Česká repre na Evropským poháru v Seiser Almu

Česká a slovenská reprezentace minulý týden vyrazila na Evropský pohár do italskýho Seiser Almu a hlavně Dan Hanka a Zuzička Stromková dali o sobě hodně hlasitě vědět!

Ještě nedávno měla sice většina FIS Svěťáky v lásce asi jako svoji tchýni. Teď už se ale časy změnily a tyhle závody jsou již nedílnou součástí freeski života. Uspět na nich ale není žádná procházka růžovou zahradou. Nabušená konkurence a drsnej formát kvalifikačního sejta je i pro hodně zkušený ridery často až moc silný kafe. Když tak chcete svůj FISovej bodovej příděl lehce nabobtnat je tady možnost Evropskýho poháru. Ten sice nemá takový jméno a prestiž, ale furt se sakra počítá! A právě taky proto vyrazila minulý víkend jak česká tak slovenská reprezentace právě na Evropák do italského Seiser Almu.

Evropský poháry většinou na startovním listu nemaj takavou konkurenci a jsou našlapaný zejména domácíma riders. Další výhodou je, že se jedou jako dvojzávod, což znamená hned dva závody ve dvouch dnech! V Itálii konkurence, ale rozhodně slaboučká jak čajíček nebyla. Na startu se krom domácích objevilo plno Rakušanů, Němců, nechyběl nějakej ten Švýcar a taky pár jmen až z Novýho Zélandu nebo Chile. Naší košatou zemi vyrazila reprezentovat tlupa Dan Hanka, Šimon Bartík, Radek PalkoskaBára Nováková. Za naše sousedy z Podtater pak zase zkusila štěstí Zuzička Stromková, Richie JurečkaIgor Janckulík.

Páteční závod parádně sedl našemu Danu Hankovi, kterej mezi tučnou účastí sedm a šedesáti lyžníky vybojoval super druhej flek, když lepší než on byl jen německej reprezentant Flo Preuss. Dan zavdal jízdu 270 na 450 ven na jibu, pravou 900 stalefish na prvním skoku, switch bio 9 dub nose na druhým a double cork 1080 mute na třetím. Všechno zakončil fs switch upem 270 ven na posledním streetku. Na bedně je pak doprovodil další Němec a to Tobias Müller. Ještě víc než Dan pak zabila Zuzička Stromková, která se s tím nepárala a deklasovala všechny ostatní holky a brala první flek před dvojkou Lara Wolf a Dominique Ohaco. Naše Bára Nováková v prvním kontestu skončila na 10.místě.

Sobotní závod pak poznamenalo počasí a trable s rychlostí. Díky tomu nakonec padl verdikt, že poslední skok se nepojede. Dan tentokrát bednu nezopakoval, ale hodně slušně ho zastoupil Šimon Bartík, kterej za jízdu 270 na pretzel 270 ven na street tubě, unnatural cork 900 stalefish, switch cork 900 safety a front switch up 270 ven ze street railu vyválčil pěknou 8. pozici! Za Slováky nejlepší flek obsadil Richie Jurečka na 21.místě. Ani Zuzička Stromková nezvládla zopakovat skvělý umístění z předešlýho dne. Její čtrvtej flek, ale určitě podtrhnul hodně povedený představí česko-​slovenský bandy v Itálii! V druhým závodě pak první fleky ukořistili Finn Bilous ze Zélandu a Chilanka Dominique Ohaco.

Dan a Šimba nám odpověděli na krátký hodnocení závodu:

Dan: „Trať byla super. Díky počasí trochu sketchy, první rail měl hodně tendence se kousat. Závod byl rozdělenej na dva heaty, dvě jízdy trénink pak hned run. Potom druhej heat dvě jízdy trénink a run. Pak už bez tréninku (třeba za dvě hodiny) se jelo druhý kolo. Druhej den nebyla rychlost na třetí skok, takže se po meetingu třetí skok zrušil. Závody mě bavily, a snowpark Seiser Alm rozhodně stojí za návštěvu. Spoustu railů a překážek, krásný panorama, rychlá sedačka a dobrá pizza!“

Šimba: „Trať byla dobrá, kickery s příjemně koplým odrazem, takže o airtime nebyla nouze. Bohužel počasí moc nepřálo - sněžilo, foukalo a chvílema nebylo vůbec vidět, takže nebyla úplně sranda jezdit v tom velký skoky a raily se taky lahůdkově kousaly. Měly jsme taky oba dva dny jenom dvě tréningový jízdy, za který se toho moc bohužel nestihne. Každopádně kromě organizace závodu má za mě Seiser Alm velkej like, kluci se o snowpark staraj parádně!“

Highlights GoPro video:

Výsledky Evropského Poháru v Seiser Almu:

Pátek 27.2:

Muži:

1. Flo Preuss (GER)
2. Dan Hanka (CZE)
3. Tobias Müller (GER)
4. Daniel Walchhofer (AUT)
5. Finn Bilous (NZL)

26.Šimon Bartík (CZE)
35. Richie Jurečka (SVK)
42. Radek Palkoska (CZE)
56. Igor Jackulík (SVK)

Ženy:

1. Zuzička Stromková (SVK)
2. Lara Wolf (AUT)
3. Dominique Ohaco (CHI)
4. Melanie Kraizel (CHI)
5. Regina Rathgeb (AUT)

10.Bára Nováková (CZE)

Sobota 28.2.:

Muži:

1. Finn Bilous (NZL)
2. Flo Preuss (GER)
3. Daniel Walchhofer (AUT)
4. Lukas Joas (GER)
5. Vincent Veile (GER)

8. Šimon Bartík (CZE)
21. Richie Jurečka (SVK)
37. Igor Janckulík (SVK)
38. Radek Palkoska (CZE)
46. Dan Hanka (CZE)

Ženy:

1. Dominique Ohaco (CHI)
2. Regina Rathgeb (AUT)
3. Laura Wallner (AUT)
4. Zuzička Stromková (SVK)
5. Lara Wolf (AUT)

12.Bára Nováková (CZE)

Foty by Seiser Alm Snowpark, Czech Freeski Team

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...