Jumpark startuje sezónu

Sněhy roztály, ledy povolily. Nastává dlouhé období sucha. Nic moc vyhlídky pro ty z vás, kteří mají freeskiing a snowboarding v krvi, stejně jako my. Naštěstí ale na severu Čech existuje místo, pro všechny ski/snb pozitivní. To místo nese název Jumpark a své brány otevírá již 16.dubna.

Pro ty, kdo ještě nemají tu čest, tak projekt Jumpark vznikl jednoho krásného dne roku 2011 v mozku trenéra české freeski reprezentace Romana Daleckého a jeho kumpánů. Hlavní chloubou Jumparku je dřevěná konstrukce tyčící se do výšky 12 metrů nad povrch zemský (stává se tak druhou nejvyšší Havraňskou stavbou po místním cukrovarském komínu), se dvěmi odpalovacími rampami, potaženými takzvaným "kartáčem" s odpalovacími hranami ve výškách 1,5 a 2,5 metu vzhledem k nejnižšímu bodu rozjezdu. Celá konstrukce i s dopadem je umístěna v bazénu, takže by jsi mnozí mohli myslet, že se skáče do vody, ale NE! Skáče se do molitanu, přesněji do automobilových hlavových opěrek a v malé míře do pěnových hadů, v průmyslu sloužících například k výrobě houbiček na nádobí. V Jumparku najdete jednu kruhovou a 2 profi trampolíny, ze kterých je možné skákat přímo do molitanu. Dále se zde také nachází jibová zona s 8 metrů dlouhým pvc, plážový volejbal, malý skok do molitanu pro bike, inline či skate a nebo velký skok pro bike. V areálu je možné přespat buďto pod stanem nebo v malé ubytovací místnůstce zařízené mimo jiné také ledničkou.

Jsi lyžař/​prknař sjezdovkového typu a ve svém lokálním resortu potkáváš partičku freestyle "chuligánů" a chtěl by jsi být jako oni, ale nemůžeš překonat strach ke svému prvnímu skoku a nevíš jak na to? Přijeď k nám, vše si zkusíš do bezpečného molitanového dopadu a poradíme ti "jak na to". V případě že už tak trochu víš "která bije" a chceš se pořádně proletět, tak velký skok je přesně pro tebe, s dostatečným air timem, mimo jiné vhodným i pro natrénování "doublů".

A co jsme pro tebe připravili na sezonu 2015? Asi nejvýznamnější změnou oproti letům minulým, byl zásadní zásah do dřevěné konstrukce obou odrazových ramp, kde došlo ke zvětšení profilového úhlu na prvním zlomu a tudíž ke snížení komprese, která dělala problém nejednomu snowboarďákovi. Zvýšila se tím pádem i plynulost celého rozjezdu a odrazovou hranu velkého skoku jsme museli posunout o metr dvacet rovný směrem k molitanu, aby nedošlo ke zkrácení rovinky a přenesení komprese na odrazový rádius. Další zásadní změnou byla výměna značné části molitanových "hadů" za již zmíněné opěrky. Molitanové opěrky doposavaď figurovali především na dopadišti velkého skoku, vzhledem k pádům z velké výšky oproti skoku malému, nyní je ale dopadiště pokryto z 85% opěrkami a opěrek každý týden rapidně přibývá. Myslíme především na tvojí bezpečnost. Další významnou novinkou je spolupráce se společnostmi Armada skisNitro snowboards, můžete se tedy těšit na pravidelnou dávku cen a kempů pod hlavičkou těchto kultovních značek. Další novinky, nový web a přehled akcí chystáme.

Tak už víš, co budeš dělat přes léto nebo třeba už příští víkend? Jumpark je připraven na tvojí návštěvu od 16. května a pokud nás budeš chtít poctít svojí návštěvou, tak nehledej žádnou otevírací dobu, prostě zavolej na číslo 739 224 625 nebo nám napiš na náš facebook, kdy chceš přijet, v jakém počtu a na kolik dní a my se na tebe připravíme. Pokud ti ještě nebylo 18, tak popros rodiče aby ti pro nás na cár papíru vyjádřili souhlas s tím, že budeš využívat služeb Jumparku.(nutné pouze při první návštěvě)

K dispozici bude také repro soustava, kterou si můžete napojit na váš telefon či pc. Pro letní horké dny bude připravený malý bazén a pro zahnání hladu a doplnění energie také rozpálený gril.

Snad jsem na nic zásadního nezapomněl a pokud jo, tak jsem taky jenom člověk a napište mi prosím svůj dotaz do zpráv na facebooku. Později, společně s novým webem, obnovíme i emailovou adresu.

Díky a doufám, že se těšíte minimálně stejně, jako my.

S pozdravem Jumpark team

 Autor: Pavel Pleskač

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...