O´Neill Europa Cup by Sony již v sobutu

Už tuto sobotu se v Peci pod Sněžkou uskuteční první závod Evropskýho poháru ve sloepstylu v ČR a my si v rychlosti shrneme, co nás čeká!

Letošní nejen závodní ale i ta zimní sezóna už je takřka na chvostu svýho života. Zimní vybavení nebo aspoň náladu, ale ještě určitě neschovávejte do komory nebo do kumbálu. Tuhle sobotu 25.března se totiž ve snowparku v Peci pod Sněžkou v Krkonoších odjede vůbec první FIS Evropský pohár ve slopestylu na našem území pod názvem O´Neill Europa Cup by Sony. Čekejte, tak letošní nejkvalitnější závod pořádaný v tý naší roztomilý republice, kde se naše nejlepší jména utkají s cizinci, kteří budou zápolit o FISové body.

Na start se budou moci postavit domácí i zahraniční lyžníci, kteří můžou díky FIS kódu závodit pod FISem, což jak všichni víme je Mezinárodní lyžařská federace. Mezi nimi se strhne bitva o důležité body, který jsou nepostradatelný pro další kontesty a sezóny pokud dotyčný chcete startovat na vyšších a kvalitnějších závodech jako je Světový pohár. Rozhodčí, delegát a podobné náležitosti, tak musí splňovat předem daný požadavky. Žádnej kamarádském punk pro tentokrát…

Na sobotním startu se pak objeví samozřejmě naše česká špička, pokud jí to zrovna zdraví dovolí. Kvůli zranění bude chybět třeba Šimon Bartík. Do Pece pod Sněžkou by pak mělo zamířit více jak padesát závodníků a závodnic. Mezi zahraničními jmény, který figurují na startovní listině najdeme momentálně Finy, Rakušany, Ukrajince, Slovince, Dány, Slováky nebo třeba jezdce ze Španělska a taky jihoamerický Argentiny. Pojede se tradičním formátem, kdy začne dvoukolovou kvalifikací, z který nejlepší postoupí do odpoledního finále, kde už s pojede o bednu. 

Teď už jenom uplatit trošku počasí, aby nedělalo cavyky. A samozřejmě taky přesvědčit vás, ať dorazí všichni kámoši, hordy fanoušci, starostlivý rodiči a prostě všichni ostatní, kteří si chtějí užít kvalitní freeskiing. Českých jmen by se mělo objevit nějakých patnáct kousků, a ty určitě budou potřebovat v mezinárodní konkurenci vaše hlasivky na povzbuzení! Vidíme se tak o víkendu v Peci!

Program O´Neill Europa Cup by Sony:

V neděli pak 26.3. naváže Mistrovství republiky v rámci seriálu O´Neill Czech Freeski Tour powered by Sony, kterýho se už může jako závodník zúčastnit v podstatě každý! 

FIS web zde.

Díky partnerům:

O´Neill, Sony Action Cam, Svaz Lyžařů České republiky

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...