Freeski Akademie na soustředku na Dachsteinu

Minulý týden se Akademie freestyle lyžování vrátila ze soustředění na rakouském ledovci Dachstein. Tak se pojďme podívat, jak to na soustředění vypadalo.

S příchodem jara se jako každý rok otevírá na rakouském ledovci Dachstein Super park. Na rozdíl od minulých let, je tentokrát dostatek sněhu a tak se Akademie vydala na soustředění na Dachstein.

Na ledovci se jezdí od 8:30 do 14:30, ale vyplatí se přivstat si, protože už od rána bývá měkko. Zároveň je potřeba i dobře navoskovat, abyste na skoky a překážky měli rychlost. Ve snowparku jsou 3 platformy skoků (dohromady 5 skoků) s velikostí table od 5 do 13m a nespočet zábradlí jako bedny, duhy, double kink rail atd. Na protějším kopci se nachází begginers snowpark s malými skoky a bednami pro začátečníky a je to ideální místo pro hru na „fotra“.

Soustředění se pod vedením Pepého KalenskéhoRomana Daleckého zúčastnil Štěpán Hudeček, Vojta Ševeček, Jakub Woth, Jakub RojMíra Herman. Chyběl akorát Dan Urban, který se stále léčí po operaci kolene. Společně s akademií na Dachstein vyrazil i reprezentant Šimon Bartík a reprezentantka ve skikrosu Andrea Zemanová.

Kluci ve snowparku zkoušeli hlavně nové triky, které si před tím vyzkoušeli do molitanu v Jumparku nebo do vody v Acrobat parku. Vojta Ševeček se na sněhu naučil cork 720switch 540, Štěpán Hudeček as. Speedy se točil na zábradlí na obě strany a na skoku zkoušel flatspin 540. Kuba Woth odjel svojí první 540Jakub Roj přidal několik nových triků na railech. 

Další zajímavé články

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...

Marcus Goguen odhalil pár svých záběrů z filmu "The Land of Giants" od MSP

Další ochutnávku z "The Land of Giants" od MSP má na svědomí Marcus Goguen...