Jon Olsson Invitational 2015

Švédská legenda letos už po osmý uspořádala svoje Invitational v domácím Are. Pojďme se juknout, co se tam všechno letos semlelo!!

Zatímco u nás už zima skoro mává šátečkem na rozloučenou, tak ve světě se ještě toho pořád dost děje! Uplynulý víkend byl totiž na programu jeden z nejočekávanějších big airu sezóny Jon Olsson Invitational! Švédska legenda opět ve svém domácí resortu Are nechala postavit strašnou potvoru, na kterou si pozvala ty nejlepší freeskiery v oboru a očekávání byly jako vždycky monstrózní. Bohužel nakonec opět příroda ukázala lehce svoji odvrácenou tvář, ale nebude předbíhat…vydejme se na JOI 2015!!

Macatá kopna letošní JOI se pyšnila nějakými dvaceti šesti metry. Navíc jí tam parťáka dělala ještě menší ségra v podobě cannon railu, která se nakonec ukázala jako zachránce. Na tréning bylo ještě všechno v richtigu a na netu se zas daly číst komentáře od riderů, jak je to hrozně huge. Taky že bylo… Bohužel páteční den sice dotáhl pořádnou porci sluníčka a modrý oblohy, jenže jako nežádoucí společník se taky dostavil mocnej vítr. A skákat ve vichru na takovýhle mohyle bylo prostě nebezpečný. Chytrý freeski hlavy se dali dohromady a nakonec se lehce přešejpl cannon rail, kterej tak přemorfoval do menší kopny. JOI 2015 bylo zachráněno!

Do kvaldy naskočilo celkem dvacet čtyři zabijáků a nejlepší šestnáctka se pak mohla těšit na sobotní semifinále, přičemž dva nejlepší šli rovnou do večerního superfinále! Každej lyžník vyprskl celkem čtyři skoky, kde dva mohl rotovat šílenost jakou chtěl a dva měl na trik, kde nesměl dublovat nebo triplovat. Poslední dobou hodně oblíbenej formát, kterýmu mi dáváme palce nahoru! Menší kopna nakonec nejvíc v kvaldě sedla Vincentu Gagnierovi, kterej jako vždy zásoboval diváky double biama a k tomu přidal třebo bio 900 venom grab. Druhej flek a taky přímej postup do superfinále si vyjel Torin Yater-​Wallace, kterej předváděj nejrůznější 1260 a dokázal, že naloží jak pán nejen v rampě. Naopak třeba jména jako Ambühl, Hunder, Tribondeau nebo Jossi Wells si pro dnešek museli nechat zajít chuť…

Jon Olsson Invitational kvalda:

Ani v sobotu bohužel počasí nedostalo rozum, a tak po několika testovačkách, který skončily slušnejma overshootama se zas rozhodlo pro měnší skok. Škoda, ale nedalo se dělat nic jinýho. Safety first…Nejpve si to tedy čtrnáctka postupujících z kvaldy rozdala v semifinále o tři postupový místa do superfinále, který už měla jistý dvojka Vincent GagnierTorin Yater-​Wallace.K těm se nakonec připojil mladej Švýcar Fabian Bösch, Američan Bobby Brown a k domácí radosti Oscar Wester. I přesto, že menší skok neměl tak hutný rozměry triky nepadaly vůbec béčkový. Nejlepší trojka třeba sázela switch dub bio 1260, switch double cork 1260 nebo double cork 1620.

Pak už se mohlo jít na vyvrcholení celý týhle švédský srandy! Nejlepší pětka a jejich superfinále! Každej čtyři skoky a stejně jako předtím jedny libovolný a jedny bez doublů a triplů. Pátej flek nakonec zůstal doma díky Oscaru Westerovi, kterej předved dub cork 1620 muteswitch misty 1260 tail. Jen kousek pod bednou se usídlil Vincent Gagnier za dub bio 1260 reverse mutebio 1260 genie to safety. Bronz ve Skandinávii vybojoval Torin Yater-​Wallace s trikovou náloží double flatspin 1260 safetyflatspin 1260 bow´a´arrow! Swich dub cork 1440 a bio 1080 mute vytáhl ze svýho arzenálu Bobby Brown. Druhej flek! První místo totiž všem vyfoukl mladík Fabian Bösch a potvrdil, že Švýcaři prostě letos jedou! I přes menší kok totiž  zabil triple cork 1080 a podpořil to switch biem 1260 japan. Tady nebylo, co řešit. Jasný zlato. 

Jon Olsson Invitational superfinále:

Nesmíme pak zapomenout na Jespera Tjädera, kterej mezi superfinálovejma jízdami chtěl prostě mermomocí dát velkej skok. Zavdal tam rovnou na hulváta dablbeko a vysloužil si tak diváckou cenu People Choice. Tohle se prsotě lidem líbí. Jen škoda, že letos se komplet závod musel kůli bezpečí lítat na menší kopně. Bůhví jaký šílenosti by dovolila velká ségra…uvidíme doufejme za rok! 

Web Jona Olssona tady.

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...