Česká repre na Evropským poháru v St. Antonu

Šimon Bartík a Vojta Břeský o víkendu bojovali na dalším Evropáku v St. Antonu. A i když počasí zas bylo na facku, tak jsme stejně pro vás připravili kratší resumé.

Naše reprezentace jede v březnu jak Formule 1 a Nascar dohromady. Po úspěšným Svěťáku v Seiser Almu, kde kluci zas schrastili pár světovejch bodů se hned přesunuli do rakouskýho St. Antonu, kde Šimona BartíkaVojtu Břeskýho čekal další Evropský pohár a tentokrát jak v big airu tak klasicky ve slopestylu. Nebo aspoň měl čekat… Takže už asi tušíte. Sobotnímu big airu byly ještě sudičky nakloněny. Šimba se prokousal z kvalifikace do dvanáctičlennýho finále, kde nakonec vybojoval solidní sedmý místo. Bohužel Vojckovi ani jeden kvalifikační skok nevyšel dle představ a s dvacátým druhým flekem určitě spokojenej bejt nemohl. 

Šimba nám všechno důležitý včetně triků, který metal řekne ve svým komentáři. Šimba: „Evropák v St. Antonu nám v lednu zrušili kvůli přívalům sněhu, ale druhej termín se taky moc nepovedl. Skoky byly předimenzovaný, moc velký tably na krátký dopady. Hranice mezi sweetspotem a přeletem téměř nulová. V sobotu se jel big air, kde jsem v kvaldě (dva skoky, lepší se počítá) postupoval z pátýho místa do finále. To se mi ale nepovedlo podle představ. Ve finále jsme měli tři pokusy. Počítaly se dva z nich a musel to být rozdílnej trik. Chtěl jsem dělat switch double 1080 bow´n´arrow a double cork 1260 double japan, ale u obojího mi utekl druhej grab, takže ve finále to bylo sedmý místo. I tak jsem rád, že jsem oba triky na skoku odjel a postoupil do finálka. V neděli nám nepřálo počasí a slopestyle se bohužel opět zrušil.“

Ve finálových soubojích nejvíc rozhodčí uchvátil německej rider Flo Preuss, kterej měl u svýho jména zapsaný triky double cork 1260 muteswitch double 900 bow´n´arrow a s výsledným skóre 171 bodíku bral nejvyšší metu. Jen o necej jeden bod za ním dolítal Španěl Thibault Magnin, kterej je na Evropákách poslední dobou slušně vidět. Jeho dub misty 1080 si to určitě zasloužilo. Na bedně jim pak dělal sparingpartnera další lyžník od našich západních sousedů a to Vincent Veile. Do nejlepší pětky se pak ještě vešel Daniel Antell z Finska a taky zástupce Dánska a to Rasmus Dalber Joergensen. Flaštičku si ale určitě bouchl i šestej Hannes Rudigier z Rakouska, ktetej celej letošní ročník Evropskýho poháru v big airu, kterej se skládal ze tří závodů (předtím Davos Götschen), ovládl. Dámy se poté na startu musely snad bát, protože byly pouze dvě. Italskej bitvu nakonec pro sebe ukořistila Maria E. Nakab před krajankou Sophií Insam.

V neděli se dle programu měl jet slopestyle. Mimochodem celej tenhle podnik už se jednou odkládal a to z konce ledna. Počasí si ale prostě řeklo, že St. Anton z nějakýho důvodu letos potrestá a Evropák ve slopestylu se tady prostě nepojede! Takže i pro tentokrát si mlha a podobný neduhy duply a nic nebylo. Škoda slov…

Výsledky finále Evrospkýho poháru v big airu v St. Antonu:

Muži:

1. Flo Preuss (GER)
2. Thibault Magnin (ESP)
3. Vincent Veile (GER)
4. Daniel Antell (FIN)
5. Rasmus D. Joergensen (DEN)
6. Hannes Rudigier (AUT)
7. Šimon Bartík (CZE)
8. Sam Ward (GBR)
9. Nicolas Biembacher (AUT)
10. Javi Lliso (ESP)
11. Vincent Maharavo (FRA)
12. Ian Rocca (ITA)

Ženy:

1. Maria E. Nakab (ITA)
2. Sophia Insam (ITA)

FIS web najdeš tady.

Fotky by .. co jsme našli na fejsbukách.

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...