a další. Zatím tihle šílenci vydali 6 dílů a jejich oblíbenost roste jak houby po dešti!

Další díly zde.

4.B&E Show

E-​Dollo, B-​Dog, 5XL hadry, styl, real rap a hlavně pořádná nálož freeskiingu od dvojky Henrik HarlautPhil Casabon. Komu by se tohle nelíbilo? O nikom snad nevim. B&E Show zkrátka jede. Jedinou lehkou nevýhodou je, že momentálně kluci dávají svoje díly pouze na jejich Inspired Media TV a nenajdete je tak nikde nba vimeu nebo youtubu. Nicméně to je jen banální záležitost. Yep! 

Web zde.

3 Bobby´s Life

No a jsme u nejlepší trojky! No a tu začneme letos novinkou, kterou je Bobby´s Life. Tohohle megamagora doufejme nemusíme představovat. To, že si Bobby Brown svůj život užívá plnými doušky je snad jasné. Tady nám představuje svoje freeski dobrodružství, které mů můžeme tak maximálně z Čech závidět. No a že se opravdu nefláká potvrzuje, že ke dnešnímu dni za první sezónu vydal už 13 epizod. To je slušném výkon!

Další díly zde.

2. Nipwitz

Pomyslné stříbro od nás dostává druhá finská perlička. Tou neí nikdo jiný než bandička, která si říká Nipwitz. Tahle finská grupa pupkáčů, totiž v každém dílu předvádí spoty a triky tak originální, že to až občas nejde na rozum jednoduše. Dílů zatím nevyšlo moc. Ale tady je jasně na prvním místě kvalita před kvantitou. Jako jezdci se tu promenádují Oskari Raitanen, Matti Räty, Antti Ollila, Kalle Leinonen. Autorem blogu jsou pak Flatlight Films. Tohle je prostě klasika!

Web zde.

1. Line Traveling Circus

No a první flek a pomyslném gold na krku? Prostě nejde to jinak Line Traveling Circus je už prostě kultovní blog v čele s dvojcí Line riderů Willem WessonemAndym Parrym. Letos mají za sebou již čtvrtou sezónu a pořád nenudí a pořád vytahují nápady, u kterých si občas klepete na čelo. Koho by taky napadlo rozjíždět se z jezdícího pásu, jibovat jedoucí rail po parku a podobné šílenosti. Jasnej vítěz! 

Web zde.

No a abychom nezapomněli ani na další videoblogy, kterých se to na netu prostě jen hemží tak tady je pár dalších, které by vám neměli uniknout:

Pipedreams – halfpipový blog Mika Riddla

Shred O´rama – skandinávský dičí videoblog s Ninou Rusten, Emmou Dählstrom a Mariou Bagge

On The Road with Russ Henshaw – putování s Russem Henshawem

Wallisch Wednesdays – Tom Wallisch a jeho parkový nátěr

Advetures in Transition – Bank Gilberti a spol a jejich parkový a streetový legrácky

The Weak – videoblog shreďáka Iana Comptona

K2 Summer School – videoblog, který jel minulé léto o pobytu K2týmu na Mt. Hoodu, první letošní epizoda s objevila na nových K2 stránkách

The Prequel – videoblog od Brotherhood Films

Good Enough – další parkový blog z USA

State of  Mind – blog Kayi Turski

Chug Life – srandičky od Iana Cosca

Samozřejmě je jich daleko víc, takže pokud máte nějaké tajné typy stačí využít diskuzi!

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...