Excelent Soldiers 2015

V Deštném v Orlických horách se schyluje k velké bitvě – pevnost ohromujících rozměrů bude svědkem nelítostných soubojů muže proti muži! Již popáté!

Ubrání Češi své pohraničí statečným náletům jezdců z celého světa?

• Nejlepší světoví freeskieři
• Největší skok ve střední Evropě
• Večerní týmový závod
• Koncerty
• Párty

V areálu Marta II vyroste 10 metrů vysoká pevnost se střechou delší než 25 metrů. Program Excelent Soldiers odstartují už čtvrteční tréninky, kdy první odvážlivci vyzvou tento kolos na souboj.

O něco více pozornosti však určitě přitáhne večerní slavnostní zahájení, po kterém následuje Red Bull Silent Disco. Žádné reprobedny, pouze sluchátka, která obdržíte u vchodu do tradičně klubově pojatého párty stanu.

V pátek je na programu kvalifikace, při níž se přes pevnost už naostro proletí nejlepší čeští freeskieři, kteří vyzvou na souboj zbytek světa. Kolik z nich projde krutou kvalifikační řežbou do sobotního finále? Konkurence bude veliká a míst pouze šestnáct. Na startovní listině najdete jména jako napřklad James Woods, Luca Schuler, Andri Ragettli, Noah Wallace, Klaus Finne, Jeremy Pancras, Szczepan Karpiel, Andy Matthew, Lukas Schaefer, Christof Schenk a mnoho dalších zvučných jmen v kombinaci s českou letkou Dan Hanka, Mario Skála a Pepe Kalenský.

Tím však páteční program nekončí. Na večer je totiž nachystán netradiční týmový závod, kdy na skok vyrazí tři jezdci za sebou. Právě jeho velikost dovolí, aby byli všichni tři ve vzduchu v jeden okamžik. O vítězném týmu nebude rozhodovat pouze obtížnost triků, ale celková kompozice a kreativita.

Ihned po skončení večerního závodu přichází na řadu vyhlášení výsledků kvalifikace a rozdělení jezdců do vyřazovacích bojů. A protože je celý line-​up Excelent Soldiers tajný, nikdy nevíš, kdy vystoupí headliner. Proto bys neměl chybět přímo u bojiště na párty, které vládne ledově namražený Jägermeister. Naši DJ’s tě pak nenechají vydechnout do pozdních hodin.

Sobota je dnem velkého finále. Po odpoledních trénincích vše vypukne okolo šesté hodiny večerní, kdy se první dvojice vydá na zteč obrovského bunkru. Nejprve se freeskieři pokusí zdolat sněhovou masu stylovým trikem, tedy s omezením rotace do 720 stupňů. Druhý skok už bude libovolný, a pokud ten nerozhodne, přijde na řadu skok třetí, opět libovolný, rotace však musí být jiná než v předchozích dvou skocích. Stejný model se bude opakovat i v semifinále. Odtud postoupí čtyři nejlepší do absolutního finále. Tam dostanou jezdci možnost netaktizovat a odpálit svůj arsenál. Ani pád totiž neznamená konec nadějí: celkem šest skoků, z toho tři nejlepší se počítají.

Vyhlášení vítěze přímo na svahu není zdaleka koncem celého programu. V hlavní roli se totiž ocitne ohromný párty stan a ještě větší after párty, kde budete mít možnost se se všemi jezdci potkat na baru. Anebo to pořádně rozjet za zvuku desek předních DJ's, kteří letos zůstávají, jak už jsme předeslali, v utajení.

Info:
Vstup na závod: Zdarma
Vstup všechny parties: 200,-
Vstup pouze silent disco (čtvrtek): Zdarma
Vstup pouze warm-​up party (pátek): 100,-
Vstup pouze after party (sobota): 200,-

Čtvrtek 5.3.2015
09:00 – 16:00 Trénink
20:00 – 20:30 Slavnostní zahájení
20:30 – 03:00 Red Bull Silent Disco

Pátek 6.3.2015
09:00 - 13:30 Trénink
14:00 - 16:00 Kvalifikace
19:00 - 20:00 G-​Shock Night Mission Contest
20:00 - 20:30 Losování do Play Off
20:30 - 03:00Jägermeister Warm-​Up party

Sobota 7.3.2015
12:30 - 16:00 Trénink
17:15 - 18:45 Play Off
19:00 - 19:30 Final Jam
19:30 - 20:00 Vyhlášení výsledků
20:00 - 05:00 Excelent Soldiers Afterparty

Potvrzuj svou účast zde a čekuj více informací na ofiko webu excelentsoldiers.cz!

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...