Dušan Balla edit + Ski Amade - Snowparks check

Dušan Balla - specialista na Ski Amade nejenže střihnul svůj edítek, ale ještě nám zmapoval situaci ve snowparcích Ski Amade z minulého týdne!

Nejprve pár slov k editu:
Příběh začal díky tátovi v mých 3 letech, když mě poprvé postavil na lyže. Naši lyžovat moc neuměli a tak jsem jim brzo začal ujíždět. Nejoblíbenější sjezdovky? Samozřejmě ty, které měly nejvíce boulí. První roznožka v 6 letech, první otočka přišla o něco později. V roce 1998 jsem nadšeně koukal na Jonnyho Moseleyho, který v Naganu předvedl 360 mute grab. Záběr jsem si neustále pouštěl z videokazety a chtěl jsem se to taky naučit.

Letos si zima dala opravdu na čas a je to znát i na snowparcích. Ski amadé nejsou žádné velehory a tak nezbývalo shaperům a střediskům vyčkávat na pořádnou nadílku sněhu. Ta konečně v lednu dorazila a parky se můžou stavět. A kde už něco stojí?

Muhlbach am Hochkonig – Kingspark (http://www.kingspark.at/) - z 1.8km dlouhého parku, který lemuje celou sjezdovku a nabízí lehčí překážky a menší příjemné skoky zatím bohužel fungovala jen vrchní část. Čtyři překážky v řadě a malý corner, více nám bohužel nemohl park nabídnout. Přes víkend se tu zastavili kluci z http://www.airpatrol.at/, kteří jsou na tour se svojí duchnou. S lopatou jsme za celý den v parku nikoho nepotkali. Zato na každém vrcholku se stavějí sněhové kýče jako křeslo, dinosaur atd. ostopéro. Takže sem zatím nee!

Absolut park – patří opravdu mezi top parky nejen Rakouska (http://absolutpark.com/). Shapeři se fakt staraj a neustále dolaďují setup. Od začátku sezóny byla připravena easy lajna se 4 překážkami za sebou a 3 skoky (4, 6 a 10m). Jib park dole před Chill Housem fungoval taky od začátku na plné obrátky. Když konečně nasněžilo shapeři se vrhli na tvoření velkých skoků, z nichž už dva jsou hotovy a jejich velikosti 15 a 16 metrů už stály za polety. Byly jako vždy příjemné a můžeme se jen těšit, že během několika dní vyroste už celá kicker line. Na levé straně parku je jib lajna, kde byly především dlouhé železné překážky. K parku patří již zmíněný Chill house, kde si můžeš dopřát odpočinek v teple na gaučích, dát si boulder, nebo pojezdit na skatu.

Planai – Schladming
Díky závodu, co se sem přesunul na podzim z Dachsteinu nabízel park dva pěkné skoky v pro lině a několik překážek už od začátku sezóny. Tento víkend měli shapeři konečně možnost dát park do kupy, jak jsme zvyklí. Několik lajn railů a bedýnek, lajna 3 skoků a k tomu pro lajna s velkými kickery. Park není dlouhý, ale nabízí spoustu variant a zajímavých překážek. Díky kotvě, která je hned vedle parku se stihne za den mraky jízd. Odpočinek, nebo cestu z ČR si můžeš třeba zpříjemnit návštěvou Hangáru 7 u Salzburgu a mrknout co vše se dá modro stříbrnou plechovkou získat. Pro aktivní odpočinek doporučuji zase termální lázně v Altenmarku. Tak vyraž a užívej! Thanks www.Bussan.cz

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...