Grouse Mountain s Danem Koudelkou

Dan Koudelka si momentálně slušně užívá a cestuje různě po světě. Na konci zimy navštívil kanadskej resort Grouse Mountain a zaslal nám tyhle kraší dojmy!

Grouse Mountain je jedno ze tří středisek v těsné blízkosti Vancouveru. Ze všech tří středisek se vám naskytne dech beroucí výhled na Vancouver, oceán a Mt. Baker sousedního Washigtonu. Ale přece jenom Grouse má ten výhled nejlepší a snowpark je umístěnej přímo nad městem.

Z North Vancouveru dojedete autem asi tak za patnáct minut ke spodní gondole, která vás vyveze do resortu. V něm najdete všechno co potřebujete i nepotřebujete :). Samotnej snowpark obsluhuje čtyřsedačku a největší plus resortu je, že každej den jezdí od devíti ráno do jedenácti večer. A snowpark je samozřejmě nasvícenej.

Ten je na dvou paralelních sjezdovkách. První se skládá z mini skoku a dlouhé lajny rejlů, boxů a všeho možného. Bohužel já přijel dost pozdě, takže park stál do půlky svahu než je normálně, ale i tak to bylo super. Druha lajna má na začátku pár jibů a pak čtyři skoky. Když jsem přijel, tak už stál jenom jeden. Zbytek rozhrnuli na sjezdovky, ale o to byl zase poctivější (místní říkali, že skoky jsou většinou menší). Park je asi nejvhodnější pro lidi, co už něco v parku odjezdili, ale ani začátečník nezapláče.

Já jsem po sezóně v Revelstoku nasadil parkovky poprvé až tam a každej den jsem si užil. Chtěl bych moc poděkovat holkám z marketingového odděleni za permici, Amy za fotky a určitě kdo budete okolo stavte se poshredit místní park. Stoji za to a hlavně na jaře se dají koupit permice za 299 CAD, která platí do konce sezóny a na tu příští. Jinak denní 80 CAD .

Pro lehkou představu jak to tam vypadá koukněte na mini, edit kterej jsem začal točit poslední den, když už jib lajna byla celá zavřená.

Web Grouse Mountain najdete zde.

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...