Big Shock Shooting v Leogangu

Chtěli jsme si ještě prodloužit letošní zimu nezimu, která panovala v našich českých končinách, proto byla jediná šance posunout se více na jih, kde přece jenom kopečky narostly do větších nadmořských výšek a vyrazili do jedné z největších propojených oblastí v Rakousku – Skicircus Saalbach – Hinterglemm – Leogang na shooting s Big Shock freeski teamem ve složení Jan Balcar a Riči Skála!

Celá obří oblast vznikla spojením středisek SaalbachHinterglemm, které se rozprostírají po obou svazích zdejšího údolí a později se k ní připojil i menší bratr čouhající zpoza kopce Leogang. Tím vznikl zdejší SkiCircus čítajícící 200 kilometrů sjezdovek, které obsluhuje 55 moderních lanovek a vleků. Ve areálu se během zimu vyskystují 3 snowparky – Nightpark v Hinterglemmu jezdící až do půl 10 večer, snowpark Saalbach podél kabinové lanovky a poslední hlavní Nitro Snowpark Leogang, který se stal na tři dny naším druhým domovem pro shooting s BigShock teamem.

Celá oblast se nachází nedaleko známého rakouského městečka Zell am See, kde najdete dokonalé využití během celého roku. Můžete jezdit na snadno dostupné ledovci, využít pro pojezd mnoho areálů v okolí a nebo za parných letních dnů smočit své tělo v blahodarné studené vodě zdejšího jezera. Ubytování jsme hledali přes ceskealpy.cz, kde jsme zakotvili v parádním penzionu Oberwirt v Niedernsillu, který má český majitel a není problém se na čemkoliv v pohodě domluvit. Pro zájemce je dobrou alternativou i ubytování přímo u jezera ve vesničce Bruck za nějakých 240Kč osoba/​noc!

Cesty jsme vyzkoušeli dvě – první varianta vedla klasikou přes Praha – České Budějovice – Linz – Salzburg – Bischofshofen – Zell am See v délce 475km. Zpáteční cestu jsme zvolili přes Kufstein – Mnichov – Regensburg – Plzeň – Praha, kdy kromě prvních 45km jedete pak už jenom po dálníci a vyhnete se tak nepříjemnému úseku Linz – České Budějovice, kdy jedete po rakouském a českém venkově.

Naším hlavním cílem byl shooting s BalckemRičim, proto jsme se hned od prvního dne pobytu usadili v Nitro Snowparku Leogang, který skýtal mnoho možností využití jak pro začínající tak pokročilé jezdce. Bohužel i zde se projevil nedostatek sněhu, který sužuje severní Alpy i nás a nedovolil tak komplet setup parku. Přesto zde bylo mnoho prvků na jibbing všech možných tvarů včetně megadlouhé double duhy, příjemné plynovky, vystřeovací bedny a mnoho dalšího. K poletům zde sloužil velký big air, který jsme měli pouze na privátní shooting, pěkný corner, butter box a příjemná spina. Spousta dalších věciček na blbnutí jako klády na bongování, spiny na pressy a mnoho dalšího stálo všude okolo, stačilo si jen vybrat.

Více o parku a resortu napoví přiložené fotografie a video. Závěrem se sluší poděkovat Big Shocku, ceskealpy.czLeogangu ( thanx Julia) za umožnění tohoto shootingu. Více informací o parku hledejte na Nitro Snowpark Leogang nebo na stránkách na snowparkleogang.at!

Další zajímavé články

Rychlovka "Homeruns" s Markusem Ederem

Markus Eder se nám připomíná backcountry jednohubkou "Homeruns"...

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...