Finálová SFR Freestyle Tour - La Clusaz

Poslední slopestylová zastávka letošní našláplý SFR Freestyle Tour je od minulýho týdne minulostí!! Pojďme se na to juknout!

Letošní francouzskou sérii SFR Freestyle Tour se sakra vyplatí sledovat. Důvod je prostej.  V tuhle chvíli jde o jednu z nejnašlapanějších freeski sérii vůbec! Ne-​li ta nejlepší…! Velký parky, velký jména velký triky! Co víc si člověk může přát?! Třetí slopestylová zastávka s přídomkem finálová se uskutečnila minulý týden v resortu La Clusaz a stejně jako předchozí dvě i na tuhle se pěkně poctivě podíváme zblízka! K vidění toho totiž bylo sakra fakt hodně!

Na rozdíl od předchozích dvou kontestů jsem se mohla podívat mezi chlapama pouze dvaatřicítka vyvolených! Co jméno to fakt freeski pojem! Kromě nejlepších domácích borců nechyběla Skandinávie, Švýcarsko a pak hlavně Amerika, která dorazila v hodně silným a početným stádu! Samozřejmě, že do finále se mohla podívat pouze nejlepší dvanáctka, takže kvalda a semifinále zkazilo úsměv nejednomu favoritovi. Zajít chuť na tučný prize money si musel třeba vítěz minulého závodu Elias Ambühl, jeho krajani Luca Schuler, Jonas Hunziker. Pešek měl i Evan McEachran, Matt Walker, Noah Morrison, domácí Jeremy Pancras a další a další jména! 

Na finálovou dvanáctku čekalo počásko jarních rozměrů. Hodně povedený rozměry měl pak i samotnej park, kde se událo vše podstatný. Jezdec se musel vypořádat s dvěma jibovejma platformami, jedním menším kickerem a dvě dolními macatými kickery, který měly necelých dvacet metrů, a na kterých bylo jasný, že se bude lámat chleba. Hlavně když ne nohy… Mohlo se jít na věc!  Finálko nevyšlo Vincentu Gagnierovi, kterej jako jedinej nedal čistě ani jednu ze tří jízd a skončil na chvostu. Jediný domácí želízko v ohni Antoine Adelisse měl hodně těžkej úkol. Uspět proti profláklým jménům. Nakonec domácí potěšil desátým místem. Bavil zase Antti Olliladub undeflipy ale víc než osmý místo z oho nebylo. Přední místa si totiž pohlídali favoriti.

Tradičně vyrovnaný Russ Henshaw tentokrát podle svých představ zvládl pouze jízdu číslo jedna. Tu zakončil dub corkem 1080 tail do dub corku 1260 mute a nakonec zakotvil na pátým místě! Škoda, že další jízdy nedopadly dle představ! Britském šílenec James Woods byl ještě před závěrečným kolem na druhým místě. Jeho best run taky zakončen dvěma corkama na obě strany na závěr měl ale nakonec bramborovou hodnotu! Ten kdo musel hasit za minutu dvanáct byl Alex Bellemare! První dvě jízdy skončil vždycky hned na prvním menší kopně, kde většina riders točila rotace kolem 900. Alex chtěl zabít a jeho dub corky se tady nepotakaly s úspěchem! Závěrečnou jízdu ale zvolil lehčí rotaci o 900 blunt. K tomu  přidal perfektní raily a levejpravej dub cork 1260 a vyšvihl se na konečnej třetí flek!

Gus Kenworthy to je triková mašina a jistota. Tady mu to první dvě jízdy taky malinko haprovalo! Čistota chyběla jako soudnost po dvanáctým pivku. Poslední jízdu to ale všechno vynahradil a učebnicovým dub corkem 1080 tailpravým dub corkem 1260 se zaslouženě dostal na bednu! Kraloval tady ale někdo jinej. Už od kvaldy byl jasným lídrem McRae Williams. Hodně technicky silná jízda, kterou na závěr zabil pravým switch dub cork 1080 a hlavně switch dub corkem 1440 tail jasně dostala největší porci bodů!!

3. Alex Bellemare

2. Gus Kenworthy

1. McRae Williams

Mezi něžným pohlavím tady zatím kralovala mladinká Kelly Sildaru, a aby se to nepletlo,tak ani tady nemusela sundávat korunu. Za triky jako switch 720 mute, switch 900 mute900 tail s přehledem zvítězila o více než pět bodů! Mladí podpořila druhým místem Švýcarka Giulia Tanno a zástupce Severní Ameriky podržela třetím místem Yuki Tsubota z Kanady. Kategorii kids pak ovládl Isaac Simhon ze Švýcar před finsko-​francouzskou dvojkou Tuomas Kivari Charles Vrain.

1. Kelly Sildaru

Letošní SFR Freestyle, která se vlopstylu celkem ostatním tour nakopala pozadí letos, ale přece jenom ještě nekončí! V těchto dnech je na programu poslední čtvrtej díl v Tignes, kde se sešla zase elita halfpipe! I tu samozřejmě budeme bedlivě sledovat!!

Výsledky SFR Freestyle Tour v La Clusaz:

Muži:

1. McRae Williams (USA)
2. Gus Kenworthy (USA)
3. Alex Bellemare (CAN)
4. James Woods (GBR)
5. Russ Henshaw (AUS)
6. Noah Wallace (USA)
7. Robby Franco (USA)
8. Antti Ollila (FIN)
9. André Ragettli (SUI)
10. Antoine Adelisse (FRA)
11. Aleksi Patja (FIN)
12. Vincent Gagnier (CAN)

Ženy:

1. Kelly Sildaru (EST)
2. Giulia Tanno (SUI)
3. Yuki Tsubota (CAN)
4. Silvia Bertagna (ITA)
5. Coline Ballet-​Baz (FRA)

Kids:

1. Isaac Simhon (SUI)
2. Tuomas Kivari (FIN)
3. Charles Vrain (FRA)
4. Hugo Sorrel (FRA)
5. John Salinen (FIN)

Web SFR Freestyle Tour tady.

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu .

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...