OneLoveOneSki

OneLoveOneSki je benefiční akce na podporu české monoski freeride scény, která se uskuteční v sobotu 22.11.2014 v nově otevřeném industriálním prostoru Jatka 78 v areálu Holešovické tržnice.

V rámci akce budou uvedeny dvě premiéry velmi ojedinělých freeski filmů letošní sezóny - evropská premiéra filmu Vasu sojitra: Out on a limb, česká premiéru freeski filmu Almost Ablaze a další česká premiéra unikátního filmu z roku 2011 The Freedom Chair. Koncepci akce pak završí afterparty, o kterou se postarají LunchmeatFlexy djs podpoření projekcemi Vojty Žáka [CAS FAMU, ex ZČU a ex UMPRUM]. 

Výtěžek ze vstupného umožní vznik Monoski Freeride Campu, což je první akce tohoto typu u nás! Camp pořádá FlowSchool ve spolupráci s Adrenalin baz bariérSilent Collective. Na správné zacházení s darovanými penězi dohlíží partner akce Konto BARIÉRY.

{smysl akce}
Přínos akce spočívá ve finanční podpoře a iniciaci k vytvoření prvního otevřeného Monoski Freeride Campu u nás. 

Silent Collective přizval ke spolupráci profesionální lektory lyžování a předního českého monoski jezdce, kteří společně vytvořili program monoski campu, kde se jezdci seznámí s technikou ježdění ve volném terénu navzdory handicapu, se kterým jsou této výzvě vystaveni. Monoski Freeride Camp je typem akce, která má zásadně přispět k propagaci monoski freeridingu jako další možné zimní activity nejen pro handicapované sportovce. Lyžař s handicapem nemusí být odkázán pouze na upravené sjezdovky, ale může se svobodně pustit dál do hor a pohroužit se do nekonečně hlubokého prachového sněhu. 

Vize Silent Collectivu je umožnit návštěvníkům akce OneLoveOneSki finančně podpořit rozvoj monoski freeridingu u nás tím, že si zakoupí na akci vstupné, jehož výtěžek půjde na již zmíněné benefiční učely. 90% vybrané částky půjde na částečné pokrytí nákladů účastníků Monoski Freeride Campu tak, aby se vyrovnala finanční nevýhoda, která vzniká sportovcům kvůli handicapu: speciální požadavky na ubytování, dopravu, kvalifikaci a množství instruktorů (na jednoho účastníka Campu připadá minimálně jeden instruktor), apod. Zbývajících 10% ze vstupu půjde na pokytí nákladů akce OneLoveOneSki.

{forma fundraisingu}
Vstupné bude pojato poměrně specificky. Začíná na 150Kč (což je částka odpovídající velikosti akce a programové kvalitě) a končí na neomezené částce [přispěj na kolik se cítíš], přičemž za vstupné od 450Kč obdrží návštěvníci jeden z hodnotných darů od našich partnerů. 

{program}
Největším lákadlem programu je jistě česká premiéra freeski filmu Almost Ablaze od legendárních Teton Gravity Research. Vítěz kategorie film roku na jednom z neprestižnějších freeski filmových festivalů – IF3 Awards a pravděpodobně největší kandidát na vítězství v kategorii film roku na lyžařských oskarech – Powder Awards.

Nezůstaneme však pouze u jednoho filmu, protože T-​bar filmsVasu Sojitra letos přišli s velmi zajímavým krátkým filmem Out on a Limb, jenž zobrazuje mimořádné sportovní výkony Vasa Sojitry – lyžařského velmistra v jízdě na jedné lyži, který svůj handicap nevnímá jako překážku, ale jako výzvu k progresu. Tento film spatří v rámci akce OneLoveOneSki svojí evropskou premiéru. Druhým krátkým filmem je The Freedom Chair od SalomonTv, jehož hlavní aktér Josh Dueck - v součastnosti nejprogresivnější freerider na světové lyžařské scéně - nás se svou monoski provede těmi nejextrémnějšími volnými terény Severní Ameriky. 

O následnou afterparty se [bez nároků na honorář] postarají Djs z producenských formací LunchmeatFlexy. Vjejsky je podpoří Vojtěch Žák [CAS FAMU] a doplní tak elitní pražský djs autorskými projekcemi.

{shrnutí}
OneLoveOneSki
CO: Benefiční večer na podporu prvního českého monoski freeride campu
KDE: JATKA 78, Holešovická tržnice
KDY: 22. 11. 2014
PROGRAM:
19:30 – představení projektu prvního českého monoski freeride campu
20:00 – Out on a Limb evropská premiéra filmu z produkce hendicapovaného lyžaře Vasu Sojitry a T-​bar Films
20:20 - The Freedom Chair Česká premiéra filmu z produkce SalomonTV
20:45 – Almost Ablaze
česká premiéra freeski filmu z produkce Teton Gravity Research
22:00 – afterparty by Lunchmeat a Flexy djs
VJ Vojtěch Žák

VSTUP: 150 - ? [přispěj na kolik se citíš] 450 - speciální hodnotné dary od našich partnerů

Pořádá: Silent Collective
Partneři: Konto Bariéry, Flowschool, Adrenalin bez barier, Jatka78, Snowpanic
Kontakt: Facebook OneLoveOneSki

Další zajímavé články

Rychlovka "Homeruns" s Markusem Ederem

Markus Eder se nám připomíná backcountry jednohubkou "Homeruns"...

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...