Jossi Wells Invitational 2016

Novozélanskej kiwi man Jossi Wells v půlce srpna napsal první kapitolu svýho Jossi Wells Invitational! Pojďme se tak junout, co se u našich protinožců dělo!!

Letní prázdniny jsou klasicky ve světě freeskiingu dost plonkový období, protože se to hemží různýma kempama a na závodní a podobný akcičky moc času a vlastně ani nálady zrovna není. Naštěstí tu máme jednu výjimku potvrzující pravidlo. Jossi Wells, kterej je bez debat mezi protinožci freeskier numero uno svolal v půlce srpna do svýho domácího resortu Cardrona premiérovej ročník Jossi Wells Invitational, a přidal se tak k freeskiingovejm mazákům jako je Candide Thovex, Jon Olsson nebo Tanner Hall, který už nejednu akci svým vlastním jménem zaštítili…

Jossi jako stará parková krysa nevymejšlel žádný vylomeniny a složitosti a všechno vsadil na jeden hodně macatej kicker. Ten se nakonec pyšnil úctihodnejma rozměrama sedmdesát pět stop (a to vypadal na tuty i větší). Aby se riders nezabíjeli jen tak pro srandu, tak jako prizemoney posloužil balík 20000 doláčů a kromě freeskierů do nejznámějšího novozélandskýho snowparku zamířili taky kámoši od snowboardů. Všechno tak směřovalo k tomu, že nás čeká hodně zajímavá podívaná.

Hlavní závod připadal na sobotu 13. sprna. Počasí mělo slušnou formu stejně jako stovky zvědavců, kteří se rozhodli svejma hlasivkami všechny letce podpořit. Formát pro závodníky byl hodně na pohodu. Každej měl celkem pět poletů, kde se počítaly jen nejlepší dva, takže bylo hodně prostoru na různý experimenty a hokusy pokusy. Novej Zéland po zrušení Snow Parku NZ už tolik netáhne, takže se na akci hojně objevili hlavně domácí jména. Nechyběli samozřejmě kromě képa Jossiho i ostatní bráchové Wellsových a to jak na skoku tak v případě Byrona třeba na majku. Dále pak byli přirpaveni rotovat až za roh Nico Miguel Porteousovi, Finn Bilous, Hamish McDougall nebo třeba Alec Savery.

V samotným závodě pak ale nejvíc nakládali hlavně zahraniční favoriti. Skok přímo vybízel k triple párty a taky, že jsme se nejednoho trojáka dočkali! Třetí flek zamířil do Kanady za Noahem Morrisonem, kterej ze svýho trikovýho portfolia vytasil třeba triple cork 1440 mute. Domácí štyler Jackson Wells aka Wacko pak přidal hodně parádní triple 1260 safety a pro domácí nakonec uhájil stříbro. Nejvíc ale nasázel britskej démon James Woods, kterej k triple corku 1440 přidal hlavně čuňárnu switch triple cork 1440 octograbem a zaslouženě si urval největší porci z prizemoney.

Abychom nezapomněli i na něžný pohlaví, tak se činila hlavně domácí sedmnáctiletá Margaux Hackett, která brala za svoji 720 nejvyšší příčku. Mezi boarders pak první ročník Jossi Wells Invitational ovládl domácí mladík Tiarn Collins a za dámy známá Kanaďanka Spencer O´Brien! Jossi si tak může v pohůdce odškrtnou svoje první Invitatioanl a my jen doufáme, že za rok na něj minimálně stejně naváže…

Jossi Wells Invitational recap video:

Foto by Cardrona Resort

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...