Jumpmasters IV. v Jumparku

O uplynulým víkendu se v Jumaprku odehrála akce Jumpmaters IV - Dětem letem světem a slavil se tu nejen den dětí, ale na řadu přišel i freeskiing a my u toho nemohli chybět!

Na přelom května a června je ve freeski světě zábavy  asi jako nevinnosti u šlapek před penzí. Prostě se toho moc neděje a je to volšovej čas. S radostí jsme tak cukli na Dalasovo pozvání do Jumparku v Havrani, kde mysleli nejen na malý prcky, pro který tady byl připravenej sportovní den dětí, ale halavně na freeskiery, na který tady čekal závod v poletech do molitanu se slušnejma prizemoney dvacet klacků. A protože jsme v areálu Jumparku jako návštěvníci byli ještě panicové, tak jsme museli jet odevzdat věneček..

Celá akce nesla název Jumpmaters IV. – Dětem letem světem, a tak pro ty nejmenší nadšence tady bylo naservírováno plno atrakcí jako floorball, střelba, koloběžky, hokej, trampošky a další a další srandy. My samozřejmě jako hlavní třed vemíru před začátkem ohlašovanýho freeski závodu obsadili místní bar, kde se naštěstí nelo spíš heslo „alkoholem letem světem“… počasí taky usoudili, že by mohlo přispět kvalitním výkonem, a tak základní podmínky byly plněný do puntíku! 

I když Daly a spol sehnali hodně slušný prizemoney dvacet litrů, tak jezdecká sestava byla celkem chudá jak makedonskej střihač ovčí vlny. Všeho všudy se do závodu přihlásilo celkem sedm lyžníků, kteří tak maj u nás malý ale bezvýznamný plus. Na všechny navíc čekal nově šejpnutej odraz, kterej si kluci pochvalovali a za nás musíme uznat, že skok vypadal hodně sexy a určitě doporučujem sem dojet zalítat. V kvaldě měl pak každej jeden technickej skok, jeden stylovej a jeden opravnej. Trošku tak ve stylu Freestyle. Ch. U skoku to ale nekončilo. Kluci měli ještě v rozkazu jiby, kde museli ve dvou jízdách zavdat, co největší alotrie na místní plastovce. Do finále šla top pětka a černýho Petra si nakonec bohužel vytáhl Martin LiškaMára Kubín

Finálko pak mělo stejnej formát. Diváci ukázali, že uměj riders podpořit, a díky nim nebyla atmoška vůbec k zahození. Největší zásobu fandů měl domácí Pája Pleskač, kterýmu, ale bohužel ani jednou nevyšel dub cork 1260.A tak vostrouhal s pátým flekem. Hodně riskoval i mlaďák Honza Ferbr. Taky tasil dub cork 1260 nebo třeba 450 na pévo. Bohužel všechno skončilo v záporných hodnotách a tak díky lepšímu stylovýmu poletu (540 tail) skončil před Pájou s bramborou na krku.

Naopak další z místních borců Kamil Woznica nasadil super cork 720 tail a k tomu dub cork 1080, kterýmu sice malinko chyběl grab, ale vzhledem k tomu, že ho dal do čistejch na nohy, tak vyfasoval třetí flek! Největším favoritem byl určitě Pepé Kalenský. Jeho reprezentační soudruh Šimon Bartík si tentokrát štřihl funkci rozhodčího, a tak bylo na Pepém aby všem předved zač je toho freeski loket. Pepé jako stylovku vykroutil flatpsin 540 scream´n seaman. Technickej pak rotoval unnatural switch 720 a na jibu přidal fs switch up 270 ven. To junior Radek Palkoska z batůžku tríčků vyndal perly jako 900 revere tail nebo unnatural 540 tail a jib zabil nejlepším trikem 270 na switch up 270 ven. Rozhodčí tak chvilku dumali a nakonec na zlatej trůn k Pepkově lehce kyselýmu výrazu posadili Radka… naštěstí pár drinků a Pepé byl zas veselá kopa..

Děti pak jak jsme doufali se přes den na všech atrakcích řádně vyšťavili, a tak s přibývající tmou se mohlo morfovat do zábavy dospělých. No, dospělých?!... Každej ví jak to dopadá, když večer slaví parta lyžníků. Hodně střemhlav a nejinak se to vyvrbilo i v Jumparku. Jméno už třeba první kapely si fakt nepamatuju a ráno poté, co jsme všechno (téměř) a všechny (taky téměř) našli jsme si mohli poplácat po rameni. Poprví to hold vždycky bolí. Tentokrát zejména játra. Jinak Jumpark s celou crew musíme jednoznačně pochválit! Určitě jsme tu nebyli naposled! Příjemnej víkend…

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...