Česká repre na Stubai Freeski Open 2016

Naše reprezentace odstartovala svoji letošní závodní sezóny prvním Evropským pohárem. Jak dopadli na Stubai Freeski Open zhodnotí trenér Daly!

Dne 20.listopadu se vydala slopestylová reprezentace ČR ve složení: Daniel Hanka, Šimon Bartík, Robin HolubBarbora Nováková na první Evropský pohár na rakouském ledovci Stubai. Výpravu na Stubai Freeski Open vedl kouč Roman Dalecký a další, kdo se k nim připojil, byl člen juniorské SCM Vojta Břeský a veterán Jiří Volák.

Kvalifikace byla o den zpožděna z důvodu špatného počasí a přeložena na sobotu. Pro velký počet závodníků celkem sto tři mužů a devatenáct žen se jela pouze jedna kvalifikační jízda, a tak musel jezdci předvést 100% výkon. Malá chyba a konec.

Nejlépe se s tím vypořádal Robin Holub, který obsadil v našlapané konkurenci 21.místo, dále za ním 25. Jirka Volák a 27. Dan Hanka. Z pohledu jízd měl nejblíže k finále Daniel Hanka, který sice zajel nejobtížnější jízdu – dub cork 1080 mute, unnatural 900 cuban, switch pravou 720 tail, ale bohužel ji nedal tak čistě jako v tréninku. Mávnutí rukama z důvodů zastavení rotace ho stálo postup do finále. Robin jel jednodušší , ale čistější jízdu, a to ocenili rozhodčí 70,25 body. Na finále byla potřeba 73,3 bodů.

Jízdy nevyšly Šimonovi Bartíkovi, který na posledním skoku upadl a také Vojtovi Břeskému, který přesto že skočil první skok switch dub 900, tak ostatní překážky zajel jednoduššími triky. Bohužel se nám nepodařilo vyjet potřebný počet FIS bodů na otevření nové WC kvóty. Ještě máme ale dvě šance, a to 8.listoapdu na FIS závodě na Glacieru 3000 a na 2x FIS závod v Sunny Valley v Rusku.

Z holek bohužel naše Barbora Nováková skončila poslední, která neprotrhla ani tentokrát smůlu a tréninkovou jízdu 360 do 540 do switch 180 v závodě neskočila a kvůli problémům s rychlostí dopadla na hranu prvního skoku a pro bolest kolen jízdu nedokončila.

Držme tedy všem palce, aby se jim podařilo vyjet další kvótu na světový pohár.

Výsledky Stubai Freeski Open 2016:

Muži:

1. Antoine Adelisse (FRA)
2. Lukas Müllauer (AUT)
3. Mees van Lierop (NED)
4. Eetu Rintamaa (FIN)
5. Carles Loan Aguareles (AND)
6. Lukas Schlickenrieder (GER)
7. Max Mall (AUT)
8. William Kalfoss (NOR)
9. Daniel Antell (FIN)
10. Christopher McCormick (GBR)
11. Joona Kangas (FIN)
12. Quentin Ladame (FRA)
13. Vincent Maharavo (FRA)
14. Elias Syrja (FIN)
15. Viktor Moosmann (AUT)
16. Samuel Baumgartner (AUT)

21. Robin Holub (CZE)
25. Jirka Volák (CZE)
27. Daniel Hanka (CZE)
61. Vojta Břeský (CZE)
71. Šimon Bartík (CZE)

Ženy:

1. Coline Ballet-​Baz (FRA)
2. Lou Barin (FRA)
3. Anastasiya Tatalina (RUS)
4. Anna Wilcox (NZL)
5. Elisabeth Gram (AUT)
..
9. Barbora Nováková (CZE)

FIS web najdete zde.

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!