JP Memorial

Na začátku května ve švédském Riksgränsenu vzdali kámoši hold letos tragicky zesnulému JP Auclairovi. Na chvilku se na sever taky vydej, protože tohle se povedlo!!

Nejčernější kaňkou letošní sezóny byla určitě tragická nehoda v Patagonii při, který zahynula dvojice JP AuclairAndreas Fransson. Právě Kanaďan Jean-​Phillipe Auclair byl opravdovou legendou a jedním z průkopníku našeho sportu. Proto se mu taky kamarádi v čele s fotografem spoluzakladatelem značky Armada Chrisem O´Connellem rozhodli vzdát hold akcí JP Memorial ve švédském resortu Riksgränsen a to na začátku května. My se teď aspoň na chvíli do Skandinávie taky přesuneme, protože tohle stolo za to!

Švédský Riksgränsen nebyl vybrán jen tak náhodně. Tady se totiž v roce 1998 Chris O´Connell  společně s JP poprvé potkali, a to na dnes už legendární akci King Of Hill, kde se kombinoval skicross a rampa, a kterou JP vyhrál. S Chrisem tady pak trávili několik dní shootingu a začlo tak jejich přátelství. Celej memoriál se jel v duchu oslavy oldschoolu. Žádný reklamy, žádný přehnaný triky. Prostě návrat ke kořenům. Často tak jezdci i všichni okolo měla patřičný retro outfity nebo zkoušely oživit legendární černožlutý lyže Salomon 1080, na kterých JP společně s legendami jako JF Cusson a další začínal.

Do Skandinávie přijelo vzdát hold nejedno známý jméno. Nemohli chybět domácí Henrik Harlaut, Jacob Wester nebo Kim Boberg. Pak samozřejmě JPův velkej kámoš, parťák prostě další kultovní lyžník Julien Regnier. Z Armada party dorazil taky Phil Casabon nebo Riley Leboe a cestu na sever si taky neodpustil Fabien Maierhofer či Sven Kueenle. Hodně velkej respekt si pak zaslouží Amík Clay Bryant, kterej se poprví ve svým životě vydal za oceán, aby se mohl rozloučit se svým lyžařským idolem…

Behěm celý akce pak bylo naplánováno několik parádních  disciplín přesně ve stylu JPýho. Ten se proslavil třeba svým ukázkovým backflip mutem nebo poletame na quarterpipe. Přesně takovýho laskominy v programu nechyběly a bylo zaděláno na pořádnou zábavu! Vítězové jednotlivých kategorií nakonec dopadli následovně. Titul Most Fun si odnesla domácí newschoolová parta The Bunch, která všechny bavila svejma stylovejma a originálníma trikama. Koneckonců z editů je všichni znáte jak svý pozadí! Best Mute Backflip nakonec vytasil Clay Bryant, kterej tak parádně uctil památku svýho dětskýho vzoru!

V Send It Award šlo prostě o to poslat tam ať už na lyžích nebo na čemkoliv, co největší šílenost a ptákárnu. To si nakonec vykoledoval Joel Anderson za svoje lety na snowraceru (teď si nemůžu vzpomenout jak se tomu v češtině nadává). Hodně slušná show se pak vyrojila při Best Quaterpipe Air. Od rovňáků se dostalo až k nose butter točkám, který sázel hlavně štylař Phil Casabon a za svůj nose butter 900 nakonec ukořistil právě tuhle cenu! Nakonec ale došlo i na ty rovníky v kvótru a ty jasně ovládl Fabian Maierhofer, kterej na sedmnáct let starejch „Salámech“ 1080 předved epesní mute jako by JP z voka vypad! Best Qauerterpipe Straight Air byl tak jeho! Best hairstyle pak mluví samo za sebe. Nejlepší účes si nakonec na palici vytvořil Linus LagnestigBest Photo na svůj přístroj zachytil Hjalmar Andersson. Mimochodem celou dobu se taky natáčelo na starý kamery…prostě retro se vším všudy!

Záverečnej vyhlašovací ceremoniál, kde se právě vyhlašovali výše zmíněný kategorie pak doprovázel promítačka starejch filmů od Poor Boyz Productions, s kterejma JP hodně natáčel. Přišla tak řada na klasiky jako 13, The Game, Propaganda nebo Happy dayz. JP Aucliar byl zkrátka legenda, kterýho znají jak mladí tak staří lyžníci a podobnou rozlučku si zasloužil! Tohle bylo zkrátka o kamarádství, o horách, o ježdění.a hlavně o zábavě! Respekt… 

Video z JP Memorial:

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu .

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...