Češi ve Flachau

Česká partička juniorů, seniorů a akademie se letos hodně činila a před Mistrovstvím juniorů vyrazila potrénovat do oblíbeného Flachau.

V partě 9 lidí (Jakub Roj, Vojta Ševeček, Lucka Křemenová, Radek Palkoska, Michal Peč, Marek Skála, Pepé Kalenský, Vojta Břeský, Honza Ferbr) vyrážíme do Ski Amadé do proslule známého střediska Flachau. Asi bych zmínil, že náš apartmán jsme s Josefem hledali asi 45min na celkové ploše 2km čtverečných. 

Co jsme přijeli první den k velkým skokům, probíhala veliká diskuze, kdo ty skoky první odpaní. Jako první se odhodlal Radek, který dopad trefil přímo fantasticky. Potom co jsme věděli rychlost, začali všichni skákat jak za mlada. Jelikož odpoledne bylo vždycky vedro jak v namibijský poušti, tak se skoky daly skákat jen několik hodin. Tím chci říct, že první den nepadaly žádný těžký triky. Od Radka cork 720, já s Mariem cork 360 a kluci z Pepeho akademie dělali taky cork 720.

Dopoledne druhého dne nebylo u duby nouze. Honza posílá 4x za sebou dub 1080 se safety a vysvětluje tak, že i s ACL se dají dělat psí kusy. Jako další dub cork 1080 dělal Jakub Roj a já se trápil se sw dub 900 a s dub 720. Odpoledne jsme všichni hráli klasickou hru na ZMR*A (kdo jak vyhrál, se zeptejte jednotlivých postav osobně). Po lyžování jsme se zašli zchladit na místní koupák. 

Sobota byla jako přes kopírak s předešlým dnem- vedro, slush, sranda,... Jediná výjimka byla, že se muselo rozhodnout, jestli do Valmalenca pojede Kuba Roj nebo Vojta Ševeček. Nakonec se rozhodlo pro Kubu, jelikož měl dub 10 víc na litry než Vojta. V neděli za náma přijela americká návštěva Jakub Kubina a jedno auto nás opustilo. My tak vyrazili v pondělí ráno do Itálie.

Video z předchozí návštěvy:

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!