Local Camps Vítkovice 2016

Zimní výukové kempy Local Camps pod hlavičkou Freestyle Area Academy vstupují do své 6. sezóny a všichni, kteří se chtějí něco naučit a poznat novou partu jsou vítáni! Letos jsou připraveny dva termíny kempů, které proběhnou v K2 snowparku ve Vítkovicích, kde je vždy 100% zázemí a jistota kvalitního snowparku. V rámci Local Camps 2016 bude společným hlavním tématem snowboarding a freeskiing.

Pro koho jsou kempy určené?
Local Camps jsou vhodné pro všechny zájemce bez rozdílu věku, pohlaví a dosavadní úrovni zkušeností-​výuka je samozřejmě individuálně přizpůsobena rozdílným zkušenostem účastníků. Kromě coachů zaměřených na freestyle snowboarding či freeski je po celou dobu kempu přítomen také instruktor pro výuku klasické metodiky, takže bude postaráno i o úplné začátečníky. 

Kde kempy proběhnou?
Kempy pod hlavičkou Freestyle Area Academy jsou pořádány na domácí půdě ve Vítkovicích v Krkonoších, kde je snowpark rozdělen podle obtížnosti na easy/​middle/​profi sekci a celkem zde najdete více jak 30 překážek a 9 skoků v délce 2-​15m. Denní strojní a ruční údržba snowparku či poladění překážek a skoků v rámci aktuální potřeby kempu je samozřejmostí. 

Ubytování a stravování v rámci polopenze bude probíhat v penzionu Freestyle Snb House, který je od snowparku vzdálen 150m. Součástí penzionu je také příjemný bar, kde bude probíhat večerní videocoaching a workshopy. Jeden den kempu proběhne také přímo ve snowparku přenáramná odpolední grilovačka pro všechny kempery.

Kdo bude coachovat?
Dobrý jezdec neznamená nutně dobrý coach a tak sázíme na osvědčenou kvalitu. Coachové letošních kempů v sobě kombinují nejen jezdecké zkušenosti, ale také schopnosti dané zkušenosti srozumitelnou a bezpečnou formou předávat ostatním. Freeskiing budou kázat mistři Robin HolubRichie Jurečka.

Coaching probíhá v pohodové atmosféře, vždy však v jasném časovém harmonogramu s maximálním ohledem na jezdecký progres. Na jednoho coache připadá maximálně 7 kemperů, tak aby měl každý účastník dostatečnou pozornost svého učitele a také prostor pro jízdy a případné dotazy. Na závěr dne pak každý z coachů natáčí své svěřence a záběry se pak večer promítají v rámci videocoachingu projektorem na plátno s příslušným komentářem.

Kdy kempy proběhnou?
LC termín 1: 28.01-31.01.2016
pátek pololetní prázdniny!
celkem 3 dny výuky/​3 noci
čtvrtek odpo příjezd-​neděle odpo odjezd, možnost o prodloužení o další 2 dny
LC termín 2: 03.03-06.03.2016
čtvrtek odpo příjezd-​neděle odpo odjezd, možnost o prodloužení o další 2 dny

Ostatní info?
Součástí Local Camps je tradičně doprovodný program obsahující přednášku (první pomoc), workshop (mazání snowboarů/​lyží, stavba snowparků) a samozřejmě soutěže, do kterých máme připraveno spousty cen od partnerů Local Camps 2016 (nejvyšší ollie, největší progresor, besttrick contest). Každý z účastníků kempu obdrží uvítací tašku obsahující hodnotné dary od partnerů kempu. Připravené také bude pro všechny zájemce snowboardové a freeski testcentrum obsahující snowboardy+vázání a lyže+vázání, v případě potřeby lze domluvit zapůjčení vybavení po celou dobu kempu.

Na Local Camps 2016 bude jako vždy přítomen profesionální fotograf a kameraman, takže o kvalitní materiál nebude nouze-​zde opět sázíme na ověřenou kvalitu, fotit bude Lukáš Oujeský a kameru ovládne parta z Make it Real production. V rámci kempu také proběhne oblíbený večerní fotoshooting na vybrané překážce a kempeři si tak z dílny mistra fotografa odvezou domů netradiční večerní akční fotku.

Pro lokální zájemce je pak připraven program Local Camper, kdy si můžete kemp libovolně poskládat z položek, které potřebujete a vynechat třeba ubytko či permanentku. Nově lze kemp v případě zájmu pokračovat v progresu prodloužit o další dva dny. Na kempy je také možné zařídit za rozumný poplatek dopravu dodávkou z Prahy.

Freestyle Academy pořádá veškeré veškeré snowboardové kempy ve spolupráci s cestovní kanceláří Wenku s.r.o., součástí kempů je tedy úrazové připojištění a pojištění proti stornu. To jednoduše znamená, že pokud z důvodu nemoci nebudeš moct na kemp přijet-​bude ti 80% zálohy vráceno pojišťovnou. Při objednání kempu a zaplacení zálohy do 24.12. je sleva 500Kč, stejná sleva je pak pro držitele karet ISIC a také pro kempery, kteří se v minulosti některého z našich kempů účastnili. Kemp je možné také věnovat jako dárkový voucher třeba k Vánocům. 

Detailní informace k jednotlivým zastávkám Local Camps 2016 a registraci najdete zde.
Sleduj Local Camps 2016 na Facebooku:
termín 1: https://www.facebook.com/events/543396012479545/
termín 2: https://www.facebook.com/events/548329575331715/
Na závěr děkujeme partnerům Local Camps 2016:
K2 skis, K2 snowboarding, Snowbitch.cz, Dakine, G-​Shock, Dragon, 686 a mediálním bratrům z FR.cz.

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...