Faction Splash Camp 2012

„Na vodě.“ Tak by mohl znít podtitul eventu s názvem FACTION SPLASH CAMP 2012. Zkrátka šlo o letní freeski camp na skoku vody, takže tady žádné „Proč bychom se netopili“ historky z Vltavy nečekejte!

FACTION SPLASH CAMP je jeden z nových letních kempů, který se objevil v kalendáři mnohých freeskierů. Veškeré dění se odehrávalo v Bigair.cz playgroundu v Novém Hrozenkově, kterýžto se nachází v nedalekém sousedství okresního města Vsetín ve Valašském království. Celý areál vybudoval a provozuje Lukin Mikula s bandičkou svých nejbližších přátel. Pro ty, co neznají tohle pískoviště, tak jde o dva skoky, přičemž menší z nich má dvě výšky rozjezdů. Vše se nachází u nádherného štěrkoviště, zvaného Balaton, na konci Hrozenkova. Nechybí ani dva „suché“ jiby, eurotrampolína, slackline, či minirampa pro skate a brusle, která je však nyní dočasně mimo provoz.

Ani absence minirampy, ani nevalná předpověď počasí, ani černá kočka na startovací runwayi v Helsinkách však nezabránily finskému FACTION SKIS killerovi Markusi Fohrovi přijet na FSC 2012 ukázat cosi skandinávské školy a doublů. Pokud správně tušíme, Markus byl vůbec první zahraniční host/​kouč na českém kempu a SatisFACTION Camps Crew plánuje do budoucna zvát také další proridery z FACTION teamu!

Jak kempy probíhají je obecně každému známo. Jak ale probíhají, pokud si cestáři řeknou, že Vám každý den rozkopou cestu od chaty ke skoku, pokud vám slunce ukáže na 16 hodin z každého dne spodní část zad, pokud na vás Radegast pošle podzim, pokud.. Na pokud se nehraje. Prostě se akce zvládnout musí a jaké to může být za zmiňovaného stavu snad všeho předchozího, se mohli přesvědčit právě FSC kempeři. Některé chvilky nebyly zkrátka ideální, ale ani průtrž na bigairu freeskiery neodradí od pořádné večerní zábavičky. Není nad to se po propršeném a proježděném dni uchýlit do peřin a jít spát, ale to nebyl zrovna náš šálek čaje. Ze štědrosti JaegermeisteruRedbullu se rozzářily nejedny kemperské oči a hned bylo o náladičku postaráno! Večerní rošambo bylo prostě labůžo a kdo nebyl, o hodně přišel. Za vyvrcholení celého týdne se vedle závěrečné  Jaegermeister party dá považovat také velmi odvážná session o jednu z mikin od www.snowpanic.cz s krycím názvem „Adam vedle Adama“, aneb skoč do rybníka a ukaž (co umíš)!!! Více se ve slušnosti popsat nedá, ale Maty Vránkovi by se nejspíš poklidný průběh večerů velmi zamlouval.

Nakonec i počasí mělo své světlé chvilky a tak se podařila uskutečnit longboard session nejen u bigairu, ale také cestou z chaty a také se podařilo nafotit cosi slunečných fotek z ježdění. Tam zaujal svými prvními flipy Filip Matějka, switch točkama Tomáš Hudec, pokusy o sw corky Ondra Horák, nebo rodeama Patrik Johan. Absolutnem byla energetická nevyčerpatelnost Júliusa Zanovita, či účast Kristýny Kapounové, která se rozhodně nedala zahanbit a sázela pěkné pětky. Kdo ale viděl trikový a stylový hecung Markuse FohraDanem Hankou, mnohokrát protíral oči, zdali se mu to opravdu nezdá. 

Také Bigair.cz local rider Martin Horák, nebo návštěva Jirky Voláka a dalších byly velkou motivací k dalšímu progresu. Naštestí každý jezdil s hlavou na krku a tak nedošlo ke zraněním horším, než jsou oděrky a občasné naraženiny. Nebyl přece důvod rvát se nějaké příčky. Cen bylo tolik, že se dostalo bohatě na všechny kempery. Kdo však osobnostně vyčníval, byl Vítek Máchal. Přijel s dolečovaným ramenem, sázel triky na trampošce, hecoval se do vody, zabíjel na longboard session i na parties, a tak mu právem připadly fungl nové FACTION SKIS. Přejme mu ať se mu na nich dobře jezdí a vy ostatní čekejte soutěž, protože jeden pár FACTION SKIS čeká také na Vás!!! FSC 2012 je over a organizační crew už připravuje zimní verzi kempu. Pro ty, kdo by rádi jeli doporučujeme sledovat:ZDE, neboť tam se nejdříve ze všech dozvíte novinky o připravovaných akcích;-)

Video by Illegal Production:

Děkujeme především sponzorům za podporu, neboť bez nich by se kemp neobešel: Head partner: FACTION SKIS

Partners:
www.snowpanic.cz
jibstar – www.jibstar.sk
youngprimitive.cz
infantia underwear

Media Partners:
freeride.cz
studentskaleta.cz
downdays.eu
zabil.cz

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...