Jak vypadá letní příprava naší reprezentace

Naše reprezentace má za sebou náročnou letní přípravu a my se trošku jukneme, jak taková letní dřina freeskiera vypadá...

Freeskiing to už dávno není jen pohodovej pojezd s kámošema a večerní orosený za odměnu. Kdo chce uspět na závodní úrovni, tak prostě a jednoduše musí trénovat a makat. A to nemluvíme jen o ostrým tréningu na sněhu, ale samozřejmě je zapotřebí kondička a další nejen fyzická příprava. Přesně takovou má za sebou naše reprezentace, která zatím do dnešních dnů vůbec nelenila. Co všechno má náš výběr za sebou Vám teď přiblíží hlavní kauč Roman Dalecký aka Daly.

Daly: Reprezentanti a talentovaná mládež v disciplíně slopestyle a big air pod ÚAL zahájila novou olympijskou periodu náročnou suchou přípravou. Po celkem úspěšné sezoně – oba reprezentanti Šimon BartíkVojta Břeský skončili jednou v top 30 – dostali měsíční odpočinek od lyžování. Zatímco junioři do poslední chvíle trénovali na měkkých dopadech na ledovci Stubai, dospěláci měli volno. Šimon byl ale vybrán na natáčení světového filmu do USA, a tak si od lyžování moc neodpočinul. Odpočinek ale neznamenal nic nedělání, ale 3 x týdně posilovna. Po sezóně je potřeba nabrat svalovou hmotu, zpevnit tělo, které dostává při lyžování dost zabrat. Duben a květen měli reprezentanti individuální tréninkové plány v posilovně ve znamení nabírání síly. 

Červen jsme začali společně A reprezentace + mládež přeměňovat sílu do rychlosti. V červnu absolvovali tři pětidenní soustředění zaměřené na rychlost, dynamiku, obratnost a balanc. První soustředění se uskutečnilo ve Špindlu, druhé na Klínech a poslední opět Špindlu. Po náročné dřině jsou svěřenci připraveni na další fázi letní přípravy, a to na „suchou“ skokanskou přípravu. 

Čeká nás nespočet skoků na trampolíně, na bruslích do molitanu, kde si bezpečně natrénujeme nové triky, které pak naskáčeme na lyžích do vody a airbagu. Koncem prázdnin bychom měli natrénované skoky vyzkoušet naostro ve švýcarském Saas Fee. Výběr juniorů bude mít přípravu odlišnou, protože tráví celý srpen na Novém Zélandu, kde jejich měsíční pobyt vyvrcholí Mistrovstvím Světa Juniorů. Palce budeme držet Matěji ŠvanceroviŠtěpánu Hudečkovi.

Za nás samozřejmě přejeme všem úspěšnou sezónu a Matějovi Spýdymu budeme poctivě držet palce! Jejich cestu k protinožcům budeme určitě u nás na webu poctivě sledovat a Vás zásobovat čerstvým infem!

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...