BigShock! 3F - Freejump, Freeski, Fun

V sobotu 18.7. se na vodním skoku Freejump nedaleko Neratovic konala vcelku interesantní akcička s názvem Big Shock 3F – Freejump, freeski, fun a my se na ni teď podíváme o něco blíže.

Loňský 3F proběhl v o něco dřívějším termínu hned ze začátku prázdnin, letos jsme chtěli dát riderům šanci se rozeskákat, protože krom cen od legendární freeski značky Armada, našeho oblíbeného core obchůdku snowpanic.cz a spousty energie od BigShocku! Se jelo také o divokou kartu a pozvánku na freeski akci tohoto léta – KromWars 2015, které organizuje Jirka Volák. To snad bylo dostatečné lákadlo, které nasadilo laťku předváděných triků pekelně vysoko.

Bez zbytečných cukříků a polevy okolo se pojďme podívat, co se v sobotu na skoku odehrávalo. Letní fén byl nastaven na 36 stupňů Celsia a mohutné poryvy teplého větru mnoho osvěžení také neslibovaly. Kolem poledne již byli rideři připraveni k závodu a okolní pláže a bar na Freejump se začaly plnit. K vidění byly triky od stylových až po technické, rozhodčí zvolili metodu jamu s počítáním dvou triků technických a jedné stylovky libovky.

Honza Pavlovský sázel triky jako cork 7 mute, cork 9 mute, flat 5 nebo o kousek nedotočený dub 10, stačí aby hráznej upustil trochu vody a bude to na nohy, ale do bláta. Mladý zabiják Kuba Kubina se do toho opřel bez respektu s cork 7 tail, handrag cork 5, dub místy 9, kde chybělo upustit trochu vody či stylovou cork 3. Mladý reprezentant Radek Palkoska zabíjel cork 9 truck, 5 octo, cork 10 nebo double beko.

Nakonec si velmi ceněnou divokou kartu na letošní KromWars 2015 vyjel Tomáš Peč, jelikož skončil sice na neoblíbené 4. pozici, ale byla to nejvyšší pozice, na které v tomto závodě stanul jezdec nepozvaný přímo na KromWars. V repertoáru měl Tomáš triky jako cork 10, skoro dotáhlej sw dub 9, cork 12, místy 5 nebo dub sideflip.

Třetí flek bral nakonec Armada rider Ondra Beneš za svoje cork 10, un cork 7, sideflip, flat 5 tail nebo sw cork 7. Pozici stříbrnou díky svým výkonům opanoval reprezentant Šimon Bartík s triky cork 10 tail, un cork 9, un cork 10, cork 5 nebo ten den u všech oblíbený sideflip. První flek a zasloužené zlato bral ten, který má od toho všeho klíče – správce areálu a trenér juniorské české freeski repre Michal Peč, který tímto výsledkem potvrdil, že je muž na správném místě. V průběhu závodu ukazoval divákům triky jako flat 9 tail, cork 10 tail, flat 5, cork 5 dub nose, sw cork 7 nose nebo sw cork 10. Zahambit se nenechala ani jediná odvážlivka mezi ženami Bára Nováková, která by s triky jako místy 7 a 5, 5 tail, cork 5 a 7 neměla mezi ženami stejně konkurenci.

Závěrem se sluší poděkovat všem dorazivším divákům, závodníkům, partě z Freejumpu, BigShocku za celodenní nával energie, parádním cenám od ArmadySnowpanic.cz. Snad jste si letní freeskiing užili stejně jako my a někdy zase na Freejumpu!

Výsledky:
1. Michal Peč
2. Šimon Bartík
3. Ondra Beneš

1.Bára Nováková

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!