Click On The Mountain 2018

Čtyři party si to rozdaly v italském Courmayeuru v týmovým kontestu Click On The Mountain, kde se soutežilo o nejlepší fotky a video. Jukni, jak tahle zajímavá akce dopadla.

Klasických freeskiingových a snowboardových závodů a akcí, kde je hlavní gró jezdec je víc než much na Yettiho lejnu. Ale co třeba takový fotografové a kameramani?! Ti jsou přeci nedílnou součástí našeho sportovního odvětví. A přesně na ně myslí akce s názvem Click On The Mountain, která se na začátku března konala v podhůří nejvyšší hory Evropy Mont Blancu v italském resortu Courmayeur. A vězte, že nejde o žádnou novinku. Nultý ročník týhle sympatický taškařice s podtitulem „Human in the mountain contest“ má ve svým rodným listě už rok 2009. Letos se tak uvařil už po devátý a my se na něj trošku zblízka jukneme. Zaslouží si to…

O co tedy gou? Není to nic složitýho. Jednotlivý čtyřčlenný týmy, ať už koketují s freeskiingem nebo snowboardingem, mají čtyři dny na to pořídit v italským středisku a to zejména v prašanu deset luxusních fotek, které se potom vyhodnocují v pěti různých kategoriích. V nejnovějších ročnících se samozřejmě drží krok s dobou, takže ještě přibyla kategorie co nejkvalitnějšího videa, který se musí vtěsnat do sto dvaceti vteřin a taky krátkýho Instagram videa. Protože, kdo nemá Instáč je mínus jak Fijat Multipla na tuningovým srazu… toť vše, žádný voplejtačky a může se vyrazit na kopec!

Letos si cestu do italských Alp našly celkem čtyři party. Tým jedna byl jediný ryze snowboardový a držel domácí basu (takže to byli Italové) ve složení: foto Roby Bragotto, kamera: Kevin Kok a dva prkýnkáři jmenovitě Simon GruberMarco Grigis. Nemohla chybět Skandinávie, kterou reprezentoval švédskej kvartet: Erik LundmarkWilliam Larsson coby lyžníci, s fotoaparátem pracoval Adam Klingeteg a kameru měl pak v merku Sebastian Oden Sandblad. V mezinárodním týmu číslo tři jsme našli známýho německýho fotografa Klause Polzera, filmaře Flo Alberta a italsko-​kanadskou dvojici lyžařem Giulii MonegoSophii Lechasseur. Posledními pány na holení byl francouzskej čtyřlístek, kde jména jezdců Nathan GaidetJulien Eustache určitě znáte. Jejich výbavu pak obhospodařovalo duo Germain Favre-​FelixNicolas Gumery.

Po čtyřech dnech shootingu, kdy se partičky museli vypořádat s obtížnými podmínkami, celkem nedostatkovým sunshinem a zejména s prudící vichřicí, větrem i mraky, prostě tradičně záporným počasím, konečně přišla očekávaná sobota a vyhlášení těch nejlepších kousků. Porotci z řad sportovních a mediálních odborníku neměli lehkej job, ale nakonec to rozlouskli… 

Titul nejlepšího videa získal Švéd Sebastian O. Sandblad se svou dvojkou William LarssonErik Lundmark:

Nejlepší fotku se svým dívčím duem pořídil Klaus Polzer, zároveň vyhrála i Best Light:

Klaus Polzer ovládl i kategorii Best Lifestyle:

Švéd Adam Klingeteg ho napodobil, když si podmanil Best Action:

A kraloval také v Best Street:

Poslední ocenění za Isntagram Video padlo do rukou Floriana Alberta z mezinárodního týmu:

Více o Click On The Mountain 2018 najdeš zde.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...