Big Snow Jam Original 2012 @ Risoul, Francie

Report z parádního týdne ve francouzském Risoul/Vars plném mejdanů, snowparků a freeridů pro všechny!

Francouzský skiareál Risoul /​ Vars hostil první zimní hudební festival v roce 2000 a nějakou tu sezónu se tu koná také největší česko-​slovenský ridefest Big Snow Jam. Lákavá kombinace lyžování, koncertů a crazy aktivit se chystá do Risoulu i v dubnu 2013. Pokud Tě zajímá jak Big Snow Jam probíhá, máme pro Tebe report z loňského ročníku. 

Freeride v dubnu
Francouzské Alpy jsou sice známé spíše 300 slunými dny v roce, ale dubnová Big Snow party byla ve znamení nejen sluníčka, ale i prašanu. Tady je pár fotek z freeride seance z Razisu (2575m.n.m.).

Koncerty a párty
Big Snow Jam se od běžných zájezdů do Alp liší programem a taky festivalovou atmosférou. V live line-​upu akce byl zastoupen hlavně punk-​rock a hip hop. DJs na parties míchali i electro, DnB a dubstep. Z live shows si v roce 2012 jammeři užili koncert punkové skvadry Rybičky 48, českou nu-​metal jedničku Overhype, která v Risoulu hrála už podruhé. Naopak premiéru na TV Óčko i ve Francii měla v dubnu 2012 pop-​punková kapela Cookies. Hip hopovou scénu zastoupili Morelo, Inphy a taky DJ Lipi, resident prestižního bratislavského klubu The Club. 

Bikini ride a další crazy aktivity
Big Snow Jam není jen o lyžování a parties, přes den si můžeš užít akcičky jako Bikini Ride nebo závody na nafukovacích matracích. Hodně se líbil taky česko-​slovenský turnaj ve snow volleyballu. Big Snow bandě invence rozhodně nechybí, takže Big Snow Jam Original by měl být originální i v roce 2013.

Ski areál
180km sjezdovek, snowparky, přírodní U–rampa a svah pro letmý kilometr, to jsou hlavní highlighty střediska Risoul /​ Vars ve Francii. Ve Varsu používají pro svůj snowpark slovení spojení Best European Snowpark, což určitě není přehnaný. Jenom ve Varsu naleznete 6 snowparků!!!Apartmány v Risoulu jsou přímo na svahu a nabízí menší než malé množství luxusu, na druhou stranu z přehledem překonají 2* standard, na balkóně se skvěle kouří a myčka umyje festivalový nános z nádobí.

Naše FR.cz/ski banda se na Big Snow Jam chystá určitě, abychom zde pokračovali v natáčení našeho celosezónního videoprojektu, takže pokud chceš jet s námi a být součástí videa, určitě doraž. Jako partner festivalu můžeme nabídnout i menší slevičku, která se určitě hodí. Registrovat se můžete na této přihlášce. See ya in Risoul/​Vars!

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...