Češi a Apo tým na Hintertuxu

Mário Skála a spol dnes pokračují ve svém letošním freeski dobrodružství. Dnes se s nimi vydáme na ledovec Hintertux a taky na závody Chill and Destroy...

Po APO meetingu ve francouzském Les Des Alpes se česko-​polská skvadra rozhodla v Alpách ještě nějaký ten pátek zůstat a Bartek Sibiga společně s Markem Skálou se přemístili na ledovec Kaunertal, kde chtěli otestovat zdejší snowpark. Ve snowparku nebyly v provozu žádné skoky a raily byly poměrně trikově obtížné a ještě ke všemu čtyři dny pekelně foukalo, takže se kluci rozhodli přemístit na další ledovec a to Hintertux, kde strávili nadcházející tři týdny. Ke klukům se zde připojilo spoustu Čechů jako například Riči Skála, Roman Dalecký, Pepé Kalenský, Šimon Bartík, Fanda Jetmar, Vojta Břeský nebo děvčata Kristýna KapounováJohanka Frauenterková. Dále se připojil kameraman Tenczi, mladý polský zabiják Wladek Donimirski nebo polští snowboarders Michal Alster či Michal Ligocki a český snb killer Honza Nečas… Zkrátka se nás sešla celkem solidní tlupa, jako tomu bývá poslední dobou vždycky.

Bohužel počasí nám moc nepřálo a to i přes předpověď počasí, která říkala, že bude parádně. Když bylo azurko, tak ukrutně foukalo, a když nefoukalo tak pro změnu sněžilo nebo byl zavřený snowpark. Suma sumárům jsme ze třech týdnů strávených na Hintertuxu mohli skákat zhruba šest dní a zbytek dní se jibbovalo nebo v případě tajfunu, zevlovalo na ubytku. I tak se nám ale podařilo něco málo natočit i nafotit. Nicméně bilance tří týdny na horách a pěti dní skákání ve zdejší pro line, která je lepší než kdy jindy předtím, je celkem zdrcující. 

Z toho jeden den skákání byl ještě ke všemu v závodě Chill and Destroy. Jela se zde finálová zastávka této tour, o čemž neměli kluci ani tušení. Snowpark měl být však pro veřejnost zavřený po celý den a jen v případě účasti na závodech se mohlo skákat v pro line. Mário, PepéDaly si tedy zaplatili startovné, aby mohli jezdit v pro line zhruba do poledne, kdy závod začínal. Závod se jel jako slopestyle a to dva velké skoky a tři raily. C box, street rail jednotrubka a box lehce do streetu. Mário vyhrál celou kvalifikaci a postoupil spolu s Pepém do finále. Bohužel s finálovými boji se přihnal do snowparku i solidní tajfun, a tudíž se finále jelo pouze formou big airu na prvním skoku v pro line. Naši chlapci zareprezentovali a obsadili první dvě pozice. Jely se tři jízdy, z toho dvě lepší se počítali. Pepé jel triky sw 10 tail, a sw 12 tailMário dub cork 10 mute pokedub cork 10 guitar grab. Ve třetí jízdě zkusil dub cork 12, u kterého díky tajfunu přistál až na konec dopadu spíše do 13ti než do 12ti a dal si obrkladivo. Mario tedy bral první místo a Pepé druhé místo. Alespoň nějaké zpestření času při čekání na „skákací“ počasí.

 Poté následovalo zas několik dní tajfunu a hraní fotbálku v nedalekém Mayrhofenu místo lyžovačky. Po několika denním čekání a předpovědi, která hlásila sněhovou bouři, jsme se rozhodli odjet domů, což se ukázalo jako největší přehmat, jelikož místo sněhové bouře přišlo tří denní azurko a ti, co zůstali jako například Wladek či Bartek, si parádně zaskákali. Mário se tedy v ČR příliš neohřál, otočil se na podpatku a jel zpět na Hintertux za polskými bratry, kde se nakonec shledal ještě s Michalem Pečem, který se zde rozjezďoval po jeho celosezonním zranění ramene. Nakonec se zde sešla opět solidní česká parta a všichni si parádně zajezdili ve zdejším better parku, který má od všech, kteří ho letos na jaře navštívili, palec nahoru. Tento park se letos opravdu vyšvihl!!!!

fotky by Michael Ten Calka

Další zajímavé články

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...

Laax nás zve na třetí epizodu The Crap Attack 2024

Pravidelná dávka shredu z Laaxu se hlásí ve třetím díle The Crap Attack...