East Side Session 2012

Víkednová East Side Session v Deštném v Orlických horách je minulostí. Že jsi nebyl? Tak jukni na report, o co jsi přišel.

Deštná ani v červenci nespí a nezevlí. Stejně jako minulý rok i letos se lokální bandička rozhodla vymíst pavučiny letní víkendové šedi a připravila zajímavou akcičku East Side Session, kde šlo v podstatě o jednodenní sešlost několika extrémních sportů. Oproti loňsku program lehce nabobtnal, takže nakonec se všichni mohli těšit na menu longboardy, BMX, skatebaording, inlajny a samozřejmě snowboarding a v neposlední řadě celé gró akce pro nás freeskiing. A my samozřejmě nemohli v Orlických horách chybět. Jak jinak…

I když oficiálně měla akce sobotní datum, tak celé to odstartovala již páteční secret párty. Místní boss Hanzi totiž slavil kulatou třicítku a to si jen tak někdo nemohl nechat ujít. Ve finále to asi vypadala jako někde v Africe, když vhodíte antilopu mezi vyhládlou tlupů lvů. Zde si korát za antilopu dosaďte několik gratis sudů a místo lvů bandu na mejdan natěšených individuí. Výsledek byl stejný a ve finále ze sudů po chvilce nebylo nic stejně jako z chudinky antilopy. Každý si tak poctivě mohl odfajfkovat první zdařilí večírek víkendu.

Hned od sobotního rána nastavilo sluníčko a teplota volume na max doprava, takže první věc vyšla. Počasí za jedna. Když se ručička blížila k dvanácté hodině a parkáč se pomalu plnil zvědavci mohlo se také přejít k programu, který nabízel nejednu zábavu obsahující činnost. Mohli jste si vyzkoušet projet se na jednom z mnoha longboardů, pokud jste si dovezli stroje jako kolo, skate nebo inlajny pak jste mohli okoštovat místní minirampu nebo jib lajnu složenou celkem ze tří jibovaček popřípadě zkusit štěstí v tombole od snowpanic.cz. Pokud však lenost byla silnější stačilo se třeba zchladit pivkem nebo klasický nachlazeným Jégrem. Nuda byla prostě stejně vítaná jako podomní prodejce hřebenů v rodině skinheadů. 

První pánové, kteří přišli na holení se svou exhibicí byla grupa v minirampě, kde se představila čeští zabijáci jako Michael Beran na BMXku, Marek Čejchan na skateboardu a samozřejmě několikanásobný mistr ČR v rampě na injalnech Dan Hanka. Soudě podle ohlasu diváckého osazenstva se s tím pánové příliš nepárali a svými triky tak ještě více rozhycovali již tak teplem vyprahlé ochozy. Svůj props si pak taky zasloužili borci, jež se na longech a sk8ech snažili o přeskok laťky (teď sakra nevim jak se tomu odborně říká). Vítěz nakonec zdolal něco přes 120 cenťáků. Slušný.

To co nás však na sobotě nejvíce zaobíralo byl samozřejmě freeski/​snb skok do bagu s odrazem ze sněhu, který přišel na řadu v podvečer. Tentokrát se nic moc neplánovalo a drželo se hesla, kdo dorazí ten si prostě polítá. Lyžnické hejno bylo tentokrát spíše komorní. Nakonec se dostavila pětice Dan Hanka, Patrik Kříž, Pepé Kalenský, Maty Vránek a mistr Koleso. O to víc si však kluci mohli zalítat. Protože bag umožňuje zkoušet plno vylomenin tak se všemožně mistyflipovalo, corkovalo, flatspinovalo…prostě co hrdlo a ski ráčili. Nejvyšší polety určitě předváděl Dan Hanka a parádní dabl beko pak třeba vyšvihl domácí Patrik Kříž. Jednoduše pohodová exhibice, která snad přítomné aspoň na pár desítek minut vrátila do zimního období.

Den pak nemohl skončit ničím jiným než tradičně divokostí jinak zvanou jako Jägermeister párty v místním párty stanu. Dvojka krotitelů beatů AkvamenN´zym byla nelítostná a celej večer prala do rozjetého publika jednu pecku za druhou. Na parket se skoro mohla dát cedulka s nápisem „Vstup na vlastní nebezpečí“, protože amok některých jedinců byl minimálně životu nebezpečí. Zakončení s grácií jak má být. Deštná tak opět naezklamala a přichystala sobotu při, které se nudit prostě nešlo. 

Poctivou fotogalerku od Lukyna Wagnetera čekejte v nejbližších dnech.

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!