Freeski Playoffs by Nissan

Francouszký resort hostil La Roserie hostil první ročník akce Freeski Playoffs by Nissan a my se podíváme, co tahle akce plná stylových triků přinesla!

Začátek března je na freeski akce hodně plodnej! Ty největší jména si můžou vybrat z pestrý palety akcí, na který můžou vymalovat svoje nejlepší triky. Jednou z možností je, tedy v těchto dnech už spíš byl premiérovej ročník Freeski Playoffs by Nissan, kterej zakotvil v ne příliš známým francouzským resortu La Roserie, a pod kterým byl podepsán jako organizátor domácí rider a filmař Julien Eustache! Pojďme se tak podívat, jak to u Frantíků nakonec dopadlo.

Na osmičku domácích a osmičku zahraničních jezdců čekal dva a dvacetimetrovej fešáckej kicker. Jak už název Playoffs napovídá, celá akce se jela poslední dobou v hodně módním stylu pavouku tedy jeden vs. jeden, dokud nezůstane nejlepší dvojka! Pro domácí fandy bylo určitě super, že první půlka pavouka byla sestavená jen z Francouzů a druhá ze zahraničních hvězd! Bylo tak jasný, že ve finále uvidí domácího borce! Hlavní rozhodčí Lao navíc prohlásil, že se budou soustředit hlavně na styl, takže za slunnýho pětihvězdičkovýho počasí se dala očekávat zajímává podívaná a ne klasický spin to win!

Domácí francouzskou větev načal Quentin Ladame a hlavní képo akce Julien Eustache. Za lepší ze dvou skoků šel dál Quentin. David Boneville pak svojí switch 1080 mute vypálil rybník Tomu Granierovi. Nathan Gaidet pak vyoutoval Césara Fabreho a velkou parádu si na závěr nechal Jules Bonnaire, kterej svým layzobeym 360 vypráskal Antoine Adelisseho, kterej předváděl pěkný stylový devíti kila. Postupující francouzskej kvartet do dalšího kola byl na světě.

Mezi cizincema se to jen hemžilo zajímavý jmény. Prvním padlým byl Emile Bergeron, na kterým si se svou switch 1080 smlsl Fin Antti Ollila. Till Matti pak s mocným zerem nebo switch dub 900 dělal, co mohl! Na Matta Walkera to ale nestačilo. Kandaská perla Alex Bellemare zvolil switch 720 octograb. Kai Mahler, ale vypadá i v doublu jak stylovej pán, takže jeho dub cork 1260 nakonec posbíral bodíků víc. Poslední battle s McRae WilliamsAleksi Patja. Oba vypráskli switch dub 900. McRae s parádním reverse tailem a posla tak svýho finskýho kolegu k ledu.

Čtvrtfinálový souboje odpálil Quentin LadameDavid Boneville. Druhý jmenovaný zase díky svoji switch 1080 tweaked mute soupeře udolal. Nathan Gaidet se mohl snažit jak chtěl, ale lazyboy 360 od Julese Bonnaire rozhodčí zkrátka žrali a poslali ho do malýho francouzský finále! Matt Walker pak tasil z rukávu switch 1080 tail, jenže finskej labužník Antti Ollila nasadil switch 900 stalefish to reverese stalefish a bylo rozhodnuto. Finsko bod. Kai Mahlerovi pak stačila precizní switch 720 tail, aby si podal jednoho z favoritů. McRae Williams měl po ptákách!

A šlo do tuhýho! Byly tady bitvy o finále! David Boneville tentokrát zkoušel štěstí s corkem 720 shifty a switch 1080 tweaked mute. Jules zase pálil svůj lazyboy 360, ale tentokrát to nestačilo a mohl finále max zamávat šátečku! Antti Ollila pak vymáčkl, co mohl! Zkusil double underflip tail nebo cork 900 japan to reverse japan. Jenže Švýcar Kai Mahler předved svoji specialitu alley oop dub cork 900 a zamířil zaslouženě do finále! Tam na něj čekaj jeho francouszkej kolega, kterýmu moc šancí nedal! Opět zabil alley oop dub corkem a přes podporů domácích fandů se David musel spokojit s druhým místem! První ročník Freeski Playoffs tak dopadlo náramně povedeně! Jak se hodnotí styl je to trošku něco jinýho a je to skvělá podívaná! Určitě si tady dokážem představit našeho Dana Hanku. Za rok repete! Nejlépe s ním, prosím!

Video z Freeski Playoffs by Nissan:

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...